Cum alegi cel mai bun cantar pentru bijuterii?

cel mai bun cantar pentru bijuteriiDaca esti un colectionar sau ai un magazin specializat, atunci ai nevoie de un cantar pentru bijuterii, care iti va fi de real folos. Cu ajutorul acestui aparat poti afla foarte usor greutatea diverselor obiecte pretioase, indiferent daca sunt inele, bratari sau coliere.

Un cantar pentru bijuterii este un dispozitiv  util, el putand-te ajuta sa iti faci un inventar al colectiei tale, piese de aur si argint, perle si diamante. Fara indoiala, aparatul este obligatoriu pentru un magazin de astfel de podoabe pretioase, unde se vand frecvent aceste obiecte de mare valoare.

Bineinteles domeniile de folosire ale unui cantar pentru bijuterii pot fi diverse, precum banci, laboratoare stiintifice, muzee, institute de cercetari sau case de licitatii. Evident, un asemenea dispozitiv trebuie sa prezinte o precizie deosebita, la nivelul sutimilor sau chiar a miilor de gram.

Cum pretul obiectele pretioase este unul foarte ridicat, acestea sunt achizitionate doar in cazul unor anumitor evenimente speciale din viata oamenilor, precum nunti, aniversari, comemorari.

De aceea, calitatea unui cantar pentru bijuterii trebuie sa fie una foarte ridicata, iar acuratetea masuratorilor sa fie exceptionala.

Inainte de a merge in magazine sa cauti un cantar pentru bijuterii este indicat sa stii anumite lucruri legate de caracteristicile acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cantar pentru bijuterii, potrivit pentru tine sau afacerea ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la cântarele de bijuterii: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cantar pentru bijuterii in functie de capacitatea aparatului?

De regula, poti gasi numeroase cantare pentru bijuterii, cu diverse capacitati: de 100 g, 200 g si 500 g.

In cazul in care marimea podoabelor este redusa, atunci poti opta pentru cantar pentru bijuterii de 100 grame, care are si un afisaj LCD. Usor de utilizat, practic, putand fi introdus intr-un buzunar.

Un cantar pentru bijuterii de 200 grame – are un design compact, are marimea unui telefon mobil, fiind usor de transportat. Este alimentat de doua baterii R3.

Un cantar pentru bijuterii de 500 grame – este recomnadat in magazinele de pietre pretioase, laboratoare sau muzee.

Are o precizie ridicata si mai multe functii, precum cea de anulare a greutatii deja pusa pe cantar sau de autocalibrare.

Profită de Reducerile actuale eMAG la cântarele de bijuterii: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cantar pentru bijuterii in functie de unitatea de masura?

Cele mai multe cantare pentru bijuterii de pe piata dispun de diverse unitati de masura pentru pietrele pretioase.

Astfel, este recomandat sa alegi un dispozitiv care are mai multe unitati de masura, precum grame (g), uncii (oz), carate (ct) – la aur si alte pietre pretioase, grains (gn) – se utilizeaza la argint, pennyweight (dwt), pcs, tl, ozt.

Unele dintre aceste unitati de masura sunt folosite in diverse tari din lume.

Vezi toate cântarele de bijuterii de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cantar pentru bijuterii in functie de precizia aparatului?

Daca la un cantar pentru bijuterii de 100 g, precizia este de 0,1 g, la cele de 200 g si 500 g, aceasta este mai buna, de 0,01 g.

In functie de necesitatile tale in privinta preciziei aparatului, poti alege modelul dorit.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cantar de bijuterii. Spor la cumparaturi!

Cântare de bijuterii de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *