Cum alegi cel mai bun semineu pe lemne?
Cum jumatate din locuintele din Romania sunt incalzite cu lemne, atunci solutia ideala pentru o casa este semineul. Acesta da un aspect de eleganta si confort camerei, putand oferi o caldura optima de-a lungul intregii ierni.
Datorita dezvoltarii tehnologiei, un semineu pe lemne a evoluat de la primele tipuri, care erau realizate din piatra. Acum, el are focarele fabricate din diverse materiale foarte durabile in timp, precum fonta sau otel cu samota.
Un semineu pe lemne poate constitui o solutie de vis pentru oricine are o casa si doreste sa-si amenajeze locuinta intr-un mod placut. Iti poti invita prietenii sau rudele pentru un week-end de neuitat sau cu ocazia sarbatorilor de Craciun, in casa ta dotata cu un semineu.
Este important de stabilit locul de amplasare al semineului pe lemne in locuinta ta. Este recomandat sa apelezi la un specialist in domeniu, pentru a-ti da niste sfaturi legate de asta.
Semineul poate fi integrat cu mult gust in locuinta ta, fiind de preferat sa fie montat intr-un colt al camerei, tinand cont si de faptul ca trebuie sa iti organizezi si un loc unde iti poti depozita lemnele.
Inainte de a merge in magazine pentru a gasi solutia adecvata in privinta semineului pe lemne, este bine sa stii anumite lucruri legate de acesta.
Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun semineu pe lemne, potrivit pentru casa ta.
Vezi rapid o ofertă de preț la șemineele pe lemne: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun semineu pe lemne in functie de tipul focarului?
Fara indoiala, ca in afara aspectului sau estetic, un semineu pe lemne trebuie sa indeplineasca principala sa functionalitate, aceea de a incalzi.
Cel mai important factor de care trebuie sa tii seama la alegerea unui semineu pe lemne este alegerea tipului focarului.
In functie de asta, exista doua tipuri de focare pentru semineele pe lemne: din fonta si din otel cu samota.
Un focar din fonta are avantajul dezvoltarii unei puteri calorice suficiente in camera, acesta necesita o intretinere regulata, iar pretul este unul accesibil.
Astfel, un semineu pe lemne obisnuit cu focar din fonta se monteaza pe podea si are o greutate cuprinsa intre 90 si 108 kg, iar volumul camerei de ardere poate fi de 177 de metri cubi.
Un semineu pe lemne cu focar din otel captusit cu samota dezvolta o temperatura mai mare in focar, fata de modelul din fonta. De aceea, consumul de lemne va fi mai mic, insa pretul acestuia va fi mai ridicat.
Profită de oferta actuală eMAG la șemineele pe lemne: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun semineu pe lemne in functie de putere?
Puterea de incalzire se calculeaza in functie de suprafata camerei, dar si de gradul de izolare al peretilor si al locuintei.
Un astfel de calcul este recomandat sa fie facut de un specialist. Spre exemplu, un semineu cu focar din otel samotat are o putere nominala de 25 kw, dar cea pentru incalzirea camerei este de 8 kw, avand un randament de 80%..
Un semineu pe lemne cu focar din fonta are o putere nominala de 15 kw, iar randamentul este de 82%.
Vezi oferta actuală eMAG aflate la șemineele pe lemne: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun semineu pe lemne in functie de dimensiunile acestuia?
Este indiscutabil, este foarte important sa alegem un semineu pe lemne cu niste dimensiuni adecvate, care sa se incadreze perfect in camera.
Spre exemplu, un focar clasic din fonta are urmatoarele dimensiuni: latimea de 63 cm, inaltimea de 36 cm, iar adancimea de 90 cm (asta fara cos).
Un semineu pe lemne cu focar din otel cu samota are dimensiunile totale: latimea de 55 cm, inaltimea de 137 cm, iar adancimea de 48 cm. Focarul are urmatoarele cote: latimea = 46 cm, Inaltimea =40 cm, iar adancimea de 48 cm.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun semineu pe lemne. Spor la cumparaturi!
Șeminee pe lemne de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!