Cum alegi cei mai buni senzori de parcare?

cei-mai-buni-senzori-parcareSenzorii de parcare pentru automobile reprezinta un mijloc util si modern, care ajuta soferii sa evite posibilele accidente. In marile orase si nu numai, parcarea a devenit o adevarata provocare pentru conducatorii auto.

Astfel, senzorii permit o parcare eficienta si in siguranta a autovehicului, scutind soferii de timp si nervi. Cu ajutorul acestor dispozitive montate pe masina, poti proteja pietonii sau persoanele aflate prin preajma, dar si alte obstacole situate sub nivelul lunetei masinii.

Sistemul de senzori de parcare este capabil sa calculeze corect distanta pana la orice obstacol, indiferent de factorii de mediu, precum ploaie sau ninsoare.

Trebuie sa stii ca numai ultimele tipuri de masini noi au incorporat si un sistem de senzori de parcare, ceea ce nu este cazul in cazul automobilelor mai vechi.

De aceea este recomandat sa iti dotezi masina cu un sistem de senzori de parcare, util in orice loc te deplasezi, indiferent ca esti in oras, la tara sau in calatorie.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa iti alegi cei mai buni senzori de parcare, potriviti pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la senzorii de parcare: CLICK AICI.

Cum alegi cei mai buni senzori de parcare in functie de tehnologia sistemului?

Sistemul de senzori de parcare poate fi cu unde electromagnetice sau cu ultrasunete. Daca preferi un dispozitiv ieftin, atunci poti opta pentru senzorii de parcare cu ultrasunete. Acesta este compus din 4 sau 6 senzori, care se monteaza in bara de protectie a masinii.

Sistemul cu ultrasunete actioneaza cu ajutorul unul semnal acustic, care avertizeaza soferul de distanta fata de un obstacol. Insa, el este directionat doar fata-spate.

Daca ai nevoie sa parchezi in zone mai greu accesibile, atunci trebuie sa alegi sistemul de senzori cu unde electromagnetice. Acesta va genera un camp electromagnetic atunci cand apar obstacole in raza de actiune al acestuia si va declansa un semnal de avertizare pentru sofer. Sistemul este mai scump ca pret.

Profită de Reducerile actuale eMAG la senzorii de parcare: CLICK AICI.

Cum alegi cei mai buni senzori de parcare in functie de directia de actiune?

Sistemele de senzori de parcare pentru masini actioneza unidirectional sau bidirectional. Daca preferi sa alegi doar senzori cu ultrasunete pentru parcarea cu spatele, atunci ii vei achiziona la un pret mai mic.

Daca vrei sa ai un sistem performant, atunci este recomandat unul bidirectional, care actioneaza in fata si in spatele masinii.

In cazul in care folosesti si parcarilor laterale, este indicat sa cumperi un sistem de senzori “all around” (pentru toate directiile), acesta fiind un model cu unde electromagnetice.

Atunci cand alegi sistemul de senzori, trebuie sa verifici plaja de detectare a obstacolelor, aceasta variind intre 2,5 metri si 0,3 metri.

Vezi cei mai populari senzori de parcare de pe eMAG aflați la Promoție: CLICK AICI.

Alte caracteristici suplimentare ale senzorilor de parcare

Exista modele de sisteme prevazute si cu semnalizare vizuala in oglinda cu afisaj LED prin indicatoare metrice/ directionale si sonora, prin sunete care devin mai puternice atunci cand te apropii de un obstacol.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cei mai buni senzori de parcare. Spor la cumparaturi!

Senzori de parcare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *