Cum alegi cel mai bun costum de ski pentru copii?

costum-ski-copil-calitateIn principiu, intre un costum de ski pentru copii si unul pentru adulti nu existe mari diferente in ceea ce priveste caracteristicile tehnice care-l definesc.

Dar, avand in vedere ca cei mici au nevoie de mai multa protectie la frig, umezeala, dar si in caz de eventuale accidente, echipamentul trebuie sa fie unul ceva mai rezistent si mai gros.

Tipul costumului de ski pentru copii

Un costum de ski complet ar trebuie sa contina: haine de baza (lenjerie de corp), strat intermediar (pulover sau hanorac) si un strat exterior.

In ceea de priveste stratul exterior, ai de ales intre un constum de ski overall (dintr-o singura bucata) si un costum de ski format din geaca si panataloni.

Costumul format din doua piese este mai practic, insa costumul overall asigura protectie mai mare in caz de cazatura, impiedicand zapada sa patrunda in interior.

In ceea ce priveste geaca costumului de ski pentru copii, ai de ales intre o geaca 1/2 sau o geaca 3/4. Cea mai buna alegere o constituie geaca 3/4, aceasta acoperind sezutul si zona rinichilor.

Materialul din care este realizat costumul de ski pentru copii

In primul rand, trebuie sa stii ca rolul principal al unui costum de ski este de a proteja de vant, frig, respectiv de a mentine corpul uscat si cald, asigurand cel mai bun confort.

In ceea ce priveste hainele de baza (lenjeria de corp), alege un material care sa transmita umiditatea catre stratul urmator, gen poliester sau materiale sintetice. Evita bumbacul pentru acest strat de haine.

Pentru stratul urmator, opteaza pentru un pulover sau hanorac confectionat dintr-un material capabil sa absoarba umiditatea transmisa de stratul de baza. O solutie buna o reprezinta poliesterul sau polartecul.

Pentru stratul exterior alege un costum de ski dintr-una sau doua bucati, confectionat din materiale impermeabile, care respira, cu durabilitate mare.

Vezi oferta costum de ski: CLICK AICI.

Impermeabilitatea si respirabilitatea costumului de ski

Grdul de confort al unui echipament de ski este dat de raportul impermeabilitate-respirabilitate, precum si de gradul de izolare termica.

Impermeabilitatea se masuara in milimetri coloana de apa. Conform specialistilor, o valoare prea mare a impermeabilitatii nu este justificata, astfel ca o impermeabilitate de 5000 mm coloana de apa asigura o utiliazare normala a produselor.

Respirabilitatea exprima capacitatea unui material de a permite ca apa, in stare de vapori, sa treaca prin el. Se masoara in grame si indica cate grame de transpiratie ies din echipament/ 1 metru patrat de material/ 24 ore.

Respirabilitatea este asigurata de o membrana foarte fina, cu pori microscopici, ce se aplica la cald pe dosul materialului.

Respirabilitatea difera in functie de densitatea porilor/ centimetru patrat.

Dat fiind faptul ca partiile din tara noastra nu sunt foarte lungi, specialistii considera optim un costum de ski cu respirabilitate cuprinsa intre 5.000 si 10.000 g/ mp apa/ 24 ore.

De mantionat faptul ca exista costume de ski cu un raport impermeabilitate : respirabilitate= 20.000 : 20.000, insa au pretul mai ridicat.

Marimea costumului de ski

Marea majoritate a producatorilor ofera informatii detaliate cu privire la marimea costumului de ski.

Vei gasi costume de ski de marimi S, M, L, XL, XXL.

In plus, producatorii detaliaza marimea, ca de exemplu:

Marime S:

  • inaltime: 165-175 cm;
  • circumferinta pieptului: 88/92 cm;
  • circumferinta taliei: 76/86 cm;
  • lungime brat: 58 cm;
  • lungime laterala pantaloni: 110 cm.

Costume de ski la preturi foarte bune gasesti:  AICI.

De asemenea, alege-ti si o pereche de ochelari de ski de calitate. Afla cum: Click Aici.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *