Cum alegi cel mai bun monitor PC?

cel-mai-bun-monitor-pcCu siguranta va doriti sa selectati cel mai bun monitor PC in momentul in care veti face achizitii de acest tip. In aceste conditii, putem spune ca este important sa tineti cont de anumite chestiuni importante pentru a lua decizia potrivita. Despre monitoarele PC putem spune ca reprezinta o varianta populara de achizitionare, chiar si in urma aparitie laptop-urilor.

Pe langa unitatea centrala a unui PC, monitorul reprezinta un item indispensabil pentru orice sistem desktop. In acest sens, acest monitor PC are rolul de a reda video tot ceea ce veti face prin utilizarea unitatii centrale. Despre monitoarele LCD putem spune ca sunt cele ce utilizeaza tehnologia cristalelor lochide, prezentand de fapt un panou de afisare sub forma unor matrice. Despre acest monitor, putem spune ca afiseaza imagini in formate punctate alaturate. Este foarte important sa va asigurati de faptul ca veti selecta cel mai bun monitor PC in cazul in care veti dori sa va bucurati de toate beneficiile si avantajele pe care le ofera. In mediul online exista numeroase oferte de pret in acest sens, si veti gasi exact ceea ce va intereseaza in raport cu preferintele pe care le aveti.

In ceea ce priveste achizitionarea, este foarte important sa tineti cont de pret, calitate si performanta, pentru a selecta cel mai bun monitor PC. Tinand cont de aspectele pe care le vom expune in cele ce urmeaza, veti gasi cu siguranta solutia optima de achizitionare.

Vezi rapid o ofertă de preț la monitoarele PC: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun monitor PC in functie de diagonala acestuia?

Referitor la diagonala celui mai bun monitor PC, putem spune ca este situata in majoritatea cazurilor intre 15 si 30 inch. In acest sens, putem spune ca daca diagonala este mai mare, atunci si pretul este ceva mai ridicat. In aceste conditii este indicat sa va setati prioritatile si preferintele, pentru a lua decizia optima in ceea ce priveste achizitionarea.

De cele mai multe ori, multe persoane opteaza pentru un monitor PC cu o diagonala situata intre 21 – 24 inch, deoarece ofera modalitati si posibilitati de utilizare optime si avantajoase. Totodata, putem spune ca sunt foarte apreciate si cautate monitoarele cu o diagonala de peste 24 de inch. Sunt foarte importante si activitatile pe care le desfasurati la calculator, deoarece in functie de acestea veti lua decizia optima pentru diagonala unui monitor PC.

Posibilitatile de selectie sunt multiple, iar acest lucru inseamna ca veti gasi cu siguranta exact ceea ce va intereseaza. Daca diagonala unui monitor PC este mai mare, atunci cu siguranta veti viziona anumite lucruri in conditii optime, avand la dispozitie claritatea dorita. De asemenea, un monitor PC cu o diagonala mai mare va ofera posibilitatea de a observa in detaliu imaginile urmarite. Avand in vedere si importanta diagonalei, veti avea ocazia de a gasi cel mai bun monitor PC.

Profită de Reducerile actuale eMAG la monitoarele PC: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun monitor PC in functie de rata de refresh (Hz)?

In momentul selectiei pentru cel mai bun monitor PC, este foarte important sa tineti cont si de rata de refresh, exprimata in Hz. Aceasta rata de refresh reprezinta de fapt viteza de afisare a imaginilor pe ecran. In functie de cate portiuni complete din imagine sunt afisate intr-o singura secunda, acest parametru poate fi masurat in hertzi.

In cazul in care in descrierea produsului regasim o rata de refresh de 60 Hz, atunci acest lucru inseamna ca monitorul va afisa de 50 de ori imaginea intr-o secunda. Pentru modelele LCD si LED aceasta rata de raspuns este cuprinsa intre valorile de 60 – 480 HZ, ceea ce inseamna ca ofera o performanta ideala pe care o poate percepe ochiul uman. In alta ordine de idei, despre ecranele OLED putem spune ca depasesc cu mult aceste valori, ceea ce inseamna ca pot ajunge la o rata de refresh de pana la 100000 Hz.

Este indicat sa aveti in vedere faptul ca daca rata de refresh este mai mare, atunci detaliile si obiectele aflate in miscare vor fi mai vizibile, iar miscarea se va vedea intr-un ritm continuu. Asadar, pentru a gasi cel mai bun monitor PC, este indicat sa aveti in vedere si rata de refresh.

Comandă-ți Acum online un monitor PC de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun monitor PC in functie de formatul ecranului: (clasic, wide, ultra wide)?

Este indicat ca in momentul achizitionarii unui monitor PC sa tineti cont si de formatul ecranului. Numai in aceste conditii veti lua decizia optima in momentul achizitionarii, existand posibilitatea de a opta pentru un format clasic, wide sau ultra wide.

Despre despre monitoarele PC cu format clasic putem spune ca este unul aproape patrat, pe care il intalnim la sistemele PC de acum cativa ani.

Pe de alta parte, cea mai populara varianta de achizitionare in functie de formatul ecranului este reprezentata de forma dreptunghiulara de 16:9, aceeasta forma caracterizand monitoarele PC cu format wide.

In alta ordine de idei, despre monitoarele cu formatul ultra wide putem spune ca este ideal pentru editare grafica, deoarece exista un spatiu mai mare de lucru. \

Dupa cum spuneam, cea mai populara varianta de achizitionare in acest sens este reprezentata de formatul wide, deoarece ofera spatiu suficient pentru diferite lucrari, atat pentru jocuri cat si pentru editare. Insa pentru o editare profesionala, este indicata varianta de achizitionare ultra wide. Avand in vedere si formatul acestui dispozitiv, veti avea posibilitatea de a gasi cel mai bun monitor PC.

Alege-ți dintr-o varietate de modele cel mai bun monitor PC: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun monitor PC in functie de tehnologia display-ului: TN, VA, IPS, PLS?

Daca veti dori sa gasiti in momentul achizitionarii cel mai bun monitor PC, este indicat sa aveti in vedere si tehnologia display-ului. In aceste conditii, aveti posibilitatea de a opta, in functie de preferinte, pentru o tehnologie TN, VA, IPS sau PLS.

In acest sens, putem spune despre tehnologia TN -Twisted Nematic ca reprezinta varianta cea mai ieftina de achizitionare, avand un timp de raspuns excelent. Insa, unghiurile de vizualizare sunt mai inguste si nu exista posibilitatea de a reproduce toate culorile cuprinse in spectrul RGB. Monitoare PC cu tehnologia TN gasesti AICI.

Pe de alta parte, despre tehnologia VA putem spune ca inseamna Vertical Alignment, iar unghiurile de vizualizare si reproducere a culorilor sunt mai bune decat in cazul variantei anterioare. Aceasta tehnologie este ideala pentru nuantele de negru. Monitoare PC cu tehnologia VA gasesti AICI. 

In alta ordine de idei, despre tehnologia display-ului IPS, adica In Plane Switching, putem spune ca exprima cele mai realiste culori. Culoare aneagra este mai adanca decat in cazul tehnologiei VA, oferind unghiuri largi de vizualizare. Timpul de raspuns este mai mare, insa si pretul acestor minitoare este unul mai scump. Nu sunt ideale in cazul reproducerii de culori. Monitoare PC cu tehnologia IPS gasesti AICI.

Tehnologia PLS adica Plane to Line Switching, reprezinta de fapt o versiune a tehnologiei IPS produsa de Samsung. Monitoare PC cu tehnologia PLS gasesti AICI.

Este indicat sa aveti in vedere tehnologia display-ului pentru a gasi cel mai bun monitor PC.

Vezi Reducerile actuale eMAG la monitoarele PC: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun monitor PC in functie de timpul de raspuns (ms)?

Pentru a va asigura de faptul ca veti achizitiona cel mai bun monitor PC este foarte important sa tineti cont si de timpul de raspuns exprimat in ms.

Despre acest timp de raspuns putem spune ca este unul inca slab in cazul monitoarelor IPS, in comparatie cu cele TN, insa acest lucru nu este sesizabil in cele mai multe situatii. Despre tehnologia IPS putem spune ca reduce input lag-ul, ceea ce inseamna ca timpul re raspuns intre click si rezultatul de pe ecran va fi unul mai mic.

Este important sa optati pentru un timp de raspuns cat mai mic, in cazul in care jucati anumite jocuri cu un frame rate ridicat. Daca facem referire la anumite valori in ceea ce priveste timpul de raspuns, putem spune ca acesta poate fi unul mic, fiind incluse aici monitoarele cu un timp de raspuns de 1 – 3 ms. Insa, cele mai multe oferte gasiti pentru monitoarele PC cu un timp de raspuns situat intre 4 – 6 ms. Exista, de asemenea, monitoare cu timp de raspuns situat intre 7 – 9 ms, sau chiar peste 9 ms.

In cazul in care veti dori sa va asigurati ca veti utiliza un monitor PC in cele mai bune conditii, este indicat sa optati pentru un timp de raspuns cat mai redus. Astfel, aveti posibilitatea de a gasi cel mai bun monitor PC.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun monitor PC: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun monitor PC in functie de numarul si tipul porturilor video?

Numarul si tipul porturilor video in cazul unui monitor PC reprezinta o chestiune importanta, de care va trebui sa tineti cont in momentul in care veti dori sa achizitionati cele mai bune produse din acest domeniu.

In acest sens, despre majoritatea monitoarelor putem spune ca sunt dotate cu unul sau mai multe proturi HDMI, cele ce permit o conectare a unui player blu-ray sau a aunui decodor TV. Insa, cele mai noi monitoare vin echipate cu un port Display Port, despre care putem spune ca va inlocui in viitor interfata de conectare HDMI si DVI. Despre porturile VGA clasice putem spune ca sunt intitulate si conector RGB, si transmit componente analogine si semnate video. In prezent cele mai populare tipuri de porturi raman cele VGA, DVI SI HDMI, insa pe viitor se preconizeaza ca locul acestora va fi luat de varianta Display Port. Exista si monitoare cu porturi MHL, insa numarul acestora este unul destul de redus.

Referitor la numarul porturilor, putem spune ca este indicat sa va asigurati ca veti avea la dispozitie suficiente porturi pentru o utilizare optima. In acest sens, este necesar sa tineti cont de modul de utilizare a monitorului. Avand in vedere si numarul si tipul porturilor video, veti gasi cu siguranta varianta optima de achizitionare pentru cel mai bun monitor PC.

Comandă-ți acum online un monitor PC la Preț Redus: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun monitor PC in functie de brand?

Daca veti dori sa va asigurati ca veti achizitiona cel mai bun monitor PC, este foarte important sa tineti cont si de brandul de la care urmeaza sa cumparati produse de acest tip. Brandul reprezinta o caracteristica foarte importanta in acest sens, ce va poate asigura de faptul ca decizia luata in momentul selectie este cea mai potrivita.

In acest sens, este indicat sa optati pentru produsele Philips, in cazul in care veti dori sa va asigurati de faptul ca decizia luata in privinta selectiei este cea mai potrivita. De asemenea, produsele Samsung reprezinta o modalitate optima si avantajoasa de achizitionare in cazul in care veti dori sa intrati in posesia celui mai bun monitor PC. O alta varianta optima de achizitionare in acest sens este propusa de brandul Asus, despre care putem spune ca ofera produse de calitate in acest domeniu. Optand pentru brandul LG aveti, de asemenea, ocazia de a gasi cele mai bune monitoare pentru PC, ce ofera avantaje si beneficii multiple. Nu in ultimul rand, putem spune ca produsele Dell sunt recunoscute in acest domeniu pentru tot ceea ce ofera, atat in momentul achizitionarii, cat si al utilizarii acestor monitoare.

In cazul in care veti avea in vedere brandul de la care urmeaza sa achizitionati aceste produse, veti gasi cu siguranta solutia optima de achizitionare. De asemenea, pentru a gasi cel mai bun monitor PC este foarte important sa tineti cont de toate caracteristicile importante expuse in randurile de mai sus.

Monitoare PC de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *