Cum alegi cel mai bun scanner?

cel-mai-bun-scannerOamenii lucreaza din ce in ce mai mult cu calculatorul si cu formatele digitale ale fisierelor. In aceste conditii, utilizarea unui scanner este foarte importanta si devine tot mai necesara. Prin utilizarea unui scanner aveti posibilitatea de a salva pe calculator orice document, imagine, tablou sau poster, dupa care veti avea ocazia de a prelucra acele materiale.

Pentru a va bucura de beneficii majore in ceea ce priveste utilizarea unui produs de acest tip, este foarte important sa optati pentru cel mai bun scanner. Ofertele din acest domeniu sunt multiple, iar acest lucru inseamna ca veti gasi mereu exact ceea ce va intereseaza in momentul achizitionarii. Decizia pe care o veti lua poate fi putin dificila, datorita multitudinii de oferte insa, in cazul in care veti tine cont de necesitatile pe care le aveti, atunci veti lua cu siguranta decizia potrivita.

Pentru a achizitiona cel mai bun scanner, este important sa gasiti un dispozitiv care sa corespunda nevoilor dumneavoastra. Exista multe pareri in ceea ce priveste achizitionarea, insa este esential sa va informati in legatura cu rezolutia, adancimea in biti, viteza de scanare si functiile speciale. In cazul in care veti avea in vedere aceste caracteristici, atunci veti lua cu siguranta decizia potrivita pentru a gasi cel mai bun scanner.

Vezi rapid o ofertă de preț la scannere: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun scanner in functie de tipul acestuia: flatbed, portabil sau sheetfed?

Exista multe posibilitati in ceea ce priveste selectia pentru cel mai bun scanner si va trebui sa aveti in vedere tipul acestuia pentru a lua decizia potrivita. Este important sa tineti cont de modul in care intentionati sa utilizati un scanner, iar in aceste conditii veti gasi pe piata scannere de birou – flatbed, scannere portabile – de mici dimensiuni, si scannere sheetfed – cu alimentator de coli.

Referitor la tipul de scannerele flatbed, putem spune ca se situeaza printre cele mai practice, deoarece pot scana foi A4 sau mai mici, precum si articole din ziare sau fotografii. Totodata, poate oferi solutii si pentru obiecte mai dure, precum coperta unui dvd, sau o carte mai groasa, deoarece capacul acestui tip este unul flexibil. Este important sa aveti in vedere faptul ca acest dispozitiv este de dimensiuni destul de mari si ocupa un spatiul semnificativ in cadrul biroului. Vezi o ofertă de preț la scannerele flatbed: CLICK AICI.

Pe de alt aparte, despre un scanner portabil putem spune ca este de dimensiuni mici, ceea ce inseamna ca il puteti tine in mana si aveti ocazia de al utiliza in calatorii. Aceste scannere sunt recomandate doar pentru documente, deoarece nu pot scana la dimensiuni foarte mari. In ceea ce privesc formele, putem spune ca acestea difera si exista unele scannere portabile asemanatoare cu cititoarele de coduri de bare. Pe de alta parte, exista si scannere portabile de dimensiunea unui pix. In ceea ce priveste achizitionarea, este indicat sa optati pentru un model ce se poate plia pe latimea unei pagini A4, pentru o utilizare optima. Vezi o ofertă de preț la scannerele portabile: CLICK AICI.

Despre scannerele de tip sheetfed, putem spune ca sunt cele alimentate cu coli si dispun de un spatiu pentru stocarea fisierelor, pe care le va trage automat in momentul in care se realizeaza scanarea. Aceste tipuri de scannere sunt ideale pentru cei ce vor dori sa digitalizeze documente numeroase, nefiind adecvat pentru fotografii. Scannerul de acest tip functioneaza doar in cazul paginilor libere, ceea ce inseamna ca nu este potrivit pentru carti. Are o forma mai redusa, ceea ce inseamna ca va ocupa mai putin spatiu in birou. Vezi o ofertă de preț la scannerele sheetfed: CLICK AICI.

Avand in vedere aceste tipuri de scannere, aveti ocazia de a gasi cel mai bun scanner, pe care sa il utilizati in conditii optime.

Cum alegi cel mai bun scanner in functie de formatul de scanare: A0, A3, A4?

Formatul de scanare reprezinta, de asemenea, o caracteristica foarte importanta in ceea ce priveste selectia unui scaner. In aceste conditii, putem spune ca formatul de scanare inseamna dimensiunea maxima a mediului ce poate fi scanat in vederea digitalizarii.

Cele mai populare formate de scanare sunt formatele de tip A4, unde intalnim fix aceeasi situatie ca in cazul imprimantelor. Scannere pentru format A4 gasiti aici.

Despre formatul A3 putem spune ca se intalneste in cele mai multe randuri in mediul profesional. In aceste conditii putem adauga ca face referire la creatia digitala, acest format nefiind unul obisnuit in cazul unui scanner de birou sau pentru utilizarea la domiciliu. Exista si scannere de acest tip, insa varietatea lor este una mica, iar greutatea lor este de cel putin doua ori mai mare decat in cazul formatului A4. Scannere pentru format A3 gasiti aici.

Pe de alta parte, exista si formate mai mici, utilizate cu precadere in cazul fotografiilor de 15 x 10 cm, insa acestea sunt un caz special. Pe de alta parte, exista si formate mult mai mari decat A4, A3, printre care putem aminti A1 si A0. Ultimul tip de format este unul mare, ceea ce inseamna ca se intalneste destul de rar. Insa, in momentul achizitionarii este indicat sa aveti in vedere formatul necesar pentru a gasi cel mai bun scanner.

Nu rata oferta actuală eMAG la scannere: CLICK AICI.

Scanner cu slot de card sau scanner fara slot de card?

In momentul achizitionatii unui scanner, este foarte important sa va ganditi si la varianta achizitionatii unui scanner prevazut cu slot de card. In cazul in care veti face acest lucru veti avea ocazia de a salva pe card tot ceea ce lucrati si va fi mai usor sa utilizati acele materiale.

Prin cardurile de memorie, aveti ocazia de a transfera mai usor documentele in format digital de la scanner pe o unitate pc sau laptop. Este recomandat un scanner cu slot de card pentru a obtine eficienta in ceea ce priveste transferul fisierelor.

Insa, exista si scannere fara slot de card, despre care putem spune ca pot fi mai ieftine. Aceste scannere sunt potrivite pentru situatiile in care doar scanati anumite documente, fara a fi necesar transferul lor.

In functie de necesitatile pe care le aveti si de domeniile in care urmeaza sa utilizati un echipament de acest tip, veti avea ocazia de a selecta cel mai bun scanner.

Profită de Reducerile actuale eMAG la scannere: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun scanner in functie de viteza de scanare

Este important sa aveti in vedere si viteza de scanare a celui mai bun scanner, in cazul in care veti dori sa obtineti eficienta. Aceasta viteza se masoara de cele mai multe ori in pagini pe minut – ppm, unde pagina inseamna chiar echivalentul paginii de hartie.

De asemenea, viteza de scanare poate fi masurata si in imagini pe minut – ipm, unde imaginea inseamna o parte a unei pagini de hartie scanate. Un scanner, scaneaza fila pe ambele parti, ceea ce inseamna ca viteza de scanare poate ajunge pana la 20 ppm, sau 40 ipm pe minut.

In functie de viteza de scanare si de rezolutia aleasa veti avea ocazia de a beneficia de o eficienta maxima. Insa, in ceea ce priveste viteza de scanare, este necesar sa tineti cont si de tipul scanarii, color sau alb-negru, sau alte tonuri de culori.

Cu siguranta produsele performante din acest domeniu au o viteza foarte mare de scanare si va trebui sa le identificati pentru a gasi solutia optima si avantajoasa de achizitionare. Avand in vedere aceste caracteristici, veti gasi cu siguranta cel mai bun scanner.

Vezi cele mai populare scannere de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun scanner in functie de sistemele de operare cu care este compatibil

Despre cele mai multe modele de scannere putem spune ca utilizeaza sisteme de operare Windows, insa sunt compatibile si cu Apple Machintosh. In momentul achizitionarii, este foarte important sa verificati detaliile referitoare la compatibilitate, pentru a utiliza aceste produse in conditii optime.

Aceste sisteme se conecteaza prin USB, iar cel mai cunoscut standard de conectare pentru calculatoare sunt modelele cu mufa LAN, ce pot fi accesate din retea. Pe de alta parte, exista scannere ce se pot conecta prin wireless si prin retele WiFi, insa modelele de acest tip sunt destul de rare.

Sistemele de operare si aplicatiile de copiere sunt foarte importante, si va trebui sa le aveti in vedere in momentul achizitionarii unui scanner. In cazul in care veti face acest lucru, atunci veti gasi cu siguranta cel mai bun scanner.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun scanner, la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun scanner in functie de rezolutia optica de scanare (DPI)

Cu siguranta, rezolutia optica de scanare – DPI reprezinta un alt aspect foarte important, pe care va trebui sa il aveti in vedere in momentul in care cautati cel mai bun scanner.

Rezolutia optica de scapare este masurata in dots per inch, adica DPI. Se refera, de fapt, la cati pixeli poate identifica scannerul intr-o anumita imagine, pe care urmeaza sa o transforme intr-un format digital. Cu cat aceasta rezolutie este mai mare, cu atat va creste densitatea imaginii, ceea ce inseamna ca va fi mai clara. Este foarte important sa aveti in vedere acest lucru pentru a obtine rezultatele dorite in ceea ce priveste scanarea unor documente.

Despre un scanner bun pentru birou, putem spune ca va trebuie sa aibe o valoare a rezolutiei de la 1200 x 1200 DPI pana la 4800 x 9600 DPI. In cazul textelor, putem adauga ca o rezolutie de 300 DPI este suficienta, iar pentru fotografii este necesar sa optati pentru cel putin 600 DPI. Daca urmeaza sa printati anumite poze, atunci este necesara o rezolutie de cel putin 1200 DPI, iar pentru o calitate maxima pentru postere sau bannere, este necesara o valoare de 6400 DPI.

Avand in vedere aceste detalii referitoare la rezolutia optica de scanare potrivita pentru un aparat de acest tip, veti avea ocazia de a gasi cel mai bun scanner.

Comandă-ți Acum online un scanner de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun scanner in functied de brand?

Este foarte important sa aveti in vedere brandul, in cazul in care veti dori sa gasiti cel mai bun scanner, deoarece numai in aceste conditii veti avea la dispozitie o calitate si o eficienta superioara. In acest sens, puteti opta pentru produsele Iris, in cazul in care sunteti in cautarea celor mai bune scannere, si veti primi cu siguranta calitate si eficienta. De asemenea, produsele Epson sunt recunoscute in acest domeniu pentru beneficiile pe care le ofera in ceea ce priveste utilizarea, fiind indicat sa luati in calcul aceasta varianta de achizitionare. Brandul Canon propune o alta modalitate avantajoasa de achizitionare pentru un scanner eficient si de calitate, prin care veti obtine mereu rezultatele dorite in ceea ce priveste scanarea. Daca veti dori sa gasiti un scanner ce propune un raport avantajos calitate – pret, atunci este indicat sa optati pentru produsele Brother. Pe de alta parte, brandul Kodak propune, de asemenea, modalitati optime prin care puteti intra in posesia unui scanner ce nu va lasa niciodata de dorit in ceea ce priveste eficienta in lucru.

In cazul in care veti avea in vedere toate informatiile expuse in randurile de mai sus si recomandarile cu privire la brandul de la care puteti achizitiona aceste produse, veti avea ocazia de a gasi cel mai bun scanner, indiferent de necesitatile pe care le aveti.

Scannere de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *