Cum alegi cea mai buna statie meteorologica?

O statie meteorologica este un dispozitiv de mici dimensiuni prevazut cu un ecran si mai multi senzori, care afiseaza valorile anumitor indicatori ai mediului, precum temperatura, umiditate, presiune sau viteza vantului.

Este foarte important sa stii in timp real toate aceste informatii, daca folosim o statie meteorologica, indiferent daca ele sunt pentru interior sau exterior, pentru a ne putea organiza mai bine viata. In casa, poti sa iti creezi o ambianta placuta, propice pentru familia ta.

Iar afara, poti lua masurile necesare, atunci cand observi ca anumite valori ale temperaturii, presiunii sau vitezei vantului tind spre extreme.

In magazine, vei intalni diverse astfel de aparate, dar nu este foarte usor sa gasesti unul adecvat.

De aceea, in randurile de mai jos am intocmit un ghid care te va ajuta, in mod sigur, sa alegi cea mai buna statie meteorologica, potrivita pentru tine.

Stație meteorologică la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna statie meteorologica in functie de utilitate?

Statiile meteorologice pot fi de mai multe feluri in functie de utilitate, astfel: pentru interior, exterior sau combinate.

Statie meteorologica pentru interior – este un dispozitiv doar pentru interior, putand monitoriza si afisa pe ecran temperatura si umiditatea din camera (sau din mai multe incaperi), in timp real. Aceste informatii te pot ajuta sa realizezi un climat placut si optim pentru toti membri familiei. Acesta este situat in urmatoarele intervale: temperatura – intre 20 si 25 de grade, iar umiditatea – intre 40 si 70 %. Aparatul functioneaza cu baterii, iar greutatea sa este redusa, putand fi amplasat cu usurinta, oriunde in casa. 

Statie meteorologica pentru exterior – este un aparat care se utilizeaza afara si determina in mod automat temperatura atmosferica (poate afisa in grade Celsius sau Fahrenheit), umiditatea din aer si presiunea. Functioneaza cu baterii, iar amplasarea sa trebuie facuta intr-o zona cu umbra.

Statie meteorologica pentru interior si exterior – acest model poate determina si afisa temperatura si alte informatii meteo, atat din interior, cat si din exterior. Acest lucru este posibil datorita unor senzori, care transmit datele statiei de baza, in timp real. Pe ecranul dispozitivului sunt afisate ora, data, ziua, cat si cele doua temperaturi si doua umiditati. Transmitatorul extern va fi amplasat la maximum 30 de metri fata de statie.

Stație meteorologică la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna statie meteorologica in functie de informatiile afisate?

O statie meteorologica standard poate determina si afisa pe ecran, in general valorile temperaturii si umiditatii din interior si exterior.

Dar exista modele mai complexe, care pot arata si alte informatii utile precum presiunea atmosferica, cantitatea de ploaie, tendinta, radiatiile ultraviolete, viteza vantului si procentul de CO2.

Stație meteorologică la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna statie meteorologica in functie de numarul de senzori?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unei statii meteorologice il reprezinta numarul de senzori.

Acesta poate varia in functie de complexitatea aparatului.

Spre exemplu, cel mai simplu are un singur senzor de interior, insa alte dispozitive pot avea un senzor pentru interior (exista modele cu mai multe emitatoare pentru incaperi) si 3 senzori pentru exterior. Alegerea ramane in sarcina ta, in functie de necesitati.

Stație meteorologică la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *