Cum alegi cea mai bună mașină de polisat?

cea mai bună mașină de polisatO masina de polisat este o scula care poate prelucra si finisa diverse suprafete, cu o eficienta deosebita. Lucrarile efectuate cu un astfel de dispoztiv creeaza produse de foarte buna calitate.

Masina de polisat se utilizeaza in diverse domenii, dar in special in industria auto, in cea de prelucrare a lemnului, pietrei sau ceramicii. Acest dispozitiv este de mici dimenisuni se foloseste manual de catre persoane specializate si dispune de un motor electric.

Rulmentii si celelalte piese componente ale masinii de polisat sunt protejate contra prafului, iar functionarea sculei este una silentioasa.

Una dintre cele mai intalnite activitati unde este utilizata masina de polisat este cea de finisare a suprafetelor metalice ale automobilelor. Cu aceasta ocazie sunt remediate diverse defectiuni, precum petele de calcar, oxidarea si zgarieturile tablei.

Inainte de a merge in magazine sa achizitionezi o masina de polisat, este bine sa stii anumite caracteristici ale sculei, pentru a gasi varianta ideala.

Iti prezentam mai jos cateva sfaturi pretioase care te vor ajuta sa alegi cea mai buna masina de polisat, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la mașinile de polișat: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai bună mașină de polisat in functie de tipul acesteia?

Dintre tipurile de masini de polisat de pe piata mentionam pe cele orbitale, hibrid si rotative.

O masina de polisat orbitala reprezinta cel mai usor model existent, iar manevrabilitatea se face destul de lejer. Acest tip poate fi utilizat atat pentru finisarea suprafetele orizontale, cat si verticale. Produsul poate fi folosit si de catre persoanele sau mecanicii care se pricep la prelucrarea suprafetelor masinilor proprii sau ale prietenilor.

Modelul hibrid al masinii de polisat este actionata mecanic, avand o putere mai mare fata de cea orbitala. Nu este recomandat sa utilizezi aceasta scula daca nu esti familiarizat cu cea orbitala. Acest tip de dispozitiv ofera o mai mare corectie a stratului de lac al tablei masinii decat la sculele orbitale.

Masina de polisat rotativa este, de regula, folosita de profesionisti in atelierele de reparatii, vopsitorii sau service-uri auto. Acest model aduce o corectie mult mai buna a suprafetei de prelucrat decat celelalte tipuri de scule.

Profită de Reducerile actuale eMAG la mașinile de polișat: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai bună mașină de polisat in functie de suprafata prelucrata?

Daca ai de realizat o finisare conventioanla si nu ai nevoie de mari performante, atunci poti alege o masina de polisat clasica, cu un motor de 1.200 W, care este foarte rezistenta si se gaseste la un pret ieftin. Cu aceasta se pot prelucra diverse tipuri de suprafete, precum metal, lemn sau plastic. Scula are diametrul discului de polisat de 180 mm si posibilitatea controlului electronic al turatiei.

Un model mai puternic este masina de polisat cu un motor electric de 1.400 W, care poate finisa lac, lemn, metal si piatra. Este putin mai scump decat modelul precedent si are o greutate acceptabila, de 5,65 kg.

Daca ai nevoie de prelucrarea a multor tipuri de suprafete, atunci poti opta pentru o masina de polisat profesionala, care poate finisa orice material.

Acest model are doar 3 kg si iti permite sa iti reglezi turatia si viteza de utilizare in functie de suprafata prelucrata.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna masina de polisat. Spor la cumparaturi!

Mașini de polișat de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *