Cum alegi cel mai bun compresor aer?

cel-mai-bun-compresor-aerModalitatile de achizitionare pentru cel mai bun compresor aer sunt multiple, insa pentru a lua decizia optima din toate punctele de vedere este foarte important sa va informati. In cazul in care aveti nevoie de umflat lucruri mai mari sau grele, precum anvelopele masinii, sau saltelele cu aer, este indicat sa utilizati un compresor de aer. De asemenea, un produs de acest tip il puteti utiliza si in cazul aparatelor de vopsit sau chei dinamometrice. Insa, pentru a va bucura de o eficienta sporita, este foarte important sa va asigurati de faptul ca veti alege un compresor performant.

Daca veti dori sa va bucurati de propriile unelte in comoditatea garajului, atunci este indicat sa optati pentru achizitionarea unui compresor de aer. Despre compresoarele de aer putem spune ca au dimensiuni si marimi diferite, iar in momentul achizitionarii este foarte important sa tineti cont de faptul ca design-ul si portabilitatea reprezinta doua chestiuni foarte importante. Exista pe piata multe modele disponibile, insa atunci cand veti dori sa achizitionati un compresor de aer este foarte important sa tineti cont si de operatiunile pentru care urmeaza sa il utilizati.

In cazul in care veti dori sa gasiti cel mai bun compresor aer, este foarte important sa tineti cont de urmatoarele informatii.

Vezi rapid o ofertă de preț la compresoarele de aer: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun compresor aer in functie de tipul acestuia: centrifugal, cu piston sau cu surub?

In momentul in care urmeaza sa achizitionati cel mai bun compresor aer, este foarte important sa alegeti tipul potrivit in functie de necesitatile pe care le aveti.

Despre un compresor aer centrifugal putem spune ca se utilizeaza in cele mai dese situatii in cazul unor aplicatii industriale. Aceste compresoare de aer centrifugale se vor utiliza avand piese cu rotor si produse cu angrenare.

In cazul in care veti dori sa optati pentru un compresor aer cu piston, atunci aveti ocazia de al utiliza atat in cazul aplicatiilor industriale, cat si pentru utilizarea conventionala sau profesionala. In acest sens, aveti ocazia de a opta pentru un compresor ce include un motor puternic si un rezervor prin care veti obtine o presiune ridicata la pompe.

Despre compresoarele cu surub putem spune ca sunt utilizate in cele mai dese situatii pentru aplicatiile industriale. Este foarte important sa tineti cont de tipul compresorului de aer, pentru a lua decizia optima in ceea ce priveste achizitionarea unui aparat de acest tip.

Cu siguranta veti gasi cel mai bun compresor aer, avand in vedere modul de utilizare a acestuia.

Profită de Reducerile actuale eMAG la compresoarele de aer: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun compresor aer in functie de portabilitatea acestuia: portabil sau stationar?

Cu siguranta va trebui sa aveti in vedere si caracteristica portabilitatii, in cazul in care veti dori sa luati decizia optima in ceea ce priveste achizitionare celui mai bun compresor aer.

Despre un compresor portabil putem spune ca portabilitatea reprezinta o caracteristica importanta, ce va ajuta sa faceti diferenta in ceea ce priveste selectia. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca veti diferentia dispozitivele industriale de cele portabile. In ceea ce priveste achizitionarea in functie de portabilitate, este foarte important sa tineti cont si de modul in care urmeaza sa utilizati un compresor de aer. In cazul compresoarelor portabile aveti ocazia de a le transporta fara nici o problema, fiind prevazute cu manere speciale, avand, de asemenea, greutati reduse, de sub 10 kg. De asemenea, aveti ocazia de a depozita aceste compresoare portabile in spatii mai mici, precum o debara, deoarece nu necesita foarte mult spatiu.

Pe de alta parte, compresoarele stationare sunt intalnite in cele mai multe situatii in mediul industrial. Marimea acestora este de obicei una considerabila si sunt mult mai greu de transportat. Totodata, debitul de aer refulat si presiunea de lucru sunt mai mari in cazul acestor compresoare, decat in cazul compresoarelor portabile.

In cazul in care veti avea in vedere portabilitatea unui aparat de acest tip, veti avea posibilitatea de a gasi cel mai bun compresor aer.

Vezi cele mai populare compresoare de aer de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun compresor aer in functie de debitul de aer refulat (l/min)?

In momentul in care veti dori sa luati cea mai potrivita decizie in ceea ce priveste achizitionarea celui mai bun compresor aer, este foarte important sa aveti in vedere si debitul de aer refulat al acestuia in l/min. Nivelul de debit exprimat este cel care determina capabilitatea acestui compresor de a functiona impreuna cu diverse scule pneumatice.

Un debit de pana la 150 l/min este considerat moderat. Pentru sculele pneumatice utilizate in operatiuni solicitante, aveti nevoie de un compresor de aer puternic. In cazul in care veti achizitiona un compresor doar pentru a umfla anvelope sau pentru aerograf, atunci puteti opta pentru un debit de aer refulat scazut. Pentru sarcinile de acest tip puteti alege o un compresor de aer cu debitul situat 100 – 200 l/min.

In cazul in care veti dori sa utilizati unele unelte pneumatice conventionale, ce necesita un debit de aer refulat mai mare, atunci este indicat sa optati pentru un compresor de aer cu debitul de 200 – 300 l/min.

In cazul in care vorbim despre utilajele pneumatice utilizate la scara industriala, atunci este foarte important sa optati pentru un compresor cu debitul de aer refulat de peste 300 l/min.

Pot exista si valori mai mari in ceea ce priveste debitul de aer refulat, insa va trebui sa tineti cont de modul si mediul de utilizare. Asadar, tinant cont si de debitul de aer refulat, veti gasi cu siguranta cel mai bun compresor aer.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun compresor de aer: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun compresor aer in functie de presiunea de lucru (bar)?

Daca veti dori sa gasiti cel mai bun compresor aer, este indicat sa tineti cont si de presiunea de lucru a acestuia, exprimata in bari. In cazul in care vorbim despre compresoarele cu o presiune de lucru medie, atunci putem spune ca aceasta se va situa in jurul valorii de 6 bari. In cazul in care vorbim despre presiunea situata in jurul a 12 bari, aveti ocazia de a utiliza compresorul pentru majoritatea sculelor pneumatice de mana.

In momentul selectiei, in functie de presiunea de lucru, este foarte important sa aveti in vedere si modul in care urmeaza sa utilizati produsele de acest tip. Pentru sarcini cu cerinte reduse, precum umflarea anvelopelor, este ideal un compresor de aer cu presiunea de lucru de pana la 8 bari. In cazul in care aceste compresoare de aer urmeaza sa fie utilizate in cadrul unor hale industriale, atunci aceasta presiune de lucru poate ajunge pana la 20 de bari.

Cel mai important aspect de care va trebui sa tineti cont in ceea ce priveste selectia in functie de presiunea de lucru este reprezentat de necesitatile pe care le aveti. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere bugetul de care dispuneti in momentul achizitionarii si cerintele in ceea ce priveste intretinerea.

Trebuie sa va asigurati ca si modul de utilizare este unul potrivit, tinand cont de aspectele importante, deoarece numai asa veti evita aparitia unor neplaceri pe perioada lucrarilor desfasurate cu ajutorul compresorului de aer. Odata ce veti face acest lucru, atunci veti gasi cu siguranta cel mai bun compresor aer.

Comandă-ți Acum online un compresor de aer de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun compresor aer in functie de capacitatea rezervorului (l)?

In momentul in care veti dori sa achizitionati cel mai bun compresor aer, este indicat sa aveti in vedere si capacitatea rezervorului exprimata in litri. In acest sens, daca cerintele de lucru sunt minime si veti dori sa utilizati acest compresor de aer pentru aplicatiile gospodaresti, atunci puteti opta pentru un compresor de aer cu capacitate rezervorului de sub 10 l.

Valoarea medie a capacitatii rezervorului unui compresor de aer profesional este situata intre 50 – 100 l. Odata ce veti opta pentru o capacitate situata in jurul acestor valori, atunci veti avea ocazia de a utiliza compresorul de aer in cazul tuturor uneltelor pneumatice. De asemenea, trebuie sa stiti ca exista si compresoare de aer cu capacitatea rezervorului de de peste 150 l. Insa, un rezervor cu o capacitate de acest tip o regasim mai des in cazul unor compresoare de aer din halele industriale, unde sunt necesare resurse mai mari. Este foarte important sa aveti in vedere si capacitatea rezervorului, pentru a gasi solutia optima de achizitionare.

Cu siguranta veti gasi solutia optima de achizitionare avand in vedere toate aceste caracteristici importante, ceea ce inseamna ca in perioada urmatoare veti avea ocazia de a utiliza cel mai bun compresor aer.

Compresoare de aer de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *