Cum alegi cea mai buna hota?

cea-mai-buna-hotaHota a devenit, pe langa un electrocasnic nelipsit din orice bucatarie, si un obiect de decor. Pentru a elimina mirosurile de mancare din apartament, trebuie sa inveti sa alegi cea mai buna hota. Pe piata exista o multitudine de modele de hote care sunt dedicate oricarei camere, indiferent de dimensiunea si locul in care este pozitionat aragazul.

Mai jos ti-am pregatit cateva sugestii despre principalele caracteristici ale hotelor, pentru ca tu sa poti lua o decizie informata, bazata pe nevoile tale.

Sunt mai multe tipuri de hote: hota filtranta, hota incorporabila, hota telescopica, hota cu evacuarea aerului, hota insulara si hota verticala.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Hota filtranta

Este modelul de hota care se potriveste in cazul in care nu ai posibilitatea de a avea un sistem de aerisire extern. Poti monta hota chiar daca nu ai un perete exterior unde sa construiesti o  gaura de aerisire.

Hota filtranta are un sistem de filtrare bazat pe filtre de carbon activ, care absorb mirosurile neplacute. Aerul este purificat si aruncat inapoi in incapere. Dezavantajul principal este ca nu va scoate caldura din incapere. De asemenea, puterea de filtrare este mai mica decat a unei hote cu aerisire si va trebui sa investesti in filtre noi.

Avantajele sunt ca nu ai nevoie de un perete exterior pentru a o monta si nu esti conditionat de amplasarea plitei pentru a alege locul in care va fi montata hota.

Hota cu evacuarea aerului

Acest tip de hota necesita accesul la un perete exterior. Prin perete se va face o gaura prin care vor fi evacuate mirosurile neplacute din incapere.

Spre deosebire de hota filtranta, hota cu evacuarea aerului are o putere de absorbtie mult mai mare a mirosurilor neplacute. Aerul cald din camera, rezultat in urma gatirii, va fi si el evacuat evitand astfel supraincalzirea bucatariei. Chiar daca nu este pornita, hota cu evacuare va elimina natural mirosurile datorita sistemului cu acces la exterior.

Acest tip de hota te obliga sa ai acces la un perete exterior pentru aerisire, deci vei fi nevoit sa montezi aragazul in functie de acest aspect.

Profită de oferta actuală la hote: CLICK AICI.

Hota incorporabila

Hota incorporabila poate fi mascata in mobilierul de bucatarie si va fi folosita doar daca este nevoie de ea.

Hota tip insula

Daca ai o insula in bucatarie si plita cu aragazul sunt montate acolo, o hota tip insula este varianta la care trebuie sa te gandesti.

Este suspendata de tavan si se va monta chiar deasupra insulei. Aceste modele pot fi reglate la inaltime dorita printr-un sistem telescopic incorporat.

Hote verticale

Sunt hotele decorative, care sunt montate pe peretele din spatele plitei. Sunt foarte moderne si futuriste ca si design. Vor fi elementul wow din incapere pentru ca sunt cu adevarat un obiect de decor, pe langa partea practica care li se aplica.

Acest tip de hote pot fi mascate in mobilier si ies la suprafata din blat, cand este necesara utilizarea lor.

Cumpără-ți hotă la reducere: CLICK AICI.

Capacitatea celei mai bune hote

Pentru un randament ridicat al hotei, capacitatea de filtrare trebuie sa acopere de 10 ori volumul camerei. Asta inseamna ca intr-o ora aerul este filtrat de 10 ori.

Numarul de viteze este si el un aspect important. Cu cat mai multe trepte de viteza va avea hota, cu atat va fi mai usor de utilizat. Nu vei avea nevoie de aceeasi putere de filtrare pentru a incalzi o supa, cum vei avea daca doresti sa prajesti cartofi.

Acum esti pregatit sa faci cea mai buna achizitie. Spor la cumparaturi!

Hote de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *