Cum alegi cel mai bun controller?

cel mai bun controllerUn controller este un gamepad care a devenit foarte popular in randul pasionatilor de jocuri video. El iti asigura cea mai buna experienta pentru consolele de jocuri, indiferent daca distractia este pe televizor sau pe monitor.

Este clar ca un controller iti ofera o rapiditate si o actiune mult mai intensa fata de varianta utilizarii unui mouse si a tastaturii.

In magazine, vei intalni diverse astfel de dispozitive, dar este destul de dificil, mai ales pentru cei neinitiati, sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am realizat in randurile de mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun controller, potrivit pentru tine.

Controller la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun controller in functie de compatibilitate?

Atunci cand alegi un model de controller este esential ca el sa fie compatibil cu tipul consolei tale, cu PC-ul sau smartphone-ul, dar si cu sistemul de operare cum ar fi: Windows, Mac sau Android.

Controller pentru PC – este un model specific doar pentru caculatoare, cu fir si cu o conexiune prin cablu USB. Poate fi folosit pentru sistemele de operare Windows 7, 8 si 10. Insa, sunt si gamepad-uri care sunt compatibile si pentru PC si pentru Playstation, dar pretul lor este mai ridicat.

Controller pentru Playstation – este un gamepad care dispune de 13 butoane si 2 joystick-uri, precum si un comutator X-Input / DirectInput. Este de preferat varianta cu fir, care asigura o conexiune mult mai buna si mai stabila. Controlul este perfect pentru orice joc, iar butoanele sunt sensibile la apasare, in cazul PS3, PS4.

Controller pentru Xbox – acest model este un dispozitiv compatibil cu o consola Xbox si cu un PC, avand un design simplu si usor de folosit. Se poate adapta pentru orice jucator, dispunand de butoane programabile si manere ergonomice. Exista modele cu cablu sau wireless, care folosesc tehnologia Bluetooth.

Controller la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun controller in functie de conexiunii?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui controller este tipul conexiunii, care poate fi: cu fir sau wireless.

Aici intervin si preferintele personale ale jucatorilor si compatibilitatea cu tipul consolelor.

Controller cu fir – este recomandat pentru jocurile de actiune, aventura, lupte, strategie, shooter, curse, sport, unde trebuie sa reactionezi foarte repede, in fractiuni de secunda. In acest caz comenzile vor fi rapide, fara niciun fel de intarzaire.

Controller wireless – poti alege un model cu acumulator de 600 mAh, care iti asigura o autonomie mai mare de timp, precum si o raza mare de actiune (de circa 7 metri). Daca vei opta pentru un notepad 4 in 1, acesta este compatibil cu Xbox, Playstation 3, PC si Android. Dispune de butoane durabile datorita tehnologiei UV, care pot fi programabile. Are avantajul ca iti ofera o libertate de miscare, mai ales in cazul cand joci simultan impreuna cu prietenii.  

Controller la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *