Cum alegi cel mai bun radio portabil?

cel-mai-bun-radio-portabilPasionatii de muzica sau stiri nu se despart nicaieri de radio, de aceea un asemenea dispozitiv este nelipsit din aproape orice casa. Un radio portabil inseamna sa fii la curent cu tot ce se intampla in lume.

Chiar daca inventarea radio-ului s-a facut la inceputul secolului al XX-lea, el a ramas popular in intreaga lume, chiar daca tehnologia a avansat in era computerelor si a smartphone-ului.

Un radio portabil reprezinta si astazi un mijloc util de petrecere a timpului liber, iar odata cu aparitia modelelor digitale sau conectate la internet prin Wi-Fi, el poate receptiona cele mai importante posturi din lume.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun radio portabil, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la radiourile portabile: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun radio portabil in functie de fracventa acestuia?

La achizitinarea unui radio portabil este bine sa verifici frecventele aparatului. In prezent, asemenea dispozitive pot avea mai multe frecvente. Printre acestea se numara: FM, AM, SW, MW si LW.

Un radio portabil are de regula doua frecvente: AM (intre 520 si 1710 KHz) si FM (intre 88 si 108 MHz). Pe frecventele AM se pot receptioana posturi de radio care emit de la mare distanta, insa ele nu se prind foarte bine.

In schimb, pe FM calitatea transmisiei este una de mare calitate. In acest ultim caz, exista si dezavantajul ca semnalul sa nu poata fi receptionat datorita unor bariere, precum cladiri, pereti etc.

In cazul in care cumparati un radio portabil din afara Europei, trebuie sa stiti frecventele care functioneaza in Romania.

Profită de Reducerile actuale eMAG la radiourile portabile: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun radio portabil in functie de sursa de alimentare?

In principiu, un radio portabil poate fi alimentat cu ajutorul bateriilor, dar exista modele care permit si conectarea la priza.

In functie de preferinte, vei alege cel mai bun radio portabil, capabil de a satisface pe deplin necesitatile tale.

Cum alegi cel mai bun radio portabil tinand cont de functiile suplimentare ale acestuia?

Unele aparate de radio portabile dispun si de un ecran LED, unde sunt afisate diverse informatii precum, numele posturile, ora, frecventa. Exista modele care dispun de functia de memorare a posturilor de radio, cat si RDS (radio data system) – un sistem de transfer digital care ofera date despre melodia ascultata, cantaretul sau formatia etc.

Din anii ’80 a aparut si o noua tehnologie denumita DAB (digital audio broadcasting), care a fost inclusa in fabricarea aparatelor de radio. Aceasta permite transmia digitala a posturilor de radio.

Vezi cele mai populare radiouri portabile de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Din pacate, transmisia digitala radio nu a fost introdusa in totalitate la nivelul Romaniei, ci doar experimental in Bucuresti.

Unele aparate de radio portabile dispun si de mufa de iesire audio, care permite conectarea unor casti sau a unui sistem audio.

De asemenea, alte modele pot avea functia de redare a muzicii de pe alte dispozitive, precum USB/SD/MicroSD, Bluetooth, ceas, alarma, scanare automata a posturilor, afisarea temperaturii, conectare Wi-Fi, egalizator, adaptor AC.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun radio portabil. Spor la cumparaturi!

Radiouri portabile de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *