Cum alegi cel mai bun slefuitor?

cel mai bun slefuitorUn slefuitor este un dispozitiv care poate executa finisarea diverselor suprafete, indiferent daca acestea sunt din lemn, metal sau chiar beton. Masina de slefuit este o scula care poate fi folosita atat in gospodarie, cat si de catre profesionisti, in lucrari complexe.

Dispozitivul de slefuit se asaza pe suprafata de finisat si se deplaseaza cu o forta moderata, pentru a executa o operatie de calitate. Performantele procesului de prelucrare depinde de mai multi factori, precum calitatea foii abrazive montata pe masina, de puterea motorului si de specializarea operatorului.

Dintre modelele existente pe piata, cele mai fiabile masini de slefuit sunt cele electrice, dispozitive capabile sa finiseze sau sa lustruiasca materiale diverse, de la metal, la lemn, beton, parchet si piatra.

Un slefuitor folosit eficient poate sa execute lucrari de foarte buna calitate, ducand la economisirea de bani si timp.

Fara indoiala, atunci cand trebuie sa optezi pentru o masina de slefuit trebuie sa tii cont, in primul rand, de suprafata pe care vrei sa o prelucrezi, de volumul de lucrari si de bugetul alocat.

Inainte de a merge in magazine pentru a gasi un slefuitor adecvat, este bine sa stii anumite caracteristici tehnice ale acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun slefuitor, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la șlefuitoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun slefuitor in functie de tipul acesteia?

Tipurile de slefuitoare existente pe piata sunt: cu banda, cu cilindru, cu excentric, cu vibratii si multifunctionale.

Slefuitorul cu banda este un dispozitiv conventional, destul de intalnit in magazine. In general, aparatul este folosit pentru finisarea suprafetelor din lemn, precum blaturi, podele, usi, piese de mobilier.

Slefuitorul cu cilindru are o miscare circulara si poate fi utilizat pentru suprafetele din lemn si metal.

Slefuitorul cu excentric poate fi folosit pentru finisarea uscata a diverselor suprafete din lemn, plastic, ceramica sau metale neferoase.

Slefuitorul cu vibratii, denumit si masina de slefuit orbitala este perfect pentru finisarea suprafetelor curbate, dar poate fi utilizat si pentru prelucrare plata. Acest model poate fi folosit pentru orice fel de material.

Slefuitorul multifuntional este cel mai complex dispozitiv dintre toate modelele. Tipul profesional are un pret mai ridicat, dar se pot prelucra orice fel de materiale.

Profită de Reducerile actuale eMAG la șlefuitoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun slefuitor in functie de tipul lucrarilor?

In functie de complexitatea masinilor de slefuit, acestea se pot imparti in trei categorii: pentru hobby, semiprofesionale si profesionale.

Daca lucrezi doar pentru nevoile tale din gospodarie, atunci este recomandat sa iti achizitionezi o masina de slefuit mai simpla, mai ieftina. Aceasta are de regula un motor electric de pana la 450 wati.

In cazul impatimitilor care executa lucrari frecvente, dar nu la nivel industrial, este indicat un slefuitor semiprofesional.

Pentru meseriasi care lucreaza zilnic la finisarea diverselor suprafete, este recomandat sa-si achizitioneze un slefuitor profesional, care are si o putere mai mare, dar si o durabilitate sporita.

Vezi cele mai populare șlefuitoare de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun slefuitor in functie de performantele acestuia?

Dintre caracteristicile importante ale masinii de slefuit mentionam puterea electrica si viteza de rotatie.

De regula, dispozitivele mobile pentru hobby pot avea puterea de 200 wati. Un slefuitor care prelucreaza lemn are nevoie de o putere de minim 400 wati. In schimb, pentru suprafete mai dure, precum piatra sau beton, este necesar de un aparat cu puteri mari de 1200 -1500 wati.

Este recomandat sa alegi o masina de slefuit care sa aiba o viteza de rotatie adecvata lucrarilor si suprafetelor pe care le ai de prelucrat. Ideal ar fi sa achizitionezi o masina dotata cu reglarea vitezei in functie de modul de utilizare.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun slefuitor. Spor la cumparaturi!

Șlefuitoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolul: Cum alegi cea mai buna masina de slefuit?

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *