Cum alegi cel mai bun radiator electric?

cel mai bun radiator electricO solutie pentru incalzirea unei camere pe timpul iernii este un radiator electric, care este foarte silentios si usor de folosit. Aceste dispozitive sunt mult mai bune decat aerotermele, deoarece primele retin caldura mai mult timp.

De regula, un radiator electric este realizat din metal, are mai multi elementi, este umplut cu ulei si este dotat cu o rezistenta. Fata de alte sisteme de incalzire un calorifer electric cu ulei va continua sa emane caldura, chiar dupa intreruperea alimentarii de la retea.

Un radiator electric se incalzeste treptat, iar atunci cand ajunge la temperatura optima, se decupleaza automat datorita unui termostat incorporat. De obicei, un calorifer electric este util pentru a incalzi o camera de dimensiuni mai mici sau pentru a aduce un surplus de caldura, in cazul folosirii altor sisteme.

Are avantajul ca poate fi deplasat foarte usor dintr-o camera intr-alta, fiind prevazut cu patru roti. Pentru a evita situatiile cand, in timpul iernii, incalzirea centralizata nu functioneaza sau apar intreruperi, este bine sa dispunem de un radiator electric, care poate rezolva problema.

Insa, inainte de a merge in magazine pentru a gasi varianta ideala, este bine sa stii anumite caracteristici tehnice ale radiatorului electric.

Va prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun radiator electric, potrivit pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la radiatoarele electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun radiator electric in functie de numarul de elementi?

Pentru a incalzi un spatiu mai mic, poti opta pentru un radiator electric cu 5-6 elementi, fiind mai ieftin si avand o putere de 1000 de wati.

In cazul unei camere obisnuite, poti alege un calorifer electric cu ulei cu 9-12 elementi, care poate face fata mult mai bine. Un astfel de model are o putere sporita, de 2.000 de wati.

In cazul in care ai nevoie de un radiator mai mare, poti achiziona unul cu 15 elementi, cu o putere de 2.300 de wati, destul de eficient pentru o camera mai mare.

Profită de Reducerile actuale eMAG la radiatoarele electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun radiator electric in functie de consumul de energie?

Fara indoiala, unul dintre cei mai important factori de care trebuie sa tii seama la alegerea unui radiator electric il reprezinta consumul de energie.

Este indicat sa iti dimensionezi bugetul in functie de consumul radiatorului electric cu ulei. De aceea, este recomandat sa cumperi un calorifer care se incadreaza in preferintele tale.

Un calcul simplu, arata ca daca folosesi un calorifer pe treapta de 1.000 de wati, timp de 4 ore pe zi, poti consuma in 30 de zile, 120 de kwh.

Vezi cele mai populare radiatoare electrice de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun radiator electric in functie de alte caracteristici?

Dintre caracteriticile importante ale unui radiator electric cu ulei mentionam treptele de putere, care pot fi doua sau trei, in functie de tipul acestuia. Este recomandat sa cumperi un calorifer cu trepte de reglaj, deoarece le poti folosi in functie de nevoi.

De asemenea, radiatorul trebuie sa fie dotat cu un termostat care deconecteaza automat caloriferul in momentul cand atinge temperatura maxima.

Unele modele au o protectie impotriva inghetului, precum si una pentru supraincalizre.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun radiator electric. Spor la cumparaturi!

Radiatoare electrice de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *