Cum alegi cel mai bun aparat auditiv?

cel mai bun aparat auditivUn aparat auditiv este un dispozitiv electronic care este folosit pentru imbunatatirea auzului persoanelor care au astfel de afectiuni cronice ale urechii. Acestea utilizeaza microfoane pentru a capta sunetele, care ulterior sunt amplificate si trimise inapoi in urechile pacientilor.

Cu ajutorul aparatelor auditive milioane de oameni din toata lumea, cu probleme de auz, pot comunica cu familia si apropiatii, imbunatatindu-le viata de zi cu zi.

De regula, hipoacuzia se intalneste la persoanele in varsta, insa exista cazuri cand aceasta poate afecta oamenii mai tineri.

Este demn de retinut faptul ca un aparat auditiv este recomandat doar de catre medici, dupa un consult de specialitate.

Este posibil, ca atunci cand aveti deficiente de auz, dupa un control sa constatati ca de fapt afectiunea se datora unor dopuri de ceara formate in ureche. Indepartarea acestora va poate reda auzul si in aceasta situatie nu este nevoie de un aparat auditiv.

Un aparat auditiv amplifica sunetul si permite pacientilor sa il auda in mod normal, chiar daca ei sufera de hipoacuzie.

Dupa ce medicul v-a indicat ca aveti nevoie de un aparat auditiv, atunci trebuie sa va documentati in privinta modelelor existente pe piata, in functie de bugetul disponibil.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun aparat auditiv, potrivit pentru tine sau pentru o persoana apropiata cu probleme de auz.

Vezi rapid o ofertă de preț la aparatele auditive: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat auditiv in functie de tipul acestuia?

Exista mai multe tipuri de aparate auditive: invizibil, intraauricular si retrocuricular.

Aparatul auditiv invizibil, denumit IIC, utilizeaza o tehnologie avansata, putand fi personalizat, astfel incat el poate fi montat in canalul auditiv.

Dispoziitvul pare ca este invizibil, deoarece nimeni nu il poate vedea. Acest tip este recomandat pentru persoanele cu deficiente de auz, care doresc un aparat discret.

Aparatul auditiv intraauricular, denumit ITE, este personalizat, din punct de vedere al formei si functionarii. El se monteaza in canalul auditiv extern si este usor de folosit. Dispozitivele pot fi utilizate pentru toate categoriile de hipoacuzii.

Aparatul auditiv retroauricular denumit BTE/RIE, se conecteaza cu ajutorul unui tub transparent, fiind pozitionat in spatele urechii.

Profită de Reducerile actuale eMAG la aparatele auditive: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat auditiv in functie de tehnologia folosita?

Aparatele auditive sunt impartite, in functie de tehnologia utilizata, in analogice si digitale.

Aparatele auditive analogice amplifica semnalul captat de un microfon si il transforma intr-unul electric. Mai departe acesta este transmis in timp real, in ureche, putand si modificat in functie de nevoile fiecarui pacient, in limitele posibilitatilor tehnice.

Aparatele auditive digitale sunt mai performante decat cele de tip analogic, putand fi programate. Acestea pot fi ajustate individual pentru a se adapta cu nevoile utilizatorului.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun aparat auditiv. Spor la cumparaturi!

Aparate auditive de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *