Cum alegi cea mai buna motocoasa?

cea-mai-buna-motocoasaToti cei care detin o curte cu gazon sau iarba stiu cat de frumos arata cand acestea sunt tunse. Daca nu te pricepi sa tai gazonul cu o coasa clasica, din metal si lemn, probabil ca doresti sa-ti achizitionezi cea mai buna motocoasa de pe piata.

Motocoasa te va ajuta sa mentii aspectul ingrijit al curtii si iti va usura foarte mult munca de tundere a ierbii sau a diverselor plante.

Daca te-ai hotarat sa-ti achizitionezi o motocositoare sau coasa electrica, stii ca pe piata sunt o mare varietate de produse. Te invitam sa parcurgi analiza noastra despre principalele caractersitici de care trebuie sa tii cont la momentul cumpararii unei motocoase.

Alimentarea celei mai bune motocoase

Exista doua tipuri de motocoasa: cu benzina sau electrica.

Motocoasa electrica poate fi alimentata cu fir sau cu acumulator. Daca iti vei achizitiona o motocoasă cu fir, trebuie sa te gandesti ca spatiul de manevra va fi limitat de lungimea firului. Aceasta nu mai este o problema in cazul in care optezi pentru un prelungitor. O motocoasa cu fir nu va avea autonomie limitata si puterea de taiere va fi mai mare. Motocoase cu alimentare la rețea de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Daca nu ai posibilitatea racordarii la o priza, alege-ți o motocoasa cu acumulator. Aici trebuie sa fii atent ca autonomia sa fie suficient de mare, astfel incat sa poti termina taierea vegetatiei inainte ca motocoasa sa se opreasca. Recomandam achizitionarea unei motocoase cu acumulator in cazul in care ai un teren mic, pe care vrei sa-l intretii. Acumulatorul dureaza pana la 40 de minute. Motocoase cu acumulator de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Motocoasa cu benzina este varianta potrivita  pentru cine are o gradina mare sau pentru munci agricole. Este mai grea si mai zgomotoasa, dar puterea de taiere si de manevrabilitate este crescuta. Un alt dezavantaj sunt noxele produse, care polueaza aerul. Totusi, este o motocoasa semiprofesionala sau profesionala, pe care o poti folosi usor si eficient. Motocoase pe benzină de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Sistemul de taiere al celei mai bune motocoase

Sistemul cel mai folosit este un sistem dublu de taiere. Majoritatea motocoaselor au acest tip de sistem.

Ai la dispozitie doua variante: un sistem de taiere cu fir de naylon, usor de folosit , ieftin si usor de inlocuit sau un sistem de taiere cu cap de metal, ideal pentru zonele cu buruieni sau tulpini.

Daca terenul pe care vrei sa-l cureti prezinta suprafete dure, cum ar fi pietre sau lemne tari, ai grija sa nu deteriorezi capul din metal. Alege varianta cu  lama din otel carbon, care prezinta durabilitate la socuri si este mult mai rezistenta in timp.

Cumpără-ți acum motocoasă la Promoție: CLICK AICI.

Alegerea motocoasei in functie de dimensiunile terenului

Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont este terenul pe care vei lucra cu motocoasa. Daca este un teren mare, de peste 1000 m, alege o motocoasa profesionala, pe benzina. Daca ai un teren mediu alege una semiprofesionala care este suficient de rezistenta si durabila incat sa faca fata cu brio taierii vegetatiei. In cazul in care detii un teren mic, pe care il vei tunde rar, o motocoasa de umar sau una pentru hobby este suficienta.

Este important de știut și faptul că motocoasa este un utilaj care trebuie folosit cu maxima vigilenta. Este foarte usor sa te accidentezi daca nu esti atent, asa ca ia-ti toate masurile de protectie si nu o lasa la indemana copiilor.

Acum ești pregătit să-ți achiziționezi cea mai bună motocoasă. Spor la cumparaturi!

Motocoase de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *