Cum alegi cel mai bun nebulizator?

cel-mai-bun-nebulizatorUn nebulizator este un dispozitiv pentru aerosoli care permite tratarea afectiunilor respiratorii, cu efecte rapide. Aparatul poate fi utilizat de catre persoanele de orice varsta, dar este mai folosit in cazul copiilor, care sunt mai expusi racelilor.

Un astfel de dispozitiv este recomandat de catre medici, find usor de manevrat si avand rezultate eficiente. Un nebulizator este indicat la copii atunci cand acestia nu pot respira normal si sunt in imposibilitatea de a merge la gradinita sau la scoala.

Acest aparat medical este deosebit de util in orice casa, fiind unul dintre cele mai apreciate dispozitive de pe piata. Insa, inainte de a achizitiona cel mai bun nebulizator este indicat sa stii anumite caracteristici ale acestuia.

Principiul de functionare al aparatului este destul de simplu, bazandu-se pe convertirea medicamentului lichid in particule fine, care sunt inhalate. Aceste substante sub forma de vapori sunt mult mai eficiente, comparativ cu alte metode traditionale.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun nebulizator, potrivit pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la nebulizatoare: CLICK AICI.

Cum aleg cel mai bun nebulizator in functie de tipul acestuia?

Pe piata exista mai multe tipuri de nebulizatoare: cu compresor, cu ultrasunete si cu vibratii.

Un nebulizator cu vibratii foloseste cea mai avansata tehnologie din prezent, dar costul acestuia este cel mai mare dintre toate dispozitivele din magazine. El utilizeaza o membrana care duce la formarea unor vapori foarte fini, fiind foarte eficient.

Un nebulizator cu ultrasunete are dimensiuni reduse si transforma substanta lichida in particule fine de vapori, care sunt inhalate. Acest aparat este mai silentios decat modelul cu compresie.

Nebulizatorul cu compresie este destul de popular in randul utilizatorilor, fiind convenabil ca pret. Acesta transforma medicamentele lichide in particule microscopice, avand un efect terapeutic rapid. In schimb, este mai voluminos si produce mai mult zgomot decat celelalte modele.

Cum aleg cel mai bun nebulizator in functie de debit?

Un factor important la alegerea unui nebulizator este debitul, care trebuie sa fie cat mai mare. Majoritatea aparatelor dispun de un debit de aer de 6l/min, insa unele mai performante au si valori de 9-10 l/min.

In cazul debitului de aerosoli, debitul este 0,3-0,5 ml/min in cazul unui nebulizator cu compresor, 0,25 – 0,7 ml/min la cele cu ultrasunete.

Profită de Reducerile actuale eMAG la nebulizatoare: CLICK AICI.

Cum aleg cel mai bun nebulizator in functie de alimentarea acestuia?

In functie de alimentarea aparatelor, exista modele care se conecteaza prin cablu la reteaua electrica, precum si variante cu baterii.

De regula, este recomandat un nebulizator alimentat  la priza, deoarece are o putere si o eficienta sporite fata de celelalte.

Vezi Reducerile actuale eMAG la nebulizatoare: CLICK AICI.

Accesorii utile pentru un nebulizator

Dintre accesoriile unui nebulizator mentionam dispozitivele pentru nas, pentru gura, tubul de legatura dintre aparat si partile componente, masti speciale pentru copii sau adulti.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun nebulizator. Spor la cumparaturi!

Nebulizatoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

2 răspunsuri

  1. Cristina Maria spune:

    Detin un nebulizator U100 de la Omron, silentios, perfect pentru tratarea celui mic!!!

  2. vlaicu mirela spune:

    Buna ziua, folosim de aproximativ 7 ani nebulizatorul c28plus de la omron si suntem foarte multumiti de el, este foarte puternic, tratamentul se face corect si rapid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *