Cum alegi cea mai bună stație de călcat?

cea mai bună stație de călcatDacă ai ales să-ți achiziționezi o stație de călcat, trebuie să înțelegi care este diferența între ea și un fier de călcat clasic.

În primul rând, stația de călcat are o putere mai mare de călcare. Poți să calci hainele și vertical, iar jetul de abur are o presiune mai mare. În plus, alimentarea cu apă se face mai rar. Stația de călcat este soluția perfectă dacă trebuie să calci un volum mai mare de haine, fiind mai rezistentă.

Mai jos găsești câteva caracteristici, pe care trebuie să le analizezi înainte să-ți cumperi o stație de călcat, astfel încât să faci cea mai bună alegere.

Puterea stației de călcat

Cu cât o stație de călcat are o putere mai mare (mai mulți Watti) cu atât va fi mai performantă. Ghidează-te după una de minim 1500 W. Puterea influențează timpul de încălzire al talpei. De asemenea, cu cât puterea este mai ridicată, cu atât durabilitatea în timp a stației de călcat va fi mai mare.

Stații de călcat de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Talpa stației de călcat

Talpa este unul dintre cele mai importante componente ale unei stații de călcat. Talpa poate fi din inox, aluminiu sau ceramică. Este important ca acesta să se încălzească uniform și să alunece ușor pe țesătură. Dacă zgârie, riști să deteriorezi materialul. Găurile din talpă trebuie să fie dese și să se întindă până la vârf, pentru a permite aburului să aibă acoperire vastă.

Talpa din aluminiu se încălzește mai ușor, dar se zgârie mai repede și este mai greu de curățat. Inoxul are proprietatea de a nu se zgâria atât de repede, dar se încălzește mai greu. Un alt dezavantaj al inoxului este că poate forma puncte unde se încălzește mai tare. Din acest motiv, talpa nu va avea aceeași temperatură pe toată suprafața.

Talpa ideală pentru o stație de călcat este cea din ceramică. Este un material foarte rezistent, care se curăță ușor, se încălzește repede, are durabilitate și alunecă ușor peste orice tip de țesătură. Dacă alegi o talpă din ceramică va crește prețul stației de călcat dar, în timp, achiziția se amortizează.

Cumpără-ți acum o stație de călcat de calitate: CLICK AICI.

Presiunea și puterea aburului

Majoritatea stațiilor de călcat au puterea aburului între 100 și 200 de grame. Ideal ar fi să iei în considerare una cu capacitate de peste 250 g. Puterea aburului este una dintre cele mai importante caracteristici ale unei stații de călcat. Cu cât puterea este mai mare, cu atât stația va călca mai bine și mai ușor.

Să nu se confunde puterea aburului cu presiunea. Ai două variante când vorbești despre presiune: stații presurizate și stații fără presiune. Diferența o face timpul de lucru. Cele presurizate, cu 5 bar presiune, vor reduce timpul de călcare, având o putere mai mare.

Alege-ți dintr-o gamă variată de produse o stație de călcat de cea mai bună calitate: CLICK AICI.

Alte caracteristici pentru cea mai bună stație de călcat

Ia în calcul că brandul, de cele mai multe ori, face diferența. Un brand de renume, cum este Tefal, Phillips sau Bosch vor avea produse de calitate superioară. Prețul este, de asemenea, un factor care, de cele mai multe ori, reflectă calitatea. În general, cu cât prețul este mai mare, cu atât stația de călcat va fi mai performantă, dar nu este aceasta o condiție absolută, astfel că te sfătuiesc să faci o analiză amănunțită, ținând cont de toate criteriile detaliate în acest articol.

Uită-te ca stația de călcat să mai aibă:

  • sistem anti-drip, pentru a evita picurarea apei;
  • sistemul anticalcar, pentru reducerea depunerilor de calcar pe talpă și înăuntrul stației de călcat;
  • debitul de abur să fie mai mare de 50 g/minut.

De asemenea, ai în vedere ca stația de călcat pe care urmează să ți-o achiziționezi să aibă opțiunea de oprire automată. Dacă uiți stația de călcat în priză sau nu o folosești o perioada îndelungată, cu ajutorul acestei opțiuni se va opri de la sine

Spor la cumpărături!

Stații de călcat de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *