Cum alegi cea mai buna antena Wi-Fi?

cea mai buna antena Wi-FiO antena Wi-Fi este un dispozitiv care permite conectarea unui calculator sau smartphone la o retea de internet sau de telefonie. Dezvoltarea tehnologiei a permis realizarea a diverse dispozitive pentru transmiterea semnalului la distanta, prin wireless.

Daca esti in situatia sa nu ai o conexiune fixa de internet si vrei sa accesezi o retea fara fir, atunci este recomandat sa utilizezi o antena Wi-Fi. Legatura se poate face rapid la desktop sau laptop.

Pe piata vei intalni diverse astfel de modele, insa este destul de greu sa gasesti ceva adecvat.

De aceea, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna antena Wi-Fi, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la antena Wi-Fi: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna antena Wi-Fi in functie de tip?

Antenele Wi-Fi pot fi de mai multe feluri in funcite de tipul acestora, astfel: pentru calculator, pentru router si telefon etc.

Antena Wi-Fi pentru calculator – acest model se poate monta la un laptop care are placa de retea Wi-Fi defecta sau la un calculator. Este compatibila cu orice tip de sistem de operare al PC-ului, indiferent daca este Windows XP / 7 / 8 / 10 / Linux / Mac. Indeplineste standardele IEEE 802.11n, 802.11g, 802.11b. Antena dispune de un USB tip 2.0 care se introduce in portul calculatorului, ce se poate astfel conecta la o retea de internet Wi-Fi, oferind viteze de transfer de pana la 150 MB/s. Are un pret accesibil si are dimensiuni reduse.

Antena Wi-Fi GSM 3G 4G – este o antena tip panou care poate fi utilizata in orase sau in localitatile din apropierea acestora. Aceasta este destinata conectarii la retelele de telefonie 2G, 3G si 4G din zona, dar si la Wi-Fi, putand avea astfel un semnal mult mai bun la router sau telefonul mobil. Inainte de achizitionare este recomandat sa verificati banda de frecventa a operatorului de telefonie pe care il folositi, care trebuie sa fie compatibila cu dispozitivul. Spre exemplu, in 3G dispune de benzile 900 MHz, 2100, in 4G de 800 / 1800 / 2100 / 2600 MHz, iar in Wi-Fi 2300 / 2400 MHz. Are un pret mai ridicat fata de modele clasice.

Profită de Oferta actuală eMAG la antena Wi-Fi: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna antena Wi-Fi in functie de utilizare?

Antenele Wi-Fi pot fi de doua feluri in functie de utilizare, astfel: de interior si de exterior.

Antena Wi-Fi de interior – este un produs clasic prevazut cu o antena si un conector tip USB, care se introduce in desktop sau laptop. Aceasta faciliteaza legatura cu o retea Wi-Fi, permitand accesul la internet. Este usor de montat si este compatibila cu orice tip de sistem de operare al calculatorului.

Antena Wi-Fi de exterior – acest model este special conceput pentru utilizare in exterior, avand conector tip SMA. Banda de frecventa poate fi 806 – 960 / 17610 – 2600 MHz, iar raza de actiune este de aproximativ 2000 de metri. Cu ajutorul ei se poate obtine un semnal foarte bun de la reteaua de telefonie din zona, pentru conectarea unui router sau telefon mobil.

Antena Wi-Fi de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

3 răspunsuri

  1. Ana-Maria spune:

    Mi-a placut articolul, multumesc mult pentru sfaturi!

  2. Silvia spune:

    Excelent articolul, multumesc pentru recomandari!

  3. Bogdan spune:

    Multumesc mult pentru link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *