Cum alegi cel mai bun card SD?

cel mai bun card SDUn card de memorie SD este un accesoriu care se introduce in smartphone-uri, camere video, aparate foto pentru a stoca diferite fisiere, de la fotografii, muzica sau documente. Cu ajutorul unui card de memorie SD poti lua cu tine orice doresti, de la filme, carti ebook, melodii, imagini.

Oricine dispune de un dispozitiv are nevoie de un card de memorie SD pentru a avea o memorie suplimentara si de a te bucura de orice experienta, atat acasa, cat si in vacanta.

Este foarte important de stiut si de verificat daca un anumit tip de card de memorie SD este compatibil cu dispozitivul tau.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intomcit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun card de memorie SD, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la card-urile SD: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun card SD in functie de model?

Cardurile de memorie SD pot fi de mai multe feluri in functie de model, astfel: MicroSD. MicroSDHC, MicroSDXC, SD, SDHC, SDXC.

Card de memorie MicroSD – este un model clasic, care poate avea diverse capacitati. Este compatibil cu smartphone-urilor, laptop-urile, tabletele, desktop-uri, media playere, camere video, aparate foto etc. Permite viteze mari de transfer.

Card de memorie MicroSDHC – este un model compatibil cu laptop-uri, camere video, tablete care accepta formate SDHC. Este capabil sa inregisteze video-uri Full HD. Poate functiona la temperaturi cuprinse intre – 25 de grade si + 50 de grade C.

Card de memorie MicroSDXC – este un model performant, asigurand viteze de pana la 275 de MB/s. Daca optezi pentru o capacitate de memorare mare, vei beneficia de posibilitatea de a stoca fotografii si video la rezolutii ridicate. Are un adaptor USB 3.0, dar si un pret mai ridicat.

Profită de Oferta actuală eMAG la card-urile SD: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun card SD in functie de capacitate?

Un card de memorie SD poate avea diverse capacitati, cum ar fi: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128 GB etc.

Card de memorie SD de 8 – 16 GB – este un model standard, obisnuit, util pentru elevi, studenti sau angajati. Iti poti stoca orice ai nevoie, in anumite limite. Este util, il poti transporta oriunde, acasa, la scoala sau in vacanta.

Card de memorie SD de 32 – 64 GB – este un model care poate fi compatibil cu smartphone-uri, camere video, aparate foto, tablete, dar si cu alte dispozitive. Iti poti stoca videoclipurile, documentele, muzica, filmele sau cartile tale ebook. Este destinat persoanelor care au nevoie de o memorie mai mare.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la card-urile SD: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun card SD in functie de viteza de transfer?

Cardurile de memorie SD pot permite diferite viteze de transfer, astfel: de 10 – 15 MB/s, de 30 – 50 MB/s, de pana la 100 MB/s etc.

Card de memorie SD cu viteza de transfer de 15 MB/s clasa 4 – este un model care este compatibil cu smartphone-uri, tablete sau Notebook-uri. Permite o viteza de transfer la citire de 15 MB/s si de 5 MB/s la scriere.

Card de memorie SD cu viteza de transfer de pana la 100 MB/s clasa 10 – un astfel de model este mult mai performant, putand stoca fotografii, video cu rezolutie Full HS si UHD. Permite o viteza de transfer de pana la 100 MB/s, atat la citire, cat si la scriere. Are un pret mai ridicat.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun card SD. Spor la cumparaturi!

Card-uri SD de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *