Cum alegi cel mai bun filtru de vin?
Daca dispui de o cultura de vita de vie si produci vin, atunci in mod sigur te-ai gandit sa achzitionezi si un filtru. Acest aparat este folosit pentru indepartarea reziduurilor din vin, astfel incat lichidul rezultat dupa filtrare sa fie unul de cea mai buna calitate.
Viticultorii cu experenta stiu faptul ca daca nu dispun si de un filtru de vin pot avea probleme datorita impuritatilor sau a granulatiilor care se gasesc in lichid. Asadar, pentru a prepara un vin bun, este nevoie de un filtru, care va duce la obtinerea unei licori cu o limpezime aparte si un gust deosebit.
Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun filtru de vin, potrivit pentru tine.
Vezi rapid o ofertă de preț la filtrele de vin: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun filtru de vin in functie de tipul placilor acestuia?
Pentru a realiza un proces de filtrare eficient pentru vin este nevoie de un dispozitiv specializat. Acest aparat contine un numar de placi filtrante pentru vin, care ajuta producatorul sa obtina o licoare de calitate.
Un dispozitiv dotat cu placi pentru filtrare sterila va retine toate impuritatile si bacteriile din vin, datorita faptului ca porii sunt foarte fini (cu dimensiuni de 0,2 microni).
Un aparat cu placi pentru filtrare fina va inlatura impuritatile de drojdie, acesta avand pori de 0,8 microni. Dupa realizarea operatiei de filtrare, vinul poate fi imbuteliat fara grija fermentarii ulterioare.
In cazul unui sistem cu placi pentru filtrare medie, acesta indeplineste rolul de a oferi claritate vinului, fara a influenta densitatea sau culoarea acestuia.
Multi producatori recomanda folosirea la inceputul procesului de vinificatie a unui dispozitiv cu placi pentru filtrare grosiera. Acesta opreste toate impuritatile mari care sunt vizibile din lichid.
Alege-ți dintr-o varietate de modele cel mai bun filtru de vin: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun filtru de vin in functie de tipul acestuia?
Pe piata exista mai multe tipuri de filtre, iar cele mai intalnite sunt cele cu placi, modele usor de folosit.
Filtrele cu placi sunt recomandate pentru uz personal, dar pot fi folosite si de crame. Numarul placilor difera de la un model la altul, putand fi cu 6, 10, 20 sau 30 de bucati. In functie de tipul placii, dispoztiviul poate efectua filtrare sterila, fina, medie sau grosiera.
Dupa ce vinul a fost limpezit, se pot folosi filtrele lenticulare. Acestea pot indeparta microorganismele.
Pentru micii producatori de vin sunt indicate filtrele tangentiale, care au o capacitate redusa, insa costurile sunt mai mari fata de cele cu placi.
Pentru obtinerea mustului, inainte de fermentare, se utilizeaza filtrele cu vacuum. Aceste tipuri sunt destul de ieftine si asigura un flux continuu pana la terminarea productiei.
Exista si modele cu filtre aluvionare, care se spala singure, ele asigurand retinerea impuritatilor vizibile, insa nu si a microorganismenlor.
Comandă-ți Acum online un filtru de vin de calitate: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun filtru de vin in functie de capacitate?
Pentru a alege un filtru de vin potrivit trebuie sa te gandesti la volumul productiei. Capacitatea unui filtru de vin este data de performantele acestuia.
Spre exemplu, un aparat cu 6 placi poate filtra 300 de litri intr-o ora, iar unul cu 18 placi va ajunge la o capacitate de 500 de litri pe ora.
In cazul unui dispozitiv profesional, care dispune de 20 de placi, se pot filtra chiar si 1.500 de litri pe ora.
Este indicat sa se verifice caracteristicile filtrului de vin inainte de a-l cumpara din magazin.
Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun filtru de vin. Spor la cumparaturi!
Filtre de vin de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!