Cum alegi cea mai buna soba de teracota?

cea mai buna soba de teracotaCum incalzirea cu lemne in Romania este folosita in 47,43% din totalul gospodariilor, conform statisticilor oficiale, este clar ca soba de teracota reprezinta cea mai populara solutie.

Asadar, in jumatate din casele din tara noastra exista sobe pe lemne, iar varianta de teracota este prezenta aproape peste tot, datorita eficientei si aspectului placut. Cum modelele sobelor de teracota s-au diversificat in ultimul timp, puteti avea de unde alege.

In prezent, o soba de teracota este un mijloc de incalzire care da un randament foarte ridicat, datorita constructiei propriu-zise, care mentine caldura o lunga perioada de timp, in comparatie cu caloriferele, care se racesc foarte repede.

Este bine de stiut ca o soba de teracota se alege in functie de mai multe criterii, precum suprafata de incalzit, modelul si complexitatea acesteia.  Soba poate fi montata direct pe podea sau puteti alege varianta cu picioare.

De regula, o soba clasica are o usita pentru alimentarea cu lemne si una pentru evacuarea cenusei. Unele modele mai moderne au si un cuptor (unde se poate coace painea) sau plita.

Fara indoiala, la o soba de teracota trebuie prevazut si un cos de evacuare a fumului, care se construieste de regula pe casa.

De aceea, inainte de a merge in magazine pentru a gasi o soba de teracota adecvata, este bine sa stii anumite lucruri legate de aceasta.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna soba de teracota, potrivita pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la sobele de teracotă: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna soba de teracota in functie de puterea acesteia?

Puterea de incalzire reprezinta unul dintre cei mai importanti factori de care trebuie sa tii cont la alegerea unei sobe de teracota.

Pentru o camera mai mica, avand o suprafata de 10-15 metri patrati este indicata o soba de teracota cu o putere de circa 5-6 KW.

Pentru incaperi mai mari, de peste 20 de metri patrati, este necesar sa achiztionati o soba de teracota cu o putere ridicata, cuprinsa intre 8 si 12 KW.

Profită de Reducerile actuale eMAG la sobele de teracotă: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna soba de teracota in functie de combustibilul folosit?

Datorita constructiei solide, o soba de teracota poate folosi drept combustibil in special lemnele de foc, dar se pot folosi si alte produse, precum peleti, carbuni, rumegus sau brichete.

In functie de preferintele tale si de buget, poti alege combustibilul convenabil.

Vezi cele mai populare sobe de teracotă de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna soba de teracota in functie de marimea acesteia?

O soba de teracota clasica are patru randuri de teracota, spre exemplu avand urmatoarele dimensiuni: inaltimea de 120 cm, latimea de 45 cm, iar adancimea de 45 cm.

Varianta cu 5 randuri de teracota, inclusiv cu plita si cuptor, are lungimea de 110 cm, inaltimea de 165 cm, iar adancimea de 57 cm.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna soba de teracota. Spor la cumparaturi!

Sobe de teracotă de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *