Ce este acela un squishy?

squishyPoate că le-ați văzut prin unele magazine, prin benzinării sau prin supermarket-uri, așteptând în rafturile aflate chiar înaintea casei de marcat. Poate că le-ați văzut și în clipuri de pe YouTube, în diferite forme și denumiri, de la cele rare până la cele cu revenire lentă sau rapidă.

Dacă trăiți încă în epoca fidget spinner, aflați că squishy reprezintă următorul trend în materie de jucării anti-stres și care ar putea să ajute și la o mai bună concentrare. Sunt realizate din spumă poliuretanică și vin într-o varietate de forme și mărimi.

Unele au și arome, însă deliciul principal al consumatorilor care au început să le folosească este reprezentat de textura pe care o prezintă.

Ce deosebește squishy de alte jucării anti-stres?

Imaginați-vă un obiect din spumă poliuretanică, într-o formă oarecare. Închipuiți-vă că strângeți în mână obiectul, că acesta se deformează, dar mai apoi revine treptat la forma inițială.

Unii găsesc o asemenea activitate ca fiind eliberatoare de stres și tensiuni, sau chiar o modalitate de a stimula puterea de concentrare cu mult mai mult decât o pot face alte tipuri de jucării anti-stres.

Vezi modele și prețuri: CLICK AICI. 

Câte tipuri de squishy există?

Din fericire, opțiunile din acest punct de vedere sunt aproape nelimitate. Un squishy se poate prezenta sub forme foarte diferite, de la cele de animale până la cele de alimente sau diverse personaje. Printre cele mai populare tipuri de squishy se numără cele sub formă de fructe, dulciuri sau animale (pisici, ursuleți etc.).

Indiferent dacă vrei să îți cumperi un singur squishy sau zece, ori dacă nu te poți hotărî între animalul preferat și desertul preferat, ai la dispoziție opțiuni care te pot mulțumi. Spre exemplu, poți alege unul sub formă de înghețată, care să aibă și un chip de ursuleț panda și urechi de pisică! Materialul din care sunt realizate aceste jucării permite modelarea și colorarea lor fără vreun fel de restricție.

Există și squishy-uri cu arome! Dincolo de culorile vii, atrăgătoare și de formele pur și simplu adorabile, multe dintre squishy-uri au de asemenea și arome. Cele în formă de fructe, spre exemplu, îți pot oferi arome delicioase de căpșuni, mere sau banane, în timp ce jucăriile sub formă de deserturi te pot încânta cu arome irezistibile de vanilie, ciocolată sau chiar pâine proaspătă.

Sunt disponibile în mărimi din cele mai diverse! Dacă vei face o căutare pe internet după acest termen și vei aplica filtrul de imagini, vei observa că dimensiunile acestor jucării sunt foarte variate. Pot fi de dimensiunea unui breloc, ce poate fi purtat agățat la chei, în timp ce squishy-urile de dimensiuni mai mari se pot compara ca mărime cu veioza ținută pe noptieră sau birou.

Diferite tipuri de squishy-uri, la prețuri foarte bune, găsești AICI

De unde provin squishy-urile?

Poate că te atrage deja ideea de a încerca un squishy, însă te întrebi de unde au apărut. Răspunsul e simplu: Japonia!

Au fost create cu aproximativ 30 de ani în urmă, având la bază dorința de a realiza o jucărie care să fie atractivă pentru toate categoriile de vârstă. Minți luminate din Japonia s-au întrebat atunci ce tip de lucru ar putea fi un adevărat hit, atât pentru adolescenți și tineri care se țin mereu în pas cu moda, cât și pentru femei și bărbați angajați și stresați?

Răspunsul a fost în cele din urmă găsit: squishy. O jucărie micuță, portabilă, adorabilă, dar care are și un fel de mecanism de înlăturare a stresului inclus. În scurt timp jucăriile invadau piața.

De ce sunt atât de populare squishy-urile?

După cum am menționat, pot fi accesorii foarte drăguțe atunci când sunt atașate la chei, ca accesoriu la telefon sau la diverse genți.

Pot fi însă și visul oricărui colecționar, întrucât există atât de multe modele și forme. În egală măsură, pot ajuta însă și la diminuarea stresului.

Cumpără-ți squishy la Promoție: CLICK AICI

Cum  reușesc squishy-urile să elimine stresul?

La fel ca și renumitul fidget spinner, un squishy se bazează pe același principiu – permite utilizatorilor să se elibereze de stres prin intermediul mișcărilor repetitive. În cazul de față este vorba de strângerea/comprimarea/turtirea jucăriei și eliberarea ulterioară a acesteia. Textura materialului din care este realizat un squishy îl face foarte rezistent chiar și la cele mai insistente turtiri.

Dacă comprimarea jucăriei nu e un lucru care te atrage, aceasta poate fi aruncată, rostogolită sau plimbată dintr-o mână în alta, pentru un efect similar. Studiile arată că mișcările repetitive precum turtirea unui squishy pot să îmbunătățească puterea de concentrare și abilitatea de a reține informațiile. Comprimarea unui squishy poate îmbunătăți, de asemenea, reflexele și poate fi o activitate ce aduce calmul.

Vin în forme și culori diverse, au arome și dimensiuni ce se adaptează oricăror exigențe și pot fi purtate la aproape orice. Sunt, cu siguranță, jucăriile anti-stres ale momentului.

Squishy-uri de diferite forme și mărimi, la preturi foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *