Cum alegi cel mai bun mini proiector?

cel-mai-bun-mini-proiectorUn mini proiector iti poate folosi la divertisment acasa sau pentru diferite prezentari la birou, la scoala, la o conferinta. Un asemenea dispozitiv iti da posibilitatea sa redai pe un ecran filme, videoclipuri sau fotografii, cu usurinta, folosind ca sursa un calculator sau laptop.

Cu ajutorul unui mini proiector poti avea o experienta placuta alaturi de familie si copii. Poti transforma livingul intr-o sala de cinema, dar poti folosi aparatul si la alte activitati la serviciu.

In magazine, vei intalni diverse astfel de dispozitive, dar este destul de complicat sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid destul de accesibil pentru toata lumea, care te va ajuta sa alegi cel mai bun mini proiector, potrivit pentru tine.

Mini proiector la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun mini proiector in functie de luminozitate?

La alegerea unui mini proiector video un aspect de baza il constituie nivelul de luminozitate, care se masoara in lumeni. Astfel, cu cat acesta este mai mare, cu atat claritatea acesteia va influenta imaginea perceputa de ochiul uman.

Daca modelele standard din aceasta categorie de dispozitive ofera o luminozitate de 1.000 de lumeni, cele care sunt recomandate pentru acasa sunt cele de 2.000 – 2.500 de lumeni.

In cazul unor prezentari publice, numarul de lumeni trebuie sa fie si mai mare, pentru a oferi o calitate a imaginii foarte buna.

Mini proiector la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun mini proiector in functie de rezolutie?

Mini proiectoarele video pot suporta diferite rezolutii, de la 1024 x 720 pixeli, 1280 x 720 pixeli si chiar 1920 x 1080 pixeli.

Cu cat valoarea acesteia este mai mare, cu atat calitatea va fi mai buna.

Mini proiector video cu rezolutie de 1024 x 720 pixeli – este un dispozitiv care suporta imagini in format HD Ready, cu o calitate obisnuita. Poti rula filme sau jocuri, insa detaliile nu vor fi clare. Dispune de aspectul imaginii in format 16:9 sau 4:3. Este recomandat sa optezi pentru un model cu un numar de lumeni mai mare, care iti poate oferi o luminozitate sporita.

Mini proiector video cu rezolutie de 1920 x 1080 pixeli – acest model este unul performant, el suportand o rezolutie Full HD. Poti obtine o imagine cu o claritate superioara, iar aspectul acesteia poate fi 16:9 sau 4:3. Insa trebuie specificat faptul ca trebuie ales modelul compatibil cu sursa, astfel incat ambele sa dispuna de acelasi format. Poate fi folosit acasa, dar si de catre profesori, educatori, medii de afaceri. Cu ajutorul acestora poti sa partajezi filme, videoclipuri si fotografii.

Mini proiector la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun mini proiector in functie de conectivitate?

Este neceasar sa alegi un mini proiector video care sa dispuna de conectivitate multipla, cu intrari diverse, cum ar fi USB, HDMI, VGA, SD, AV etc.

Aceasta te va ajuta sa conectezi dispozitivul la o gama larga de aparate.

Cum alegi cel mai bun mini proiector in functie de distanta de vizionare?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui mini proiector video il reprezinta distanta de vizionare, care poate fi de 1-2 metri, la modelele mai simple, pana la 3-4 metri la variantele mai avansate.

Mini proiector la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *