Cum alegi cel mai bun detector de radar?

cel mai bun detector de radarDaca vrei sa conduci in siguranta si sa te incadrezi in limitele de viteza admise, atunci este recomandat sa folosesti un detector de radar, un aparat care te poate feri de primirea unei amenzi din partea agentilor de politie, din trafic.

Un detector de radar reprezinta un dispozitiv care depisteaza undele radio emise de aparatele amplasate de politisti pe drumurile publice. Astfel, ele te pot avertiza de iminenta trecerii pe langa un radar si astfel ai timpul necesar reducerii vitezei de deplasare a automobilului, in limitele normale, conform codului rutier in vigoare.

Trebuie sa stii ca montarea unui detector de radar pe masina personala este perfect legata, ea fiind reglementata in Romania, incepand cu data de 1 decembrie 2006. Acest aparat nu trebuie confundat cu cel antiradar, care are rolul de a bruia semnalul dispozitivelor politiei si este interzis.

Detectorul de radar instalat pe autovehicul nu bruiaza in niciun fel aparatele din trafic, el preluand doar undele electromagnetice ale acestora, permitand identificarea lor cu rapiditate.

Pentru a avea un detector de radar optim trebuie sa alegi un aparat performant, care sa te ajute la depistarea dispozitivelor politiei, in timp real si fara a fi in pericol de a arata alte semnale asemanatoare, dar care nu provin de la cele oficiale.

De aceea, inainte de a merge in magazine, este bine sa stii anumite caracteristici tehnice ale acestor aparate.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun detector de radar, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la detectoarele de radar: CLICK AICI.  

Cum alegi cel mai bun detector de radar in functie de tehnologia acestora?

Detectoarele de radar pot folosi tehnologiile Instant On si Pop. In cazul unor detectoare de fabricatie mai veche, care nu au si modul Pop, acestea pot depista undele radio prea tarziu, dupa ce acestea au fost orientate spre masina.

De aceea, este recomandat sa alegi un aparat care are si modul Pop, acesta avand o capacitate avansata de detectare, chiar si la o expunere scurta a radarului. Astfel, aceste dispozitive pot reactiona in 67 milisecunde, avand o eroare a vitezei de +/- 5 km/h.

Ultimele modele de radare, mai performante, sunt dotate si cu 4 moduri de filtrare, care ajuta la reducerea alertelor false.

Profită de Reducerile actuale eMAG la detectoarele de radar: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun detector de radar in functie de frecventa?

Conform reglementarilor europene sunt folosite patru benzi de frecvente: X, K, Ka si Ku. Primele doua sunt mai usor de detectat si pot fi depistate de la o distanta suficienta, pentru a permite soferilor sa reduca viteza in timp util.

Banda de frecvente Ka nu se mai poate depista de catre detectoarele de radar vechi, de aceea la alegerea unui dispozitiv verificati ca acesta sa detina si aceasta caracteristica.

De retinut faptul ca banda Ku este utilizata in unele tari din Europa si ea este foarte greu de depistat de aparatele clasice montate pe masina, ci doar de modelele mai avansate.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun detector de radar. Spor la cumparaturi.

Detectoare de radar de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *