Cum alegi cea mai buna mandolina?

cea mai buna mandolinaO mandolina este un instrument asemanator chitarei si este destinata in special profesionistilor din domeniul muzical, insa ea poate fi folosita si de catre amatori. Aceasta poate fi utilizata in diverse formatii sau orchestre, dar si individual.

Mandolina este un instrument cu coarde, ea emitind sunete mai fine decat chitara. Instrumentele din ziua de astazi au fost dezvoltate dupa modelele realizate in orasul italian Napoli, in secolul al XVIII-lea.

Tipul modern al mandolinei poate fi utilizat cu succes in diverse stiluri de muzica, de la bluegrass, country, blues pana la genul clasic.

In magazine vei gasi mai multe modele de acest fel, de aceea este destul de dificil sa gasesti cu usurinta un model adecvat.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna mandolina, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la mandoline: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna mandolina in functie de stilul acesteia?

Mandolinele pot fi clasificate dupa stil astfel: A sau F.

Mandolina stil A – acest model are corpul instrumentului sub forma ovala. Acest produs modern a fost realizat pentru prima data la inceputul secolului al XX-lea. Seamana destul de mult cu o chitara si are un pret mai scazut fata de modelul tip F. Se recomanda a fi folosita pentru muzica clasica, folk si celtica. Este indicata pentru incepatori sau pentru cei cu un buget mai redus.

Mandolina stil F – instrumentul modern a fost produs in primele decenii din secolul al XX-lea. Dispune pe partile laterale de doua gauri similare sau poate avea una singura ovala in mijloc, care ajuta la producerea unor suntele originale, autentice. Are un corp mai stilizat, ea fiind specifica pentru muzica bluegrass sau country. Este cel mai bun si mai popular model in randul profesionistilor.

Profită de Oferta actuală eMAG la mandoline: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna mandolina in functie de model?

Un factor important de care trebuie sa tii cont la alegerea unei mandoline il reprezinta modelul, care poate fi: standard sau electric.

Mandolina standard – acest model este unul clasic, avand un corp confectionat din lemn masiv. Poate fi din oricare stil, A sau F, ea oferind un sunet traditional, indiferent daca vorbim de muzica de jazz, clasica sau pop-rock.

Mandolina electrica – instrumentul de acest tip este construit din elemente de foarte buna calitate, de aceea este din categoria high-end, premium. Modelul este electro-acustic avand o doza magnetica, precum si potentiometre pentru ton si volum. Acest model a aparut initial in Statele Unite, dar apoi s-a raspandit in toata lumea. Este folosit in ansambluri traditionale de mandoline acustice.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna mandolina. Spor la cumparaturi!

Mandoline de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *