Cum alegi cel mai bun redresor auto?

redresor-auto-bun-12-24VO provocare pentru fiecare şofer este să conducă iarna. Pe lângă faptul că ar trebui să-şi dovedească abilităţile de șofat, trebuie să ofere şi o protecţie specială maşinii, care se comportă diferit în condiții de temperaturi extreme. Spre exemplu, orice şofer responsabil ştie că în sezonul rece are nevoie, printre altele, și de cel mai bun redresor auto.

Un redresor auto va fi de mare ajutor atunci când bateria mașinii s-a descărcat iar tu eşti foarte grăbit şi ai nevoie urgent de o soluţie.

Pentru că în situaţii critice ai nevoie de cele mai bune răspunsuri, te sfătuiesc să nu te mulţumeşti cu orice redresor auto, ci doar cu cel care îţi poate oferi eficiență garantată. Pentru a găsi modelul potrivit, cu cel mai bun raport calitate-preț, ține cont de niște principii simple, așa cum vor fi prezentate în rândurile ce urmează.

Cum alegi cel mai bun redresor auto?

Compatibilitatea redresorului auto cu bateria autoturismului

Mai întâi de toate, ar trebui să alegi un model compatibil cu bateria auto.

Astfel, trebuie să ştii că bateriile auto pot avea tensiuni diferite. Autoturismele, de obicei, deţin o baterie cu o tensiune de 12 V, astfel că ai nevoie de un redresor auto care să aibă aceeaşi tensiune.

În schimb, SUV-urile sau camionetele au acumulatori cu tensiunea de 24 V, ceea ce solicită un redresor identic.

Există și redresoare auto mai noi, cu prețuri mai ridicate, ce pot fi utilizate atât pentru încărcarea bateriilor de 12V, cât și a celor de 24V. Prin apăsarea unui buton vei schimba modul de alimentare, în funcție de tensiunea dorită (12V sau 24V).

Un redresor auto de calitate la un preț foarte bun GASEȘTI AICI.

Alegerea redresorului auto în funcție de amperii de încărcare

Valoarea amperilor de încărcare este, de asemenea, foarte importantă, reprezentând rapiditatea de încărcare a bateriei.

Cu cât amperajul redresorului auto este mai mare, cu atât bateria se încarcă mai repede.

Pentru a nu se uza acumulatorul, specialiștii recomandă pentru un redresor auto un curent de încărcare de minim 10% din capacitatea bateriei. Astfel, dacă ai o baterie de 70 Ah, optează pentru un redresor auto cu un curent de încărcare de minim 7A.

Dacă vrei o  încărcare mai rapidă, alege-ți un redresor auto cu un curent de încărcare mai mere. Pentru a-ți face o idee despre rapiditatea de încărcare, un redresor auto de 7A încarcă complet o baterie de 70 Ah în aproximativ 10 ore.

Binențeles că, în funcție de amperaj, se modifică și prețul redresorului auto.

Cumpără-ți redresor auto în siguranță de AICI.

Portabilitatea redresorului auto

Dacă ești interesat de un redresor auto portabil, pe care să îl ții în portbagaj și să îl folosești oriunde te-ai afla, atunci orientează-ți atenția și asupra dimensiunilor acestuia.

De asemenea, ține cont și de greutate și de existența mânerului pentru transport.

Funcțiile pe care ar trebui să le dețină un redresor auto de calitate

Un redresor auto de calitate ar trebui să dețină și următoarele funcții:

  • ampermetru, ce îți permite să urmărești nivelul de încărcare;
  • protecție la polarizarea inversă, ce protejează în cazul în care conectezi greșit cleștii la bornele acumulatorului;
  • protecție la suprasarcină, ce asigură protecție în cazul fluctuațiilor de tensiune;

Cele mai performante redresoare auto mai prezintă și funcția de încărcare rapidă, respectiv funcția de start direct, aceasta din urmă asigurând pornirea autoturismului fără o încărcare prealabila a acumulatorului.

De asemenea, ai posibilitatea să alegi și un redresor auto care să aiba și rol de compresor auto. Un astfel de model găsești aici.

Redresoare auto de calitate la prețuri foarte bune GĂSEȘTI AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *