Cum alegi cel mai bun raportor?

cel-mai-bun-raportorUn raportor este un instrument matematic care ajuta la masurarea unhiurilor. Acest dispozitiv are diverse intrebuintari, el fiind utilizat de catre scolari, proiectanti sau profesori.

Un astfel de instrument este simplu si el poate fi folosit de catre orice persoana, dupa o minima instruire. Masurarea unghiurilor se poate face foarte usor, respectand cateva reguli de baza.

Raportorul se asaza pe suprafata unde trebuie sa masuram unghiul, se fixeaza si apoi se citeste pe el sau pe ecran, in cazul modelelor digitale, valoarea determinata.

Inainte de a merge sa achizitionezi un raportor trebuie sa cunosti anumite caracteristici ale acestuia, pentru a gasi solutia ideala.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun raportor, potrivit pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la raportoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun raportor in functie de tipul acestuia?

Raportoarele pot fi de mai multe tipuri, precum cele scolare, specializate pentru anumite meserii (desenatori, proiectanti, arhitecti) sau universal.

Din punct de vedere al complexitatii, raportoarele pot fin clasice, cu rigla  si digitale. Cele clasice sunt niste dispozitive conventionale simple, nereglabile. Cu ajutorul acestora, pe cadranul raportului se citeste valoarea unghiului masurat.

Un raportor cu rigla are dimensiuni medii si domeniul de masurare de 0-180 de grade. Acesta are o precizie de +/- 0,3 grade. Dispozitivul este prevazut cu un surub de blocare al riglei in pozitia dorita.

In cazul unui raportor digital, acesta poate masura unghiuri ale diverselor obiecte din domeniul constructiilor sau amenajarilor interioare. Acest tip de dispozitiv are un ecran care afiseaza in mod automat valoarea unghiului masurat.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun raportor: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun raportor in functie de valorile masurate?

Trebuie mentionat faptul ca in cazul raportoarelor clasice domeniul de masurare al unghiurilor este cuprins intre 0 si 180 de grade, insa acestea au dimensiuni reduse.

Pentru modelele cu rigla, plaja de masuratori este aceeasi, intre 0 si 180 de grade, insa acestea au avantajul ca sunt de dimensiuni mai mari, spre exemplu 85 x 150 mm, 120 x 150 mm sau 250 x 500 mm.

Exista unele tipuri de raportoare universale, care permit masurarea in intervalul 0 – 360 de grade. Acestea sunt prevazute cu o rigla care se roteste si se poate aseza pe suprafata obiectului, unde se face masurarea unghiului.

Si in cazul raportoarelor digitale, exista mai multe modele, dar majoritatea pot masura unghiuri cuprinse intre 0 si 360 de grade. Acestea au avantajul unei precizii deosebite, intre 0,1 si 0,5 grade.

Comandă-ți Acum online un raportor de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun raportor in functie de domeniul de utilizare?

Daca aveti nevoie de un raportor pentru utilizarea lui la scoala sau acasa, de catre copii, atunci este suficient unul simplu, cu un domeniu de masurare intre 0 si 180 de grade.

In cazul unui profesor de matematica, este necesar un raportor de dimensiuni mari, care poate fi utilizat la tabla, in salile de curs.

Un proiectant va trebui sa achizitioneze un raportor de mare precizie, deoarece in munca sa conteaza orice milimetru.

Un specialist in constructii care foloseste acest dispozitiv pe teren are nevoie de un raportor ergonomic, usor manevrabil si cu o precizie anume.

Daca modele de mici dimensiuni destinate elevilor sunt realizate, in general, din plastic, cele destinate specialistilor sunt realizate din metal (materiale precum aluminiu sau otel-carbon).

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun raportor. Spor la cumparaturi!

Raportoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *