Cum alegi cea mai buna macara electrica?

cea mai buna macara electricaO macara electrica este un utilaj nelipsit din halele de productie din industrie, ea fiind folosita pentru ridicarea diverselor greutati, in functie de necesitati. De regula, aceasta dispune de un brat care se poate roti, dar care se poate deplasa pe verticala sau orizontala, in functie de model.

In general, o macara electrica este usor de montat, dar acest lucru este realizat doar de catre firme autorizate in domeniu. De asemenea, trebuie stiut faptul utilajele de acest tip sunt deservite de personal specializat, instruit si autorizat de ISCIR.

In principiu, o macara electrica este formata dintr-un motor, un cuplaj, un troliu si un suport de fixare. Utilajul este foarte des folosit in halele industriale, in depozite, puncte de lucru sau atelierele de reparatii.

Pot exista diverse tipuri de macarale electrice, spre exemplu unele pot fi montate pe perete sau altele cu brat pivotant.

Specificul activitatii este un factor important pentru alegerea unei macarale electrice. Spre exemplu, daca avem nevoie sa rotim macaraua foarte mult, atunci putem alege un model cu brat pivotant care se poate invarti la 270 de grade.

Inainte de a decide care este macaraua electrica adecvata, este nevoie sa stii anumite caracteristici tehnice ale acesteia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna macara electrica, potrivita pentru activitatea ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la macaralele electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna macara electrica in functie de tipul acesteia?

O macara electrica poate fi de doua tipuri: fixa sau cu brat mobil.

O macara electrica fixa este utila atunci cand ea este fixata de un suport si este integrata intr-o hala de productie, doar pentru pentru o activitate specifica de ridicare.

O macara mobila cu brat mobil este folosita atunci cand activitatea presupune rotirea utilajului pe o arie de lucru mai mare.

Profită de Reducerile actuale eMAG la macaralele electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna macara electrica in functie de model?

In functie de model, o macara electrica poate fi: cu lant sau cu cablu.

O macara electrica cu lant este un utilaj fiabil care are frana electromagntica si ambreiaj de alunecare.

O macara electrica cu cablu are o viteza sporita de ridicare, fiind de mai multe tipuri in functie de sarcina utila si inaltimea maxima de lucru.

Vezi toate macaralele electrice de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna macara electrica in functie de sarcina ridicata?

O macara electrica poate ridica greutati de sute de kg sau de mii de kg.

In functie de profilul activitatii si de felul marfurilor, pieselor sau obiectelor ridicate, se poate alege modelul potrivit.

In cazul unui depozit sau a unei hale de productie mai mica este recomandata o macara electrica, ce poate ridica sarcini de pana la 1.000 kg.

In cazul unor puncte de lucru, hale de productie mari sau santiere de constructii, este indicat sa se achizitioneze o macara electrica pentru sarcini sporite, intre 2 si 10 tone.

Pe piata exista si utilaje care pot ridica si sarcini foarte mari, spre exemplu de 20 – 50 de tone.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cea mai buna macara electrica. Spor la cumparaturi!

Macarale electrice de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *