Cum alegi cel mai bun furtun pentru gradina?

cel mai bun furtun pentru gradinaUn furtun pentru gradina este foarte util atunci cand locuiesti la casa si ai nevoie sa uzi legumele, pomii fructiferi, via sau gazonul. Un asemenea produs trebuie sa fie rezistent la presiunea apei, sa fie usor si sa aiba o durabilitate ridicata in timp.

Fara indoiala, in lunile secetoase poti avea mari dureri de cap in legatura cu diversele culturi din curtea ta, indiferent daca sunt rosii, castraveti, vinete, ceapa sau varza. De aceea, pentru a uda toate astea, este necesar un furtun de gradina, pe care sa-l atasezi pompei tale.

De aceea, alegerea unui furtun pentru gradina este o problema destul de laborioasa. Trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte, precum tipul racordului (3/4”, 1/2 “ etc.) care trebuie sa fie compatibil cu furtunul, materialul din care acesta este confectionat, presiunea suportata, dar si lungimea necesara.

Astfel, inainte de a merge in magazine pentru a gasi un furtun de gradina adecvat, este bine sa stii anumite lucruri legate de carateristicile acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun furtun de gradina, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la furtunurile pentru grădină: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun furtun pentru gradina in functie de utilitate?

Un furtun pentru gradina poate fi, in functie de utilitate: universal, pentru gazon, sera si livada.

Furtun pentru gradina universal – acest model se preteaza in general, pentru orice activitate legata de udarea culturilor, a gazonului, a livezii sau serei.

Furtun de gradina pentru gazon – acest model este siliconat si cu insertie textila, putand rezista la presiunea maxima de 3 bari, fiind foarte rezistent la temperaturi extreme.

Furtun de gradina pentru sera – acest model este cu picurare, asigurand o udare economica, in dreptul cuiburilor de plante cultivate.

Furtun de gradina pentru livada – este expandabil, marindu-si lungimea pana la 60 de metri si revenindu-si la dimensiunea initiala. Este dotat la capat cu o stropitoare, cu ajutorul careia se poate regla presiunea apei.

Profită de Reducerile actuale eMAG la furtunurile pentru grădină: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun furtun pentru gradina in functie de material?

Pe piata puteti gasi furtunuri pentru gradina confectionate din diverse materiale, precum: cauciuc, PVC, plastic sau dintr-o combinatie a acestora.

Furtun pentru gradina din cauciuc – este foarte rezistent, solid, durabilitate ridicata in timp, insa este mai costisitor si mai dificil de manauit datorita greutatii sale.

Furtun pentru gradina din plastic – acest model este mai usor decat cel din cauciuc, avand o rezistenta sporita la caldura si presiune. Este foarte practic, evitandu-se gatuirea sau spargerea din cauza presiunii apei.

Furtun pentru gradina din PVC – acest model are diametrul de 100 mm si este folosit de regula in activitati de mare amploare in agricultura sau in zone rezidentiale.

Vezi toate furtunurile pentru grădină de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun furtun pentru gradina in functie de presiunea suportata?

Un criteriu important de care trebuie sa tinem cont la achizitionarea unui furtun pentru gradina este presiunea suportata.

De aceea, trebuie sa se cunoasca presiunea de lucru a pompei, astfel incat furtunul sa fie unul compatibil. Pe piata exista o multitudine de tipuri de furtunuri, care sunt concepute pentru diverse presiuni, cum ar fi: sub 5 bari, intre 5 si 8 bari, intre 9 – 10 bari, intre 11 si 20 bari si peste 20 bari.

In functie de presiunea de lucru a sistemului tau de pompare al apei, iti poti alege furtunul pentru gradina adecvat.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun furtun pentru gradina. Spor la cumparaturi!

Furtunuri pentru grădină de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *