Cum alegi cel mai bun dedurizator de apa?

dedurizator de apaUn dedurizator de apa este un aparat care se monteaza pe coloana din locuinta si care are rolul de a indeparta calciul si magneziul din apa dura, precum si alte impuritati. Acest dispozitiv este folositor pentru sanatatea oamenilor, care pot bea o apa de foarte buna calitate.

Astfel, printre avantajele unui dedurizator de apa mentionam faptul ca previne coroziunea si depunerile de calcar, nu schimba compoztia apei, dar si protejeaza instalatiile din locuinta.

In magazine vei intalni diverse astfel de aparate, insa este destul de greu, mai ales pentru cei neinitiaiti, sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun dedurizator, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la dedurizatoarele de apă: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun dedurizator de apa in functie de tip?

Dedurizatoarele pot fi de doua tipuri, astfel: electrice sau non-electrice.

Dedurizator de apa electric – acest aparat dispune de un transformator electric, iar regenerarea se face printr-un proces in care apa este trecuta printr-un ionizator, care are incorporata o rasina, care dureaza intre 8 si 10 ani. Are dimensiuni reduse, iar debitul maxim de apa poate fi de 2m³/h.

Dedurizator non-electric – este un aparat care dispune de o baterie de litiu, un rezervor pentru rasina, un put pentru saramura si un sistem de distributie. In vasul de saramura se va pune regulat sare, care ajuta la functionarea optima a dedurizatorului. Capacitatea rezervorului este de 15 litri, iar debitul de apa este de 0,9 – 1 m³/h.

Profită de Oferta actuală eMAG la dedurizatoarele de apă: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun dedurizator de apa in functie de debit?

Dedurizatoarele pot dispune de diverse debite, cum ar: 1m³/h, 2m³/h etc. Poti alege in functie de necesitatile tale

Dedurizator de apa 1 m³/h – de regula acest dedurizator este unul care functioneaza pe baza unei baterii. Acesta este destinat unei familii care nu are nevoie de un consum prea ridicat de apa, in locuinta.

Dedurizator de apa 2 m³/h – acest model este, in general, unul electric, el fiind util pentru toata casa si asigurand un debit mai mare. Se preteaza pentru un consum mai mare de apa, pentru mai multe persoane.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la dedurizatoarele de apă: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun dedurizator in functie de duritatea apei?

Un factor important de care trebuie sa tii cont la alegerea unui dedurizator il reprezinta duritatea apei, care poate fi de: maximum 20 sau 30 de grade germane.

Dedurizator de apa cu duritate de maximum 20 grade germane – este un aparat standard, cu o capacitate mai mica si cu debit maxim de 20 de litri/minut. Un aparat electric este ideal pentru un apartament si poate fi suficient pentru o familie de 4-5 persoane.

Dedurizator de apa cu duritate de maximum 30 de grade germane – acest aparat este non-electric si este dotat cu un tanc de rasina si un rezervor de sare. El poate asigura un debit constant si continuu pentru intreaga casa, de aproximativ 38l/minut. Poate fi instalat in spatii mici, fara cheltuieli suplimentare (nu are nevoie de curent electric). Elimina eficient 99% din impuritatile de Mg, Ca si alti compusi nocivi din apa.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun dedurizator de apa. Spor la cumparaturi!

Dedurizatoare de apă de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *