Cum alegi cea mai buna soba pe gaz?

cea-mai-buna-soba-pe-gazO soba pe gaz reprezinta o solutie foarte buna pentru incalzirea oricarei camere, in sezonul rece. Folosirea acestei metode reprezinta o optiune fiabila si eficienta pentru persoanele care nu au posibilitatea utilizarii unei centrale termice.

Pentru a avea un confort sporit in timpul iernii este recomandat sa alegi o soba pe gaz, care poate fi destul de rentabila fata de alte variante, precum cea electrica, considerata prea costisitoare.

Pentru a avea o incalzire optima a incaperii, este necesar sa faci cateva verificari ale etansarii peretilor si ferestrelor. Camera trebuie sa fie foarte bine izolata, astfel incat sa nu existe pierderi de caldura, pentru a avea un randament bun.

Soba pe gaz se poate alimenta de la reteaua publica, iar in lipsa acesteia exista si varianta folosirii unei butelii. Pentru a putea alege o soba pe gaz eficienta, care sa asigure o incalzire optima in camera este necesar sa stii anumite caracterisci ale acesteia, precum puterea, consumul sau sistemul de ventilatie.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna soba pe gaz, potrivita pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la sobele pe gaz: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna soba pe gaz in functie de puterea acesteia?

Pentru a avea o incalzire optima a camerei trebuie sa alegi o soba pe gaz cu o putere corespunzatoare suprafetei incaperii tale. Astfel, pentru o camera de pana la 22 de metri patrati (sau un volum de 55 metri cubi) se preteaza un model de 2 KW.

In cazul unei camere de 30 de metri patrati (sau un volum de 75 metri cubi) este indicata o soba pe gaz cu puterea de 3 KW, pentru o suprafata de 40 metri patrati ( un volum de 100 metri cubi) o putere de 4 KW, iar peste 50 metri patrati o putere de 5KW.

Puteti alege o soba cu mai multe trepte de putere, spre exemplu 1,3/2,6/4,1 KW, la un model alimentat de la reteaua de gaz sau de 1,55/2,9/4,2 KW la varianta cu butelie.

Profită de Reducerile actuale eMAG la sobele pe gaz: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna soba pe gaz in functie de consumul acesteia?

Evident ca pentru o dimensionare a costurilor pentru incalzirea din timpul iernii este foarte important consumul de gaz al sobei.

Astfel, consumul este in general de 0,295 – 0,305 kg/h, pe o treapta de putere superioara, fiind indicata la utilizarea sobei pentru cateva ore pe zi.

Daca utilizati o butelie de gaz de 12 kg, aceasta poate fi suficienta timp de o luna daca folositi soba pe o treapta de putere inferioara.

Vezi cele mai populare sobe pe gaz de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna soba pe gaz in functie de sistemul de ventilatie al acesteia?

Trebuie sa cunoasteti faptul ca gazele elimina reziduuri si de aceea este necesar ca soba sa fie prevazuta cu un sistem de ventilatie corespunzator.

In functie de modul in care sunt eliminate reziduurile, exsita doua tipuri de ventilatie: directa si indirecta.

Modelele care functioneaza cu ventilatie directa sunt similare aragazelor, folosind flacara deschisa. In acest caz, aerisirea se va face in mod normal, prin deschiderea ferestrelor.

Pentru sobele pe gaz cu ventilatie indirecta este nevoie de o conducta de evacuare, care trece prin perete si are iesirea in afara camerei.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna soba pe gaz. Spor la cumparaturi!

Sobe pe gaz de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *