Cum alegi cel mai bun telemetru?

cel-mai-bun-telemetruOrice persoana care doreste sa faca niste masuratori exacte, indiferent ca le executa in interior sau exterior, poate folosi o metoda moderna cu ajutorul unui dispozitiv denumit telemetru.

Un astfel de aparat va poate ajuta sa masurati distante, arii si unghiuri, cu mare precizie. Acesta este util atat amatorilor, pentru lucrari simple, cat si profesionistilor, care lucreaza in constructii.

Un telemetru poate fi folosit pentru masuratori in interiorul apartamentului sau casei, pe un santier sau in diferite aplicatii. Dispozitivul dispune de un semnal laser sau ultrasonic, cu ajutorul caruia efectueaza diverse masuratori.

In cazul in care te-ai decis sa iti achizitionezi un telemetru, atunci trebuie sa stii anumite caracteristici ale dispozitivului, inainte de a opta pentru un anumit model.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun telemetru, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la telemetre: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun telemetru in functie de tipul acestuia?

Pe piata exista doua tipuri de telemetre: cu laser si cu ultrasunete. Primul model cu laser este mai bun din punct de vedere calitativ si de aceea are si un pret mai ridicat.

Un telemetru cu laser este recomandat atunci cand ai nevoie sa masori distante mai mari. Trebuie sa stii ca anumite telemetrele cu laser necesita un echipament de protectie, spre exemplu in cazul celor din clasa IV. Dispozitivele cu laser au o precizie ridicata, ele masurand lungimea, aria, volumul, inclinatia si altele.

Telemetrele cu ultrasunete sunt mai accesibile ca pret si sunt utilizate, de regula, pentru masurarea unor distante mai mici. Aceste modele masoara lungimea, suprafata, volumul si temepratura suprafetelor alese.

Profită de Reducerile actuale eMAG la telemetre: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun telemetru in functie de distanta masurata?

In cazul in care ai nevoie de masurarea unor distante mici, pana in 10-20 de metri, atunci poti opta pentru un telemetru cu ultrasunete.

Insa, daca ai nevoie de un dispozitiv semiprofesional sau profesional, cu care sa masori distante mai mari de 40-50 de metri si chiar de 100 de metri, arunci alegi un telemetru cu laser.

Cum alegi cel mai bun telemetru in functie de perfromantele acestuia?

Fara indoiala, multi dintre noi dorim sa avem o precizie cat mai mare pentru dispozitiv. De aceea, este important atunci cand optezi pentru un anumit model de telemetru sa verifici care este precizia acestuia.

In cazul telemetrelor cu ultrasunete precizia poate fi de +/- 1 cm, la modelele cu laser aceasta putand ajunge chiar la +/- 2 mm.

Vezi cele mai populare telemetre de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Alte sfaturi utile la achizitionarea unui telemetru

In functie de nevoile tale, poti alege un telemetru alimentat la reteaua electrica sau unul cu acumulatori.

Modelul cu acumulator este mai usor de folosit si manevrat, tinand cont ca uneori trebuie sa masori distante destul de mici sau foarte mari, iar cablul de alimentare te poate incurca sau nu ai o priza disponibila. La cel de-al doilea tip este bine sa optezi pentru o varianta in care acumulatorul are o autonomie cat mai mare.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun telemetru. Spor la cumparaturi!

Telemetre de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *