Cum alegi cel mai bun scaner cod de bare?

cel mai bun scaner cod de bareUn scanner cod de bare este un dispozitiv electronic foarte util folosit in magazine, farmacii, banci sau institutii publice. El usureaza munca salariatilor, ajutand la efectuarea de operatiuni cu mare rapiditate.

Dezvoltarea tehnologica a dus la aparitia unui aparat avansat denumit scaner cod de bare, care decodifica inscriptiile de pe produse si marfuri, in orice tara din lume. Este un echipament modern care ofera rapid informatii ale codurilor de bare.

Este important ca inainte de a merge in magazine pentru a gasi un scaner cod de bare, este necesar sa stabilesti ce tip de aparat iti trebuie. Pentru asta ai nevoie de informatii mai ample despre tehnologia de scanare, despre tipurile de coduri citite sau de tipul dispozitivului.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun scaner cod de bare, potrivit pentru afacarea ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la scanerele cod bare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun scaner cod de bare in functie de tipul acestuia?

In functie de tipul acestuia, un scaner cod de bare poate fi: fix si mobil.

Scaner cod de bare fix – acest aparat este de regula utilizat in diverse locuri, precum banci, magazine, farmacii. Este cel mai intalnit dispozitiv, fiind usor de folosit, deoarece necesita doar simpla trecere a produselor prin fata lui.

Scaner cod de bare mobil – acest model este util in activitatea de teren pentru firmele de distributie sau in depozite de marfuri.

Cum alegi cel mai bun scaner cod de bare in functie de tehnologia folosita?

Pe piata se gasesc scanere cod de bare de doua tipuri, in functie de tehnologia folosita: cu laser si tip Imager.

Scaner cod de bare cu laser – acest aparat este cel mai cunoscut si mai utilizat de catre firme si institutii. Acest dispozitiv poate citi doar coduri de bare tip 1D, de la distante de pana la 10 metri.

Scaner cod de bare tip Imager – este mai performant, dar si mai costisitor. Poate decoda coduri de bare de tip 1D si 2D, din mai multe pozitii.

Profită de Reducerile actuale eMAG la scanerele cod bare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun scaner cod de bare in functie de sistemele suportate?

Un factor important de care trebuie sa tii cont la alegerea unui scaner de acest tip este capacitatea de citire a codurilor de bare.

Trebuie sa cunosti faptul ca unele dispozitive sunt specializate sa decodifice coduri de tip EAN-8, EAN-13, EAN-128, dar si in sistemul UPC.

Aparatele 2D pot citi coduri tip Aztec, QR, Micro QR, China Han Xin, Data Matrix etc.

In domeniul postal sunt folosite scanere specifice, care decodifica coduri din acest domeniu, in functie de fiecare tara din lume.

Vezi toate scanerele cod bare de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun scanner cod de bare in functie de conectivitate?

Un element esential la alegerea unui scaner cod de bare il constituie connetivitatea acestuia.

In prezent, exista scanere care sunt sunt conectate la calculator prin cablu sau wireless.

Scaner cod de bare cu conexiune prin cablu – acest model este mai accesibil ca pret, el fiind cel mai raspandit model. In general, acest tip este intalnit in magazine, banci, farmacii, in locuri fixe.

Scaner cod de bare wireless este indicat in depozite de marfa, locuri unde este necesara deplasarea intr-o hala sau pe teren pentru descifrarea codurilor.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun scaner cod bare. Spor la cumparaturi!

Scanere cod bare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *