Cum alegi cel mai bun slefuitor orbital?

cel mai bun slefuitor orbitalUn slefuitor orbital este o scula care poate fi folosita la finisarea diferitelor suprafete, precum lemn, metal, tencuiala sau chiar piatra. Daca doresti sa iti realizezi un atelier propriu sau lucrezi la un nivel profesionist, atunci poti apela la un astfel de dispozitiv.

Pentru a prelucra aproape orice fel de material este recomandat sa utilizezi un slefuitor orbital, care iti va inlesni munca. Dispozitivul este destul de usor de manevrat, insa este nevoie de experienta pentru a-l folosi.

Scula electrica poate realiza lucrari de calitate ridicata, insa performantele acesteia depind de mai multe caracteristici, precum felul foii abrazive, puterea motorului sau nivelul de specializare al persoanei care manevreaza aparatul.

Slefuitorul orbital te ajuta sa castigi timp si sa executi lucrari de calitate, avand un randament sporit.

Poti avea de finisat o usa, parchetul sau o fereastra, o piesa din metal sau din alt material, de aceea solutia adecvata o reprezinta folosirea unui slefuitor orbital. Totul se poate face rapid si cu rezultate foarte bune.

Insa, inainte de a achizitiona un slefuitor orbital este nevoie sa stii anumite lucruri legate de carateristicile tehnice ale acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun slefuitor orbital, potrivit pentru lucrarile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la șlefuitoarele orbitale: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun slefuitor orbital in functie de tipul acestuia?

In magazine poti gasi mai multe tipuri de slefuitoare: cu vibratii, cu excentric, cu banda, cu cilindru si multifunctionale.

Un slefuitor orbital cu vibratii este o scula compacta ce executa lucrari de calitate. Dispozitivul este ideal pentru a slefui orice material, chiar si in cele mai inguste spatii.

Un slefuitor orbital cu excentric asigura viteza de slefuire ideala pentru toate materialele. Dispozitivul are vibratii reduse, permitand o utilizare de lunga durata, fiind folosit pentru lemn, plastic, ceramica sau metal.

Un slefuitor orbital cu banda poate fi special pentru prelucrarea materialelor din plastic. Acesta are o forma ergonomica, un design modern, putand  fi folosit pentru si pentru suprafete din lemn..

Un slefuitor orbital cu cilindru dispune de controlul electronic al turatiei si selectarea vitezei optime de lucru. Se poate utiliza pentru lemn sau metal.

Un slefuitor orbital multifunctional  este cel mai avansat aparat dintre toate de pe piata. Modelul profesional costa mai mult, insa cu el se pot finisa orice fel de suprafete.

Profită de Reducerile actuale eMAG la șlefuitoarele orbitale: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun slefuitor orbital in functie de utilitate?

Slefuitoarele orbitale pot fi impartite in mai multe categorii, in functie de utilitate: pentru hobby, semiprofesionale si profesionale.

In cazul in care folosesti dispozitivul doar acasa, in gospodarie, atunci este indicat sa alegi un model simplu, respectiv un slefuitor orbital pentru hobby.

Un slefuitor orbital semiprofesional este util daca realizezi lucrari mai dese, dar nu la nivel industrial.

Daca esti meserias si lucrezi la o firma, avand lucrari complexe, atunci trebuie sa alegi un slefuitor orbital profesional, care poate realiza lucruri de calitate si cu un randament sporit.

Vezi cele mai bune șlefuitoare orbitale de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun slefuitor orbital in functie de putere?

Slefuitorul pentru hobby are o putere redusa,  de circa 250 – 300 W. Dispozitivele din categoria medie au o putere mai mare, de aproximativ 400 – 750 W.

In cazul in care ai nevoie de o forta mai mare pentru prelucrare, atunci poti apela la slefuitoare care dispun de o putere sporita, de peste 1000 W sau chiar 2.000 W.

Este recomandat sa alegi un slefuitor potrivit pentru lucrarile pe care le ai de executat, in functie de tipul suprafetei de prelucrat si de viteza de rotatie necesara.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun slefuitor orbital. Spor la cumparaturi!

Șlefuitoare orbitale de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *