Cum alegi cel mai bun pirometru?

cel-mai-bun-pirometruUn pirometru este un instrument care poate masura temperaturile foarte ridicate, chiar de mii de grade Celsius. Dispozitivul este practic un termometru care poate determina fara contact temperatura unei piese, subansamblu sau echipament.

Un asemenea aparat functioneaza pe baza radiatiei termice si este folosit in diverse domenii industriale, unde este nevoie sa se verifice temperaturile inalte din timpul proceselor de productie.

Spre exemplu, cu ajutorul pirometrului se poate masura temperatura circuitelor electronice, a lagarelor si rolelor sau a diverselor piese de mici dimensiuni.

Dispozitivul determina temperatura semiconductoarelor, condensatorilor, radiatoarelor, transformatoarelor, bobinelor, rezistoarelor si a altor piese.

Un pirometru are posibilitatea sa masoare temperaturile inalte ale substantelor chimice, a rezervoarelor si a diverselor instalatii din industrie.

Datorita faptului ca exista pe piata diverse modele de pirometre, este bine ca inainte de a achizitiona un asemenea dispozitiv sa cunosti caracteristicile tehnice ale acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun pirometru, potrivit pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la pirometre: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun pirometru in functie de tipul acestuia?

Pirometrele se pot imparti, in functie de tipul acestora, in dispozitive de radiatie si cu distributie spectrala.

Cele din prima categorie pot fi de radiatie totala, partiala si monocromatice. Un pirometru de radiatie totala este construit dintr-o luneta sau un telescop, care genereaza un semnal electric care este transmis unui indicator.

Aparatele cu distributie spectrala pot fi optice si radiopirometre. Dispozitivele optice lucreaza in intervalul lungimilor de unda cuprinse intre 0,1 – 300 μm, iar radiopirometrele intre 5×102 – 1×106 μm.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun pirometru: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun pirometru in functie de temperaturile masurate?

Pirometrele de radiatie totala au domeniul de masurare al temperaturii cuprins intre -50 grade C si 3.000 de grade C.

In cazul pirometrelor optice intervalul de temperaturi este mult mai intins, intre 700 si 10.000 de grade C.

Comandă-ți Acum online un pirometru de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun pirometru in functie de tipul materialului verificat?

Un pirometru performant ofera un grad ridicat de precizie. Spre exemplu un pirometru cu infrarosu ofera o precizie de +/- 1,0%.

Precizia de masurare depinde de materialul verificat si de emisivitatea acestuia. In cazul unor material, precum metalele si sticla, este recomandat un pirometru cu banda ingusta si cu detectori speciali.

Obiectele organice pot fi analizate cu ajutorul unor pirometre cu banda larga (8-14 μm). Daca se doreste verificarea unor materiale cu emisivitate variabila, cum ar metalul topit, atunci este indicat un dispozitv bicolor, care este destinat masurarii radiatiei pe 2 lungimi de unda.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun pirometru. Spor la cumparaturi!

Pirometre de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *