Cum alegi cea mai buna antena de camera?

antena de cameraO antena de camera poate asigura receptionarea posturilor de televiziune si radio la nivel terestru, atat analogice, cat si digitale. Marele avantaj al acestor dispozitive il constituie faptul ca au dimensiuni reduse si se pot amplasa oriunde, cu usurinta.

Fara indoiala, este important sa verifici, inainte de achzitionarea unei antene de camera si compatibilitatea cu standardele de transmisie.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de produse, insa este destul de complicat sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am realizat in randurile care urmeaza un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna antena de camera, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la antena de camera: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna antena de camera in functie de valorile de amplificare?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unei antene de camera il reprezinta valorile de amplificare, care pot fi: 20 – 35 dB, peste 40 dB etc.

Antena de camera cu amplificare de 20 – 35 dB – este un sistem clasic care poate receptiona undele terestre DVB-T, precum si comunicatiile TV digitale. Gama de frecventa a antenei variaza intre 170 MHz si 860 MHz, iar impedanta de iesire este de 75 ohmi. Amplificarea este de 32 dB, iar alimentarea este la 230 V.

Antena de camera cu amplificare de peste 40 dB – acest model se poate utiliza atat la televizoare, cat si radio-uri. Este destinata receptionarii posturilor TV si radio, de tip analogic sau digital. Ea dispune de o sensibilitate ridicata, iar intervalul de frecventa este situat intre 47- 230 MHz si 470 – 862 MHz. Are incorporat un amplificator de 52 dB.

Profită de Oferta actuală eMAG la antena de camera: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna antena de camera in functie de tip?

Antenele de camera pot fi de mai multe feluri: clasice, cu elementi, pentru receptie DVB-T etc.

Antena de camera clasica – acest model este unul standard cu amplificator si permite receptionarea canalelor TV in banda de frecventa VHF si UHF, in gama de frecventa cuprinsa intre 45 si 860 MHz. Pentru canelele 1-12 amplificarea este de 20 dB, iar pentru cele situate intre 13 si 69 este de 36 dB. Are un pret accesibil.

Antena de camera cu elementi – un model are, spre exemplu, 16 elementi si poate receptioana canalele TV 21-69. Are polarizare orizontala si se poate folosi impreuna cu un simetrizator si un amplificator. Castigul de amplificare poate fi intre 36 si 42 dB.

Antena de camera pentru receptie DVB-T – acest model este proiectat pentru receptionarea semnalelor analogice si digitale terestre. El functioneaza in banda UHF, canalelel 21-69. Dispune si de un amplificator de 28 dB.

Antena de camera pentru receptie DVB-T, DVB-T2, DAB – acest model este unul avansat si permite receptionarea televiziunii analogice si digitale terestre in benzile de frecventa VHF, intre 174 si 230 MHz si UHF, intre 470 – 790 MHz, precum si a posturile de radio digitale. Dispune de un amplificator incorporat de 30 – 50 dB.

Antena de camera de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

5 răspunsuri

 1. Andreea spune:

  Excelent articolul. Like!

 2. Catalin spune:

  Foarte util articolul, multumesc pentru recomandari!

 3. Adrian spune:

  Multumesc mult pentru link-uri, am gasit ce cautam.

 4. Bianca spune:

  Si tot nu am înțeles care e cea mai buna antena de camera.as vrea sa renunț la cablu și sa iau antena de camera ,pentru cate programe urmăresc eu consider a merita .deci pt cea mai bună imagine ,si cel mai bun semnal ce recomandați tv e soni androidful hd

 5. Gabriela spune:

  Mi-a placut articolul, multumesc mult pentru recomandari 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *