Cum alegi cel mai bun termometru digital?

cel-mai-bun-termometru-digitalIn orice casa este recomandat sa existe un termometru medical, care poate fi folosit oricand in caz de nevoie. Insa, este indicat un termometru digital, un instrument modern care are rolul de a te ajuta sa verifici temperatura corpului mebrilor familiei tale intr-un mod rapid si profesional.

Un termometru digital este un aparat de mici dimensiuni, care este capabil sa masoare cu precizia temperatura corpului, afisand pe un ecran valoarea ei. Prin aceasta metoda poti depista cu usurinta starile febrile ale copiilor sau adultilor si poti actiona cu rapiditate, luand masurile necesare.

Cu ajutorul unui termometru digital poti economisi timp si bani, scutindu-te de un drum la doctor sau la spital, in cazul in care se dovedeste ca temperatura masurata se incadreaza in limitele normale.

Dar, inainte de a decide ce fel de termometru digital este util sa achizitionezi, este bine sa stii anumite caracteristici ale produselor aflate pe piata.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun termometru digital, potrivit pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la termometrele digitale: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun termometru digital in functie de tipul acestuia?

In functie de tip, termometrele digitale poti fi clasice si cu infrarosu.

Un termometru digital clasic este un model clinic conventional, care poate fi utilizat acasa. Modelul este durabil si are o buna precizie. Este cel mai ieftin de pe piata si se poate utiliza bucal, axilar sau rectal. Este recomandat sa se dezinfecteze, dupa fiecare utilizare. Afisarea temperaturii se face dupa 60 – 120 de secunde.

Acest model are avantajul ca are dimensiuni reduse, putand fi usor de depozitat sau transportat.

Un termometru digital cu infrarosu este un dispozitiv modern, cu tehnologie avansata, care permite masurarea temperaturii corpului fara atingere (non-contact). Sunt modele mai scumpe decat cele clasice, dar au marele avantaj ca indica temperatura fara a fi nevoie sa atinga corpul persoanei la care se face masurarea.  

Un alt avantaj este acela ca indica aproape instantaneu sau in cateva secunde temperatura corpului, afisand-o pe un ecran. Masuratorile se fac automat prin apropierea aparatului la aproximativ 5 cm de corp.

Profită de Reducerile actuale eMAG la termometrele digitale: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun termometru digital in functie de performante?

Daca in cazul unui termometru digital clasic dispozitivul indica doar temperatura masurata, in cazul termometrelor digitale cu infrarosu acestea sunt mai performante.

Ultimele modele mentionate afiseaza temperatura atat in grade Celsius, cat si in Fahrenheit.

De asemenea, termometrele digitale cu infrarosu au si posibilitatea memorarii valorilor temperaturii, in cazul mai multor masuratori, in timp.

Unele modele sunt prevazute si cu o alarma sonora, care se declanseaza in cazul in care se contatata o temperatura mai mare decat cea normala, de 37 de grade Celsius.

Pentru a te asigura ca vei avea un dispozitiv fiabil si care sa aiba o durabilitate mare, trebuie sa verifici si durata garantiei termometrului digital la achizitionare, care este de regula 1-2 ani.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun termometru digital. Spor la cumparaturi!

Termometre digitale de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

2 răspunsuri

  1. Andrada spune:

    Un articol intersant, era si mai interesant daca citeam inainte de a cumpara n termometre.
    Pana la urma, am luat un GT 720 de frunte si a mers minunat.

  2. elena cristea spune:

    buna si multumim pentru articol, foarte utile informatiile, noi folosim gt 720 de la omron, este un termometru corect si precis, suntem multumiti de el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *