Cum alegi cel mai bun generator de curent?

cel-mai-bun-generator-curentEste indicat sa va asigurati de faptul ca veti opta pentru cel mai bun generator de curent, deoarece numai in aceste conditii veti obtine rezultatele dorite in ceea ce priveste utilizarea. Despre generatorul de curent putem spune ca este foarte important in locatiile in care conexiunea la reteaua de distributie a energiei electrice lipseste, fiind necesara prezenta acestei surse de energie.

De cele mai multe ori, generatorul de curent este utilizat in zonele rurale sau in locatiile foarte izolate. In ceea ce priveste achizitionarea, este foarte important sa tineti cont de consumul de energie electrica, pentru a selecta varianta optima de achizitionare. De asemenea, unele persoane ce sunt conectate la reteaua electrica, iau in calcul achizitionarea unui generator de curent, pentru situatiile in care curentul cade. Si in acest sens, este foarte important sa luati in calcul achizitionarea generatorului de curent potrivit, in functie de necesitatile pe care le aveti.

Este indicat sa tineti cont de raportul dintre eficienta si costul de achizitionare. Facand acest lucru, aveti ocazia de a lua decizia optima, iar generatorul de curent va face fata mereu solicitarilor pe care le aveti. Exista multe tipuri de generatoare de curent, ceea ce inseamna ca va trebui sa tineti cont de toate aspectele importante pe care le vom prezenta in randurile ce urmeaza, pentru a gasi cel mai bun generator de curent.

Vezi rapid o ofertă de preț la generatoarele de curent: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun generator de curent in functie de tipul acestuia: portabil sau stationar?

In momentul selectiei unui generator de curent, este foarte important sa aveti in vedere tipul acestuia, daca este unul portabil, sau stationar. In acest sens, este indicat sa tineti cont in principal de nevoile pe care le aveti in ceea ce priveste utilizarea.

Despre un generator de curent portabil, putem spune ca propune un pret mai avantajos de achizitionare fata de celalalt model. De asemenea, va ofera o portabilitate excelenta, ceea ce inseamna ca il puteti muta cu usurinta in locatiile dorite, fara a ocupa un spatiu foarte mare. Insa, dezavantajul acestui tip de generator de curent portabil este reprezentat de faptul ca puterea de functionare este una mai mica, chiar injumatatita fata de modelul stationar. In aceste conditii, nu este potrivit pentru a alimenta intreaga casa, deoarece nu functioneaza la o capacitate suficienta ca o sursa principala de energie. Prin utilizarea unui model portabil, aveti posibilitatea de a alimenta doar cateva electrocasnice pentru o perioada scurta de timp. Modelele mai scumpe functioneaza cu benzina, insa in acest sens este necesara si achizitionarea unui stabilizator. Exista si modele ce functioneaza pe propan sau gaz.

Pe de alta parte, despre generatorul de curent stationar putem spune ca este mai scump decat varianta achizitionarii unui model portabil. Acest cost este mai mare atat la nivelul achizitionarii, cat si al amplasarii si mentenantei. De asemenea, este indicat sa tineti cont de faptul ca un model de acest tip trebuie instalat de un specialist, care va gasi, printre altele, un loc bun de instalare, facand corect legaturile. Puterea dezvoltata este una mai mare, ceea ce inseamna ca veti avea la dispozitie o rezerva mai mare de energie electrica. Totodata, un generator de curent stationar poate permite functionarea ca sursa principala de energie electrica pentru o anumita perioada de timp.

In cazul in care veti avea in vedere aceste tipuri de generatoare, veti avea ocazia de a gasi cel mai bun generator de curent.

Profită de Reducerile actuale eMAG la generatoarele de curent: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun generator de curent in functie de tipul combustibilului utilizat: benzina, diesel sau gaz?

Exista trei variante in ceea ce priveste alimentarea unui generator de curent in functie de tipul combustibilului utilizat, printre care putem aminti varianta pe benzina, diesel sau gaz.

In ceea ce priveste varianta generatorului de curent pe benzina, putem spune ca reprezinta solutia ideala pentru orice locuinta, deoarece un generator ce functioneaza pe acest tip de combustibil este unul silentios. De obicei, generatoarele pe benzina au dinemsiuni reduse, fiind mai usor de instalat si mai ieftine in comparatie cu modelele disesel. Insa, costurile ulterioare in ceea ce priveste exploatarea si intretinerea pot fi mai mari decat in cazul celorlalte tipuri de combustibil. Aceste generatoare sunt utilizate, de cele mai multe ori, ocazional, pentru situatii urgente sau pentru excursii. Asigura un numar de 60000 de ore de functionare la o turatie de 1500 rpm, insa exista posibilitatea necesitarii unor lucrari de reparatii pe perioada utilizarii.

Varianta generatorului pe curent diesel este cea mai costisitoare, iar daca veti opta pentru aceasta optiune de achizitionare, atunci cu siguranta necesitatile de energie sunt mari. In ceea ce priveste exploatarea si intretinerea, putem spune ca aceasta varianta este mai ieftina decat cea pe benzina, devenind o investitie fiabila. Pe de alta parte, are avantajul faptului ca va porni mai repede. Un dezavantaj este reprezenta de faptul ca propune un zgomot mai mare pe perioada utilizarii. Permite aproximativ 12000 ore de functionare fara reparatii. Rotatia este tot de 1500 rpm.

De asemenea aveti ocazia de a opta pentru si pentru generatoare de curent pe gaz, iar despre aceasta varianta putem spune ca este una ieftina, atat in ceea ce priveste achizitionarea cat si din punct de vedere al costurilor de utilizare. Insa, principalul dezavantaj este reprezentat de faptul ca este mai putin eficient decat in cazul celorlalte variante.

Asadar, avand in vedere tipul de combustibil, aveti ocazia de a lua decizia optima pentru a gasi cel mai bun generator de curent.

Vezi cele mai populare generatoare de curent de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun generator de curent in functie de modul de utilizare: comercial, industrial, rezidential?

In functie de modul de utilizare aveti ocazia de a opta pentru un generator de curent comercial, industrial sau rezidential.

In ceea ce priveste generatoarele pentru utilizare comerciala, este indicat sa va asigurati de faptul ca veti alege o putere suficient de mare si o alimentare cu combustibil potrivita. In acest sens, este indicata varianta diesel, deoarece chiar daca pretul de achizitie este unul mai mare, veti avea la dispozitie energia electrica dorita in momentul in care vor exista intreruperi la reteaua de distributie.

Acelasi lucru este valabil si in cazul generatoarelor pentru utilizare industriala si va trebui sa va asigurati de faptul ca veti opta pentru un produs ce ofera o putere eficienta. De cele mai multe ori, generatoarele de curent pentru uz comercial si industrial sunt stationare si montate in locatiile potrivite de catre persoanele specializate in acest domeniu.

In ceea ce priveste generatoarele pentru utilizare rezidentiala, necesitatile de putere nu sunt la fel de mari, insa este important sa optati pentru o varianta optima de achizitionare pentru o eficienta sporita.

In cazul tuturor modurilor de utilizare, este indicat sa tineti cont de necesitatile de putere. Asadar, veti gasi cu siguranta cel mai bun generator de curent.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun generator de curent: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun generator de curent in functie de tipul curentului generat: monofazat sau trifazat?

In momentul in care veti dori sa luati decizia optima pentru achizitionarea celui mai bun generator de curent, este indicat sa va ganditi daca veti opta pentru varianta monofazata sau pentru cea trifazata.

In acest sens, putem spune ca electrocasnicele si aparatele de bricolaj vor functiona in regim monofazat, ceea ce inseamna ca vor avea nevoie de un generator de curent monofazat, pentru a conecta aparatele ce functioneaza la 230 V.

In alta ordine de idei, motoarele cu o putere mare, de nivel industrial, vor fi trifazate, ceea ce inseamna ca vor avea nevoie de un generator de curent trifazat pentru o functionare optima. Nu trebuie sa selectati niciodata un generator trifazat pentru o alimentare a consumatorilor de tip monofazat. Generatorul de curent trifazat va functiona pentru motoarele de 400 V, cat si pentru motoarele de 230 V.

Cu siguranta veti gasi solutia optima de achizitionare in cazul in care veti avea in vedere si tipul curentului generat. Asadar, veti gasi in perioada urmatoare cea mai buna varianta de achizitionare pentru cel mai bun generator de curent.

Comandă-ți Acum online un generator de curent de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun generator de curent in functie de modul de pornire: automat sau manual?

Exista doua modalitati principale de pornire a unui generator de curent, ceea ce inseamna puteti opta pentru un generator cu o pornire automata, sau cu o pornire manuala.

In ceea ce priveste pornirea automata, putem spune ca este intalnita in cazul celor mai bune generatoare de curent. Este ideala pentru generatoarele stationare, deoarece va permite o pornire automata a sistemului in cazul in care exista anumite intreruperi la reteaua de energie electrica. Asadar nu vor exista pauze in ceea ce priveste functionarea aparatelor electrocasnice, deoarece, odata cu oprirea curentului, va intra in functiune generatorul cu pornire automata.

Exista, de asemenea, si generatoare cu pornire manuala, despre care putem spune ca pornirea ca se efectueaza la sfoara sau la cheie. In acest sens, despre generatoarele portabile putem spune ca au o pornire la sfoara, iar acest model este unul ieftin. Nu este un proces foarte dificil pornirea la sfoara, atat timp cat aveti forta necesara si sunteti obisnuit cu aparatele de acest tip. Insa, la multe incercari esuate de pornire exista riscul deteriorarii aparatului. Pornirea la cheie este mai simpla, reprezentand o modalitate optima de pornire a unui generator manual. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa folositi cheia pentru pornire, ca si in cazul unei masini.

Optand pentru varianta optima in acest sens, aveti ocazia de a gasi cel mai bun generator de curent.

Alege-ți dintr-o varietate de modele cel mai bun generator de curent: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun generator de curent in functie de puterea maxima?

Puterea generata de un generator de curent este foarte importanta si va trebui sa o aveti in vedere in momentul achizitionarii. In acest sens, putem spune ca exista trei praguri de putere, pe care le intalnim cel mai des in cazul acestor generatoare.

Asadar, putem vorbi despre o putere mica, situata intre 500 – 2200 W, pe care o intalnim, de regula, in cazul generatoarelor portabile. De asemenea, poate exista o putere moderata, situata intre 2200 – 5500 W si puterea mare, care poate ajunge si pana la 10000 W. In ceea ce priveste selectia, cel mai important aspect de care va trebui sa tineti cont, este legat de necesitatile pe care le aveti in ceea ce priveste utilizare aparatelor de acest tip.

In cazul in care majoritatea aparatelor din casa functioneaza pe un principiu inductiv, atunci aveti nevoie de un generator electric cu o putere mare. Va trebui sa calculati necesarul de putere in ceea ce priveste utilizarea concomitenta a acestor aparate, pentru a alege puterea optima de functionarea a generatorului. Optand pentru generatoarele cu o putere de peste 5500 W, atunci cu siguranta decizia luata este una optima.

Este indicat sa faceti calcului necesarului de putere pentru a gasi cel mai bun generator de curent.

Vezi Cele Mai Mari Reduceri de pe eMAG la generatoarele de curent: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun generator de curent in functie de brand?

In cazul in care veti dori sa va asigurati de faptul ca veti cumpara cel mai bun generator de curent, este indicat sa tineti cont de toate aspectele importante, printre care le putem aminti si pe cele legate de brand.

In aceste conditii, daca veti opta pentru un generator de curent Stager, aveti ocazia de a gasi solutia optima pentru situatiile in care ramaneti fara energie electrica si doriti sa va bazati pe un generator eficient. De asemenea, produsele AGT sunt recunoscute in acest domeniu pentru beneficiile pe care le ofera in ceea ce priveste utilizarea, fiind indicat sa luati in calcul achizitionarea lor. Generatoarele de curent Steinhaus sunt, de asemenea, foarte eficiente, si le puteti achizitiona la un pret avantajos in raport cu beneficiile oferite. Totodata, puteti opta pentru produsele Senciin cazul in care veti dori sa va asigurati de faptul ca puteti utiliza un generator de curent in conditii optime. Nu in ultimul rand, generatoarele de curent Black & Decker reprezinta o alta solutie avanajoasa si eficienta prin care puteti utiliza un generator de curent, ce nu va lasa de dorit in ceea ce privesc rezultatele obtinute.

Asadar, avand in vedere toate informatiile expuse in randurile de mai sus si tinand cont de brandul de la care urmeaza sa faceti achizitii de acest tip, veti avea posibilitatea de a gasi cel mai bun generator de curent.

Generatoare de curent de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *