Cum alegi cel mai bun densimetru pentru antigel?

cel mai bun densimetru pentru antigelUn densimetru pentru antigel este un dispozitiv care masora concentratia solutiei de racire a motorului automobilului. Acest lichid i-a ajutat pe producatorii de masini sa dezvolte motoare cu puteri mai mari si cu randamente sporite.

Cu ajutorul unui densimetru pentru antigel se poate face analiza calitativa a punctului de congelare a lichidului din instalatia de racire. Aparatul este foarte util atat la operatiunile de punere in functiune, cat si la verificarile periodice ale sistemelor de racire ale autoturismelor.

Daca in urma cu 30-40 de ani, lichidul de racire al masinilor era apa, in prezent acesta este antigelul, care are proprietati mult imbunatatite. Astfel, acesta permite ca punctul de fierbere sa ajunga la aproximativ + 140 de grade Celsius, iar cel de inghet pana la circa – 50 de grade Celsius.

De aceea, verificarea periodica a concetratiei lichidului de racire este foarte importanta, ea facandu-se cu un densimetru pentru antigel. Aceasta solutie asigura cresterea duratei de viata a motorului masinii, protejandu-l la supraincalzire si coroziune.

In general, antigelul se va utiliza doar in dilutie cu apa distilata sau demineralizata, in solutie de concentratie, astfel: dilutie 1:1, pentru protectie de pana la – 30 de grade Celsius, dilutie 2:3, protectie pana la – 17 grade Celsius, dilutie 1:2, protectie de pana la – 10 grade Celsius.

Inainte de a merge in magazine pentru a gasi un densimetru pentru antigel adecvat, este bine sa cunosti anumite caracteristici ale acestuia.

Vezi rapid o ofertă de preț la densimetrele pentru antigel: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun densimetru pentru antigel in functie de tipul acestuia?

In functie de tip, un densimetru pentru antigel poate fi: clasic si profesional.

Densimetru pentru antigel clasic – acest model este unul obisnuit, avand forma unui tub care are la capat o pipeta necesara extragerii mostrei de lichid. In interiorul dispozitivului se afla un plutitor gradat cu ajutorul caruia se determina valoarea concentratiei.

Densimetru pentru antigel profesional – acesta este un aparat performant care are domeniul de masurare intre – 5 si – 40 de grade Celsius (aceste valori pot fi citite pe aparat). Este utilizat pentru diverse standard G11, G12, G12+, G12++.

Profită de oferta actuală eMAG la densimetrele pentru antigel: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun densimetru pentru antigel in functie de tipul lichidului de racire?

Un densimetru pentru antigel poate fi in functie de tipul lichidului: universal si pentru tip G11, G12.

Densimetru pentru antigel universal – acest dispozitiv poate masura concentratia pentru toate tipurile de antigel de pe piata, atat monoetilen-glicol (G11), cat si propilen- glicol (G12).

Densimetru pentru antigel G11 – acest model este specific pentru majoritatea masinilor construite pana in anul 2000, care folosesc antigel tip G11 (albastru, galben, verde).

Densimetru pentru antigel tip G12, G12+, G12++ – este destinal masinilor fabricate dupa 2000, care utilizeaza antigel din seria G12 (rosu, roz, mov).

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun densimetru pentru antigel. Spor la cumparaturi!

Densimetre pentru antigel de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *