Cum alegi cel mai bun docking station?

cel mai bun docking stationDocking station sau o statie de andocare reprezinta un dispozitiv hardware care este dotat cu diverse porturi, permitand conectarea diverselor echipamente electronice, precum calculatoare, laptopuri, monitoare, imprimante etc.

Asadar, docking station iti poate satisface toate exigentele in privinta conectarii diverselor dispozitive electronice din casa ta, cu ajutorul a mai multor interfete. Astfel, vei avea un hub multifunctional, care iti va permite sa lucrezi mai repede si mai eficient.

O statie de andocare beneficiaza de faptul ca dispune de tot felul de porturi, care te ajuta sa conectezi orice monitor, tastatura, calculator, imprimanta, stick etc.

In magazine, vei intalni diverse astfel de modele, insa este destul de greu sa gasesi unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun docking station, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la docking station: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun docking station in functie de tip?

Statiile de andocare pot fi de mai multe feluri in functie de tip, astfel: universale sau personalizate.

Docking station universal – este un dispozitiv standard destinat pentru a va dezvolta o statie de lucru complexa. El dispune de 3 interfete video: HDMI, VGA si mini DisplayPort. Doua dintre acestea se pot utiliza in acelasi timp, putandu-se conecta 2 monitoare. Are porturi USB 3.0 si USB 3.1 tip C, ultimul oferind viteze mari de transfer de date, de pana la 10 GB/s. De asemenea, echipamentul are si cititoare de carduri si un port audio stereo.

Docking station personalizat – un asemenea dispozitiv este realizat de catre unii  producatori de produse electronice. El fiind compatibil doar cu anumite laptopuri sau dispozitive. La acesta se pot conecta, spre exemplu, 2-3 monitoare suplimentare, alte dispozitive externe. Permite conectivitate de mare viteza prin internet si redarea de video cu rezolutii mari, gen Ultra HD 4k. Dispune de porturi USB 2.0, 3.0, HDMI, internet, etc.

Profită de Oferta actuală eMAG la docking station: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun docking station in functie de tipul interfetelor?

Statiile de andocare pot fi de mai multe feluri in functie de tipul interfetelor, astfel: cu interfete SATA, USB 3.0 sau HDMI, VGA, DisplatPort, USB-C etc.

Docking station cu interfata SATA, USB 3.0 – acest model este capabil sa citeasca si sa scrie in acelasi timp doua HDD-uri SATA (tip 2,5 si 3,5 inchi), conectat la un calculator. Interfata USB 3.0 permite transferul de date cu viteze mari, de pana la 4,8 GB/s. Dispune si de functia de clonare, de copiere a unui HDD pe altul.

Docking station cu interfete HDMI, VGA, DisplayPort, USB-C – este un model modern care poate fi conectat la un computer printr-un port USB-C sau Thunderbolt 3 de mare viteza. Pot fi conectate simultan 2 monitoare. Dispune de o multitudine de porturi: RJ-45 (pentru internet), DisplayPort, HDMI, VGA, USB-C, jack casti, USB 3.0, USB 3.1 tip C. Este compatibil cu diverse sisteme de operare, precum Windows, Mac OS, Android.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun docking station. Spor la cumparaturi!

Docking station de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *