Cum alegi cel mai bun microscop?

cel-mai-bun-microscopUn microscop este un dispozitiv de mare precizie, care utilizeaza o lentila cu ajutorul careia poate produce imagini marite ale unor mostre minuscule. Aparatul poate fi folosit pentru uz personal, didactic sau in cercetare.

In prezent, pe piata exista o gama larga de microscoape, atat pentru cei pasionati de timbre sau monede, pentru copii, elevi, studenti sau pentru laboratoarele medicale sau stiintifice.

De asemenea, aceste instrumente performante sunt utilizate pentru crearea de medicamente si la descoperirea unor noi tratamente pentru diversele boli.

Pentru a putea gasi un microscop care sa iti satisfaca pretentiile sau scopul achizitionarii acestuia, trebuie sa stii caracteristicile si performantele unui asemenea instrument stiintific.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun microscop, potrivit necesitatilor tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la microscoape: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun microscop in functie de componentele acestuia?

Cea mai importanta parte a unui microscop este obiectivul, care are ca functie sa adune lumina care trece prin specimen si sa proiecteze imaginea in corpul instrumentului. Apoi, aceasta ajunge la ochiul observatorului.

Obiectivele au diverse puteri de marire, in functie de performanta dorita de utilizator.

Ocularul este alcatuit din mai multe lentile montate intr-un tub, in partea superioara a microscopului. Functia principala a ocularului este de a permite observatorului sa vada imaginea concentrata, proiectata de obiectiv si marita a doua oara.

Condensatorul este format dintr-o lentila sau un sistem de lentile asezat sub platforma microscoapelor. Functia condensatorului este aceea de a aduna lumina si de a o concentra inspre specimen.

Diafragma se gaseste sub platforma microscopului si are rolul de a ajusta cantitatea de lumina care trece prin specimen.

Sistemul de iluminare este sursa de lumina care cade pe obiectul studiat.

Sistemul de focalizare este folosit pentru concentrarea imaginii pe care o priviti.

Corpul microscopului reprezinta partea superioara a dispoziotivului.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun microscop: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun microscop in functie de caracteristicile acestuia?

Puterea de marire a microscopului poate fi stabilita prin inmultirea puterilor de marire ale obictivului si ale ocularului.

Spre exemplu, puterea de marire a obiectivelor este cuprinsa intre 1x si 160x, insa cele mai populare sunt intre 4x si 100x.

Ocularele au o putere de marire cuprinsa intre 5x si 20x. Cele mai folosite sunt cele cu o putere de 10x.

Cum alegi cel mai bun microscop in functie de tipul acestuia?

In general, exista doua tipuri de microscoape: optice si digitale. Primele care au aparut de-a lungul vremii au fost microscoapele optice, insa in era tehnologiei au aparut microscoapele digitale, mult mai performante.

Daca iti doresti un microscop pentru copii, elevi sau studenti, pentru uz personal, atunci este recomandat un microscop optic, care are si un pret mai mic.

Daca intentionezi sa efectuezi cercetari stiintifice sau medicale, intr-un laborator sau clinica, atunci ai nevoie de un model digital.

Comandă-ți Acum online un microscop de calitate: CLICK AICI.

Microscop optic

Microscopul optic a insemnat o adevarata revolutie in domeniul stiintific, in decursul ultimelor patru secole. Acest instrument mareste un obiect in doua etape, permitand in final o observatie la o scara mare, cu detalii care nu pot fi percepute de ochiul uman.

Spre exemplu, un microscop optic obisnuit, care poate fi cumparat cu 200-300 de lei, are factorul de marire cuprins intre 300 si 1.200.

Microscop digital

Doresti sa observi obiecte mici, precum pietre, monede sau celule sanguine? Atunci este recomandat sa-ti achizitionezi un microscop digital. Acest model poate fi de mica si mare putere.

Cele din ultima categorie sunt folosite in laboratoarele de chimie sau biologie din scoli sau universitati, iar costul poate depasi 1.000 de lei.

Profită de Reducerile eMAG la Microscoape: CLICK AICI.

Domeniul de utilizare al unui microscop

Un microscop este folosit in diverse domenii, precum medicina, industrie, invatamant si stiinta. El este utilizat, de asemenea, de cei pasionati si colectionari de monede, timbre sau pietre.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun microscop. Spor la cumparaturi!

Microscoape de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *