Cum alegi cea mai buna masina de rindeluit?

cea-mai-buna-masina-de-rindeluitDaca lucrezi ca tamplar, fie profesionist, fie amator, ai nevoie de cea mai buna masina de rindeluit pentru nevoile tale.

O masina de rindeluit poate fi utila in trei variante:

  • Creaza o grosime egala pe toata suprafata bucatii de lemn
  • Confera o suprafata fina cherestelei
  • Face cele doua parti ale scandurii sa fie egale

Vom afla impreuna care sunt cela mai bune masini de rindeluit.

Astazi, pe piata, exista numeroase branduri care produc diferite unelte electrice. Dar, in industria lemnariei, cand vine vorba de masini de rindeluit, brandurile mari nu inseamna si calitate garantata.

Cand este vorba de putere si de o masina de rindeluit pe care o vei folosi pentru un timp indelungat, este intelept sa nu alegi in functie de brand, ci in functie de calitate si durabilitate.

Vezi rapid o ofertă de preț la mașinile de rindeluit: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna masina de rindeluit in functie de puterea acesteia?

Pe piata vei gasi un sortiment numeros de masini de rindeluit, si alegand-o pe cea mai potrivita ca si calitate poate fi un lucru greu de realizat.

Masina de rindeluit cu benzi de rindeluit, este masina potrivita pentru a subtia lemnul. Acest tip de masina de rindeluit poate fi portabila.

Exista pe piata si masini de rindeluit industriale, folosite la lucrari mari, care folosesc si ele benzi de rindeluit, dar nu sunt portabile.

Cu totii stim cat este de important sa ai unelte de calitate. Daca nu alegi o masina de rindeluit de calitate, in cel mai scurt timp nu o vei mai folosi, pentru ca nu vei putea face o munca de calitate. Exista posibilitatea ca masina de rindeluit, daca nu este calitativa, sa se strice in cel mai scurt timp.

Masina de rindeluit pentru subtiere are motorul conectat la o lama si un sistem de rulouri. Rolele ajută la alimentarea plăcii sau a cherestelei prin capul de tăiere, care constă intr-o singura bara cu cuțite atașate la anumite unghiuri.

Motorul se roteste foarte repede, astfel incat sa taie o parte din grosimea lemnului plat sau a cherestelei, reducand astfel grosimea acesteia la dimensiunea dorită si creand un finisaj fin, care este dat  în funcție de viteza motorul, lama si ascutimea cutitelor.

Profită de Reducerile actuale eMAG la mașinile de rindeluit: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna masina de rindeluit in functie de motorul acesteia?

Puterea motorului este cel mai important factor atunci cand doresti sa-ti achizitionezi o masina de rindeluit. Este vitala importanta motorului deoarece intreaga masina de rindeluit este alimentata de motor.

Daca nu lucrezi numai cu lemn moale, precum pinul, alege un motor puternic, care sa poata rindelui cu success lemn de esenta tare cum ar fi stejarul .

O masina de rindeluit poate rindelui doar cat ii permite puterea motorului. Risti sa arzi motorul daca il folosesti la un lemn mai tare decat cel pentru care a fost construita.

Puterea motorului se masoara in rotatii pe minut . Pentru o masina de rindeluit portabila, puterea ideala este de 8000 rpm. Daca este o putere mai mica, nu este buna.

Vezi Promoțiile actuale eMAG la mașinile de rindeluit: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna masina de rindeluit tinand cont de lama acesteia?

Lama este o parte importanta de care trebuie sa tii cont. Calitatea lamei va afecta nivelul de zgomot pe care masina de rindeluit il produce dar si calitatea finisajului.

Exista doua tipuri de lame: lama elicoidala si lama dreapta. Fiecare dintre aceste lame are avantajele si dezavantajele sale.

Lamele elicoidale ofera un finisaj mai bun si nu produc asa mult zgomot. In schimb, au nevoie de mai multa putere si sunt mai scumpe.

Lamele drepte sunt mai ieftine, permit o introducere mai usoara a bucatii de cherestea prin ele si sunt mai usor de ascutit.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cea mai buna masina de rindeluit. Spor la cumparaturi!

Mașini de rindeluit de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *