Cum alegi cel mai boloboc?

cel-mai-bun-bolobocUn boloboc sau o nivela cu bule de aer este un instrument care este utilizat pentru a verifica orizontalitatea sau verticalitatea unui perete, al unei piese de mobilier sau al oricarui alt obiect.

Un astfel de dispozitiv, pe care romanii l-au denumit boloboc sau cumpana, a fost inventat in era moderna de francezul Melchisedech Thevenot in anul 1661. Daca in urma cu mai multi ani modelele de nivele cu bule erau construite din lemn, astazi ele sunt realizate din aluminiu si plastic, materiale foarte rezistente.

Un boloboc este alcatuit dintr-un corp de forma paralelipipedica si 2-3 cilindri de sticla etansi, in care se gasesc cate o bula de aer. Un astfel de dispozitiv este folosit de profesionisti in diverse domenii de activitate, precum constructii, amenajari interioare, industrie, dar si pentru uz casnic.

De aceea, inainte de a merge sa cumpari un astfel de dispozitiv din magazine, este bine sa stii anumite caracteristici tehnice ale produsului.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun boloboc, potrivit pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la boloboace: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai boloboc in functie de tipul acestuia?

Pe piata exista diverse tipuri de astfel de boloboace. Cel mai simplu model are o singura bula de aer si este folosit doar pentru verificarea liniilor orizontale sau verticale.

Alte tipuri mai complexe contin 2-3 bule de aer si permit dispozitivului pozitionarea acestuia in orice loc, indiferent de spatiu, lungime sau daca este vorba de verificarea pe orizontala sau verticala.

Un boloboc cu 3 bule de aer are una pozitionata orizontal si doua vertical. Unele modele dispun si de un sistem telescopic complet etansat, care permite marirea distantei de verificare.

Profită de Reducerile actuale eMAG la boloboace: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai boloboc in functie de lungime?

Un boloboc obisnuit, care se foloseste de regula acasa pentru diverse verificari, poate avea lungimi cuprinse intre 50 si 100 cm.

Exista si modele multifunctionale, incepand de la 60 de cm, pana la 150-200 de cm. Pentru profesionistii din domeniul constructiilor si din industrie sunt modele cu lungimi mai mari, intre 200 si 300 cm.

Vezi cele mai populare boloboace de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai boloboc in functie de caracteristici?

Fiolele cu bule de aer trebuie sa aiba o vizibilitate marita, usor de distins. De regula, un boloboc modern are 3 bule si sunt fabricate pentru verificarea/masurarea lungimilor, verificarea inclinarii, a planeitatii sau a unghiurilor.

Unele modele de nivele cu bule de aer sunt prevazute si cu magnet. Precizia unui boloboc obisnuit este de +/- 1-2 mm/m, insa unul multifunctional poate avea o acuratete de +/- 0,5 mm/m.

In general, un boloboc poate functiona la temperaturi cuprinse intre -28 grade Celsius si + 55 grade Celsius.

Trebuie sa verifici garantia produslui, care trebuie sa fie de 24 sau 36 de luni, dar si durabilitatea materialului. Este recomandat ca dispozitivul sa fie din aluminiu.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun boloboc. Spor la cumparaturi!

Boloboace de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *