Cum alegi cel mai bun scripete?

cel mai bun scripeteUn scripete este un dispozitiv relativ simplu, cu ajutorul caruia poti ridica sau trage diverse greutati. Acest mecanism este capabil sa schimbe directia unei forte si sa o transmita printr-un cablu sau un lant.

Un scripete poate fi atasat unui palan sau macara, fiind foarte util in numeroase domenii de activitate precum constructii, transporturi, hale de productie sau reparatii. Mecanismul este un element sigur care este format dintr-un disc metallic, care are proprietatea de a se roti in jurul axei proprii. La capat el este prevazut cu un locas de unde se prinde cablul de ridicare.

Practic un scripete reprezinta un element important din componenta unei macarale sau a unui palan, un utilaj indispensabil intr-un depozit, atelier sau hala. Aici el ajuta la ridicarea sau deplasarea a diverselor piese sau subansambluri, care sunt  mutate de la un loc de munca la altul sau pentru a fi incarcate in diverse mijloace de transport.

In principiu, asupra unui scripete actioneaza trei forte: una activa, una rezistenta si alta de sprijin.

In cazul in care intentionezi sa achizitionezi un scripete, inainte de a merge in magazine este bine sa cunosti anumite caracterisitici tehnice ale acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun scripete, potrivit pentru activitatea ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la scripți: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun scripete in functie de tipul acestuia?

In functie de tipul scripetelui, acesta poate fi: fix sau mobil

Un scripete fix dispune de un punct de sprijin in axul rotii, care este de sine statatoar. Acest tip de mecanism este montat intr-un loc, fara a mai putea fi deplasat, el fiind util atunci cand el se folosete pentru o anumita activitate de ridicare specifica.

Un scripete mobil are axul care se poate misca, fiind folosit la macaralele sau palanele care se deplaseaza intr-o hala sau atelier. El se poate roti in functie de necesitati, fiind usor de manevrat si montat pe incarcatura.

Profită de Reducerile actuale eMAG la scripeți: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun scripete in functie de actionare?

In functie de modul in care este actionat, un scripete poate fi: manual sau automat.

Un scripete manual este un mecanism care este manevrat cu bratele de catre personalul specializat din atelierele de reparatii, ferme, depozite sau santiere de constructii. Acesta este util in locurile unde nu exista o retea electrica disponibila, avand un pret ieftin.

Un scripete automat face parte dintr-o macara sau un palan electric, care dispune de un motor ce deplaseaza bratul doar printr-o comanda de la panoul general de actionare. Are un pret mult mai mare fata de cel manual.

Vezi toți scripeții de pe eMAG aflați la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun scripete in functie de greutatea ridicata?

Un factor important care sta la baza alegerii unui scripete il reprezinta greutatea ridicata de acesta.

Spre exemplu, un scripete manual cu lant poate suporta o greutate maxima de 3.000 de kg. In schimb, un scripete fix cu fulie de fonta poate suporta doar 150 de kg.

Cele mai performante scripete sunt cele automate, spre exemplu, un astfel de dispozitiv al unui palan electric care are o putere de 1.600 W poate suporta greutati de 1.000 kg. Insa, sunt modele care pot ajunge sa ridice 2-5 tone si chiar mai mult, in functie de tipul macaralei.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun scripete. Spor la cumparaturi!

Scripeți de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolul: Cum alegi cea mai buna macara electrica?

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *