Cum alegi cel mai bun aerograf?

cel mai bun aerografUn aerograf este un aparat care este folosit pentru a vopsi sau picta, cu destula usurinta. Dispozitivul este prevazut cu un recipient in care se pune vopseaua, care este pulverizata cu ajutorul aerului.

Practic aerograful este un pistol de vopsit, dar de dimensiuni reduse, care te poate ajuta sa faci o pictura, sa vopsesti o suprafata si chiar pentru bodypainting. Totul este sa stii cum functioneaza un asemenea dispozitiv modern, ce poate insemna un ajutor pentru cei pasionati si nu numai.

Cantitatea de vopsea poate fi regalata cu ajutorul duzei de pulverizare, iar debitul este diferit in functie de lucrarile pe care le ai de efectuat.

De aceea, inainte de a merge in magazine pentru a gasi un aerograf adecvat, este bine sa cunosti caracteristicile acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun aerograf, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la aerografe: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aerograf in functie de tipul acestuia?

Aerografele pot fi de doua tipuri, in functie de tip: cu simpla si cu dubla actiune.

Aerograf cu simpla actiune – este un model care reprezinta o alegere foarte buna pentru hobby, ceramisti sau incepatori. Poate utiliza vopsele de vascozitate mare, dar si glazuri ceramice si vopsele pe baza de apa.

Aerograf cu dubla actiune – este cel mai intalnit model, la care in prima faza se elibereaza un jet de aer odata cu apasarea tragaciului, apoi se porneste si vopseaua. Se realizeaza lucrari de mare precizie. Capacitatea rezervorului este mica de numai 7 cm³, iar duza are diametrul de 0,3 mm.

Profită de Reducerile actuale eMAG la aerografe: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aerograf in functie de alimentare?

Aerografele pot avea mai multe feluri de alimentare cu vopsea: laterala, prin gravitatie si prin aspiratie.

Aerograf cu alimentare laterala – la acesta rezervorul este amplasat in partea laterala a dispozitivului. Acest model are un rezervor mic de numai 60 ml si o duza de 0,2 mm

Aerograf cu alimnetare prin gravitatie – acest aparat permite utilizarea economica a cernelii. Este perfect pentru incepatori, dar poate fi foloist si de catre avansati. Poate fi conectat la aproape orice sursa de aer. Are rezervorul montat deasupra aparatului.

Aerograf cu alimentare prin aspiratie – vopseaua este aspirata la acest model, dintr-un recipient aflat sub corpul dispozitivului. Este utilizat pentru pictura si textile. Poate avea debitul de 550 ml/minut.

Vezi toate aerografele de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aerograf in functie de tipul amestecului?

Aerografele se pot diferentia, in functie de amestec: intern si extern.

Aerograf cu amestec intern – la acest model aerul iese din aparat inainte de a intra in contact cu vopseaua, iar stropirea va fi mai densa.

Aerograf cu amestec extern – aerul si vopseaua se combina in interiorul aparatului, ceea ce permite o pulverizare foarte fina, putand trasa linii chiar si de 0,3 mm.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun aerograf. Spor la cumparaturi!

Aerografe de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *