Cum alegi cea mai buna masca de sudura?

cea-mai-buna-masca-suduraIn cazul in care ti-ai achizitionat un aparat de sudura, atunci este nevoie si de o masca de protectie. Este foarte important sa te dotezi cu o masca de sudura adecvata, un echipament esential de protectia muncii.

Este bine de stiut faptul ca expunerea sudorului, pe o perioada mai lunga de timp, la razele UV poate duce la grave afectiuni oculare si chiar la orbire.

De aceea, este indicat sa se foloseasca o masca de sudura potrivita pentru lucrarile executate. Produsul trebuie sa fie conform standardelor in vigoare – ANSI Z87.1 – 2003, care certifica faptul ca masca este testata si protejeaza in mod corespunzator.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna masca de sudura, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la măștile de sudură: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna masca de sudura in functie de tipul acesteia?

Tipul filtrelor mastii de sudura 

De regula pe piata exista doua tipuri de filtre: cu lentile pasive sau cu display cu cristale lichide.

Masti de sudura clasice

Acesta este modelul conventional, cel mai des intalnit pe piata. Lentilele pasive sunt niste bucati de sticla tratate special. Acestea au rolul de a filtra radiatiile UV si infrarosii, iar sudorul nu poate distinge prin geam decat arcul electric.

Cei care au nevoie de o solutie ieftina si rapida este recomandat sa foloseasca mastile de sudura clasice, cu lentile pasive. La aceste modele opacitatea este numerotata cu 10.

Profită de Reducerile actuale eMAG la măștile de sudură: CLICK AICI.

Masti de sudura cu display

In acest caz lentila este formata dintr-un filtru special, cu cristale lichide, a carei intunecare este automata. La astfel de masti de sudura opacitatea initiala are valoarea 3-4 si sudorul poate vedea si alte detalii, precum materialul si pozitionarea adecvata a electrodului.

Acest model reprezinta o varianta moderna, o tehnologie avansata, care ajuta la o protectie marita a ochilor sudorului, avand opacitatea reglabila. Exista si un dezavantaj, pretul de cumparare este unul ridicat.

Vezi Promoțiile actuale eMAG la măștile de sudură: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna masca de sudura in functie de greutatea acesteia?

Un factor important la alegerea unei masti de sudura adecvata il reprezinta greutatea acesteia. Un produs usor exercita o presiune mai mica asupra gatului utilizatorului, reducand oboseala si crescand randamentul si productivitatea personalului.

Astfel, cele mai bune masti de sudura au o greutate de aproximativ 500 de grame, in cazul modelelor clasice, insa produsele mai complexe pot ajunge la 900 – 1000 de grame.

Daca se depaseste aceasta greutate, atunci modelul nu mai este ergonomic, iar sudorul poate avea probleme de adaptare, dar si de confort.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cea mai bună mască de sudură: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna masca de sudura in functie de opacitatea acesteia?

Aceasta caracteristica defineste densitatea filtrului pentru lentila, iar aceasta poate fi fixa sau variabila. Opacitatea fixa se intalneste la mastile de sudura conventionale si are valoarea standard 10 DIN. Pentru o siguranta mai mare, anumiti producatori folosesc lentile cu opacitate 11.

In cazul mastilor cu cristale lichide, opacitatea poate fi variabila si este cuprinsa intre 3 si 13 DIN. Astfel, spre exemplu, daca utilizezi un arc electric de intensitate 60 A, atunci opacitatea minima este de 7.

La o valoare de pana la 160A, se va folosi o lentila cu opacitate de 8 DIN, iar peste aceasta valoare a intensitatii se trece la opacitate de 10 sau 11.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna masca de sudura. Spor la cumparaturi!

Măști de sudură de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *