Cum alegi cel mai bun incubator de ouă?

cel-mai-bun-incubator-de-ouaDacă locuieşti la curte, atunci cu siguranţă îţi place să ai câteva animăluţe în jurul casei. Acestea îţi fac viaţa mult mai frumoasă şi-n acelaşi timp, îți oferă o parte importantă din hrana zilnică.

Cine nu preferă ouăle de ţară? Cine nu-şi doreşte la micul dejun, în fiecare dimineață, ouă proaspete? Ei bine, dacă şi tu-ţi doreşti aşa ceva, atunci trebuie ca mai întâi să ai câteva găini iar înainte de acestea, trebuie să ai pui.

Cea mai bună metodă de a avea pui de pasăre, pe care mai apoi să-i creşti, este să foloseşti cel mai bun incubator de ouă.

Dacă-ţi doreşti pui de găină, metoda tradiţională de a-i avea este să foloseşti o cloşca, dar această metodă prezintă o sumedenie de dezavantaje.

În ajutorul persoanelor care se doresc ceva mai practice, mai eficiente şi mult mai comode vine incubatorul de ouă. Acesta este un dispozitiv evoluat care, prin funcţionarea sa, transformă ouăle de găină în puişorii pe care ți-i dorești atât de mult.

Pentru a te bucură doar de cele mai bune rezultate, alege cel mai bun incubator de ouă.

Tipuri de incubatoare de ouă

În funcţie de tipul de pui de pasăre pe care ţi-i doreşti, ar trebui să alegi şi incubatorul de ouă corespunzător.

Astfel, consider că trebuie să ştii că există modele universale şi modele specializate.

Aşa cum este demn de înţeles, incubatoarele de ouă universale sunt cele care prezintă locaşuri speciale, pe care pot fi aşezate ouă de diferite dimensiuni, adică de la diferite păsări.

Cu un astfel de model poţi să foloseşti în acelaşi timp mai multe tipuri de ouă, care au însă temperatura de eclozare asemănătoare.

Spre exemplu, ouăle de găină pot fi eclozate împreună cu ouăle de curcă, aşa cum ouăle de gâscă se pot ecloza în acleași timp cu ouăle de rață.

Dacă-ţi doreşti rezultate cât mai exacte pe o anumită categorie de ouă, atunci trebuie să optezi pentru un incubator de ouă specializat. Un astfel de model prezintă locaşuri doar pentru un anumit tip de ouă.

Ceea ce este de-a dreptul ingenios şi merită să fie remarcat, este faptul că nu există doar incubatoare pentru ouă de găină, rată sau alte păsări ci şi modele care permit eclozarea de ouă de reptile sau păsări exotice.

Aceste modele oferă o temperatură de eclozare exactă pentru ouăle cărora le sunt destinate.

Dimensiunea incubatoarelor de ouă

Un element important, care dictează atât eficiența cât şi preţul unui incubator de ouă care se doreşte de calitate, este dimensiunea acestuia.

Aceasta trebuie să răspundă, într-o mare măsură, necesităţilor tale.

Atunci când vorbim despre un model universal, sau despre unul destinat ouălor de găină, numărul minim de ouă ce pot fi folosite într-o singură sesiune este de 40, iar cel maxim chiar şi de peste 800, dar în această situaţie vorbim despre un incubator de ouă profesional, care depăşeşte cu mult necesităţile cotidiene.

Diferite incubatoare de ouă la prețuri foarte bune: Găsești Aici.

Sistemul de întoarcere a ouălor pentru cel mai bun incubator de ouă

Un element esenţial al reuşitei procesului de eclozare a ouălor este întoarcerea sistematizată a acestora, astfel încât încălzirea să aibă loc în mod corect, complet şi uniform.

Pentru că vorbim doar de incubatoare de ouă de cea mai bună calitate, atunci trebuie să ştii că acest proces atât de important poate fi realizat, într-o anumită măsură, prin diferite mecanisme, chiar de incubator.

În funcţie de buget, îți poți achiziționa un incubator de ouă cu întoarcere manuală, un incubator de ouă cu întoarcere semi-automată sau chiar un incubator de ouă cu întoarcere automată.

Bineînţeles, cele mai comode şi performante modele sunt incubatoarele de ouă care oferă o întoarcere automată, programată, ce te scuteşte de grijă și timp pierdut.

Funcţii speciale ale celui mai bun incubator de ouă

Pentru că nu vorbim despre modele care să se confunde cu monotonia, funcţiile speciale, inteligente şi prietenoase nu ar trebui să lipsească niciunui incubator de ouă care se doreşte cel mai bun.

Una dintre cele mai importante funcţii speciale, pe care ar trebui să o desțină un incubator de ouă, este reglarea temperaturii din interiorul sau în funcție de necesităţile ouălor. Acest lucru se poate face fie manual, fie semi-automat, fie automat, influenţând în cea mai mare măsură rezultatele.

Sistemul de ventilare şi umidificare, termostatul profesional şi bineînţeles, termometrul de precizie maximă, sunt doar câteva dintre atuurile unui incubator de ouă de calitate.

Comandă direct din fața calculatorului cel mai bun incubator de ouă: Click Aici.

Acestora li se adaugă afişajul digital şi panoul de comandă intuitiv, simplu de folosit, la îndemâna tuturor. Timer-ul special este o altă funcţie care îți poate fi de ajutor.

Astfel, în funcţie de performanţa pe care ți-o doreşti, alege-ți un incubator de ouă dintr-una din clasele hobby, semi-profesionale sau profesionale.

În concluzie…

Dacă vrei şi tu puişori, fie ei de găină, curcă, prepeliţă, struţ sau chiar reptile, atunci ai nevoie de cel mai bun incubator de ouă, care să răspundă în mod fidel tuturor dorinţelor tale.

Pentru asta, ţine cont de toate informaţiile primite mai sus, de sugestiile mele şi cu siguranţă vei ajunge în faţa celei mai bune decizii.

Incubatoare de ouă de calitate la prețuri foarte bune: Găsești Aici.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *