Cum alegi cea mai buna placa de retea?
Placa de retea este un circuit electronic ce asigura conectarea dintre computer si retea. Aceasta este integrata in orice PC sau laptop, insa ea poate fi inlocuita, in cazul in care doresti sa-ti sporesti performanta dispozitivului tau si implicit a conexiunii la internet.
Aceasta componenta se monteaza intr-un slot existent pe placa de baza a calculatorului, fiind interfata de conexiune dintre desktop sau laptop si retea.
Placa de retea (NIC – Network Interface Card) trebuie sa corespunda mediului si protocolului folosit in retea. Aceasta piesa este o componenta hardware a placii de baza a calculatorului si ea influenteaza viteza de internet pe care o ai pe calculator.
Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa iti alegi cea mai buna placa de retea, potrivita pentru nevoile tale.
Vezi rapid o ofertă de preț la plăcile de rețea: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna placa de retea in functie de tipul acesteia?
Trebuie sa stii ca exista doua tipuri de placi de retea: interne si externe, in functie de locul acestora in raport cu calculatorul.
Placa de retea externa reprezinta o componenta electronica separata, care se conecteaza cu PC-ul printr-un port USB. Aceasta se poate instala foarte usor, deoarece ea se monteaza in afara computerului, fara a mai fi nevoie sa demontezi carcasa acestuia.
Placa de retea interna face parte din placa de baza, insa pentru a avea performante mai bune ale calculatorului, in special pentru jocuri sau aplicatii care necesita mai multe resurse, este nevoie de un model imbunatatit.
Fara indoiala, placa de retea trebuie sa fie compatibila cu placa de baza a desktop-ului sau laptop-ului tau.
Profită de Reducerile actuale eMAG la plăcile de rețea: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna placa de retea in functie de conexiune?
In general, pentru oricare model de placa de retea, conectarea cu alte PC-uri sau la internet, se realizeaza direct printr-un cablu sau prin wireless.
In cazul in care preferi sa ai o conexiune prin fir, spre exemplu o placa de retea montata pe un slot PCI Express (PCIe), aceasta ofera cea mai avansata tehnologie pentru o performanta de top a calculatorului, permitand o latime de banda mai mare si o viteza de transfer sporita.
De regula, laptop-urile folosesc o placa de retea wireless, care au avantajul de a se conecta la internet prin Wi-Fi, in orice loc unde exista un router sau un dispozitiv de retea.
Vezi cele mai populare plăci de rețea de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna placa de retea in functie de viteza de transfer?
In prezent, dezvoltarea tehnologiei a permis construirea unor placi de retea performante care suporta o viteza de transfer de 1.000 Mbps. Dispozitivele de ultima generatie existente in magazine au caracteristici de top, permitand viteze de 10/100/1.000 Mbps.
Daca folosesti calculatorul pentru navigare pe internet si pentru vizionare de filme sau video la rezolutii obisnuite de pana la 720p, atunci este suficient 10 Mbps.
In schimb, pentru jocuri online mai sofisticate si streaming, dar si pentru filme cu rezolutii de 1080 HD, este necesar 100 Mbps.
Iar daca doresti si vizionarea de continut care are o rezolutie 4K/UHD, de 3.840 x 2.160 pixeli, atunci este nevoie de o placa de retea care suporta 1.000 Mbps. Dar trebuie sa stii ca pentru a putea vedea filme in 4K pe PC este nevoie sa ai si un desktop si un monitor compatibil. PC-ul trebuie sa dispuna de o placa video de 8GB (sau doua de 4 GB), dar si alte caracteristici de top, precum procesor i7, 8GB memorie RAM.
Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cea mai bună placă de rețea: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna placa de retea in functie de conectare?
Placa de retea se va conecta la placa de baza printr-un slot de tip PCI, PCIe, ISA sau PCMCIA.
De obicei, calculatoarele conventionale au conexiuni PCI, insa daca vrei mai multa performanta este recomandat PCIe, de ultima generatie, care ofera o latime de banda mai mare.
Placa de retea cu interfata ISA se intalneste la modelele de calculatoare mai vechi, iar tipul PCMCIA este cel utilizat la laptopuri.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna placa de retea. Spor la cumparaturi!
Plăci de rețea de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!