Cum alegi cel mai bun card de memorie?

cel mai bun card de memorieUn card de memorie este un mijloc util si foarte folositor oricarei persoane care doreste sa stocheze fotografii si documente pe smartphone-uri, laptopuri, calculatoare sau alte dispozitive.

De asemenea, cu un astfel de card de memorie poti stoca imagini pe camerele video, care pot inregistra la rezolutii mari, UHD 4K.

Pe piata exista numeroase astfel de carduri de memorie, insa trebuie precizat faptul ca trebuie sa verifici compatibilitatea acestora cu dispozitivul tau, inainte de cumparare.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun card de memorie, potrivit penttru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cardurile de memorie: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun card de memorie in functie de tip?

Cardurile de memorie pot fi de diferite tipuri in functie de tip, astfel: MicroSD, MicroSDHC, MicroSDXC, SD etc.

Card de memorie tip MicroSD – este un produs de mare viteza, ce poate avea o capacitate convenabila, de 32 – 64 GB, suficienta pentru a stoca fotografii, muzica si video chiar la o rezolutie UHD 4K. El prezinta o viteza de transfer de pana la 100 MB/s, la scriere si citire. Este compatibil cu smartphone-uri, camare foto, tablete PC. Dispune si de un adaptor SD.

Card de memorie tip MicroSDHC – acest model estre compatibil cu laptopuri, camere video, tablete si alte dispozitive care accepta formatele SDHC si SDXC. Este convenabil pentru stocarea fotografiilor, melodiilor audio si a videoclipurilor. Poate avea o rata de transfer de 90 MB/s la citire si 45 MB/s la transfer.

Card de memorieSDXC – modelul este specific pentru smartphone-uri, tablete cu Android sau iOS. Viteza de transfer poate ajunga pana la 100 MB/s, iar pe el pot fi stocate orice fel de fisiere, audio, video, documente, foto.

Profită de Oferta actuală eMAG la cardurile de memorie: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun card de memorie in functie de capacitate?

Cardurile de memorie pot avea diverse capacitati, astfel: 1 – 16 GB, 32, 64, 128, 256 GB.

Card de memorie de 1- 16 GB – este un model care poate stoca fotografii, muzica, documente, dar nu are o capacitate prea mare. Este util pentu cei care transfera fisiere mai mici pe laptop, calculator sau smartphone.

Card de memorie de 128 – 256 GB – este un model de mare capacitate, pe care poti stoca absolut orice fisiere, audio, video, documente, fotografii. Poti adauga pe el chiar si inregistari video cu rezolutia UHD 4K.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la cardurile de memorie: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun card de memorie in functie de viteza de transfer?

Cardurile de memorie sunt de diferite feluri in functie de viteza de transfer a fisierelor: 5 – 20 MB/s, 50 – 100 MB/s etc.

Card de memorie cu viteza de transfer de 5 – 20 MB/s – este un produs standard, obisnuit, care poate fi util pentru a face transferuri de documente, fotografii, muzica. Performantele sunt acceptabile pentru cei care nu au nevoie de viteza de transfer mare.

Card de memorie cu viteza de trasnfer de 50 – 100 MB/s – este cel mai performant model, avand viteze de scriere si de citire foarte mari, indiferent de fisiere.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun card de memorie. Spor la cumparaturi!

Carduri de memorie de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *